IP: 195.47.201.* 19.04.05, 15:40
Jak oceniacie n6310i, czy ktoś ma informacje ile trzeba wydać za używaną, no
i za ile można sprzedać, mam dylemat czy kupić, i za ile będe mogł sprzedać

Obserwuj wątek
    • ths Re: n6310i 19.04.05, 15:44
      allegro.pl/showcat.php?id=4991&order=t&view=gtext
      Jedno jest pewne spadek na wartości nie jest taki duży jak w przypadku kolorowych badziewiaków!
      • Gość: blq chyba śnisz, człowieku!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 01:59
        nokia 6310i. dobra (rewelacyjna) bateria, bluetooth i nic poza tym. ale telefon
        wzbudza skrajne emocje, a wszystko przez to, ze jest modny w kregach
        biznesowych. jego przestarzalosc jest atutem, jak karoseria limuzyn.

rozbawil mnie ten ths. Otoz, kochani, N6310i jest telefonem o NAJWIEKSZYM spadku
        wartosci, jaki zaobserwowalem wsrod telefonow na Allegro.

Nowy 6310i osiąga zawrotne ceny, nawet do 1000zł. Powaga, ten zabytek aż tak
        jest ceniony przez prowincjonalnych biznesmeników, który chca sie wylansować. A
        że na communikatora ich nie stać, to kupują takie coś. heh.

A ile można dostać za używany? Cóż, biznesmeniki nie chcą "przechodzonego", więc
        na nich już liczyć nie można. A wtedy telefon jest wart tyle, ile sobą
        reprezentuje. Czyli blutooth, irda, nokia, polimerowa bateria. W sumie - 250-300zł.

Czyli czterokrotny spadek na wartości. A, drogi ths, "kolorowe badziewiaki"?
        Cóż, ja mam takowego. Nowy na Allegro za 440-500, używany za 400-420. Masz
        jeszcze jakieś wąty co do spadku wartości?
        • Gość: paweł000 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 03:02
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • ths .... 20.04.05, 10:34
          Witam
          Jeżeli chodzi i spadek na wartości miałem na myśli zakup używanej słuchawki i późniejszą ją odsprzedaż. W dłuższym horyzoncie czasu aparat ten nie traci tyle co „kolorowe badziewia”.
          Od kiedy zainteresowałem się tym modelem jakieś 2 lata temu to cena była w granicach 400 – 450 pln. Ja stałem się posiadaczem ok. 1 rocznego aparatu za 400pln i było to ok. rok temu. Na chwilę obecną sprzedałbym go za niewiele mniej ze względu na bdb stan wizualny i baterię trzymającą ok. 10 dni. (raz wytrzymała 14 ale mniej dzwoniłem) W miesiącu wygaduje średnio 200 min. Pokaz mi kolego, który aparat z kolorowym wyświetlaczem osiągnie taki wynik pod względem osiągów baterii!!
          A jeżeli chodzi o ludzi, którzy używają służbowo te telefony to tylko ze względu na długi czas użytkowania bez ładowania, a nie jest to narzędzie aby się "wylansować" tak swoją drogą to jestem ciekaw gdzie?? chyba nie to się liczy w biznesie ale widzę, że masz ciekawe poglądy w tej kwestii.
          A co do telefonów z kolorowymi wyświetlaczami - nadal uważam, że to jeszcze raczkuje i nie funkcjonuje należycie. Niby łączenie urządzeń typu mp3 player, radio, kamera, aparat cyfrowy jest nieuniknione, ale jest to zabieg typowo marketingowy. W dzisiejszych czasach sprzedaje się na ilość, a nie na jakość. Mona by tutaj przytaczać wiele przypadków wadliwego softu z komórkach, który był robiony w pośpiechu byle tylko wypchnąć produkt na rynek.
          Jak na razie nie widzę godnego następcy, dorównującego czasem czuwania baterii do 6310i. A to wydaje mi się najważniejszy parametr jak dla mnie przemawiający na korzyść tego modelu.
          • blq jesli tak stawiasz sprawe.... 20.04.05, 13:47
            ... to faktycznie, zgadzam sie z Toba. kupic uzywana, po czym sprzedac - nie
            stracisz wiele, moze z 50zl, a moze jeszcze zarobisz, zalezy kto sie trafi.

Bateria trzyma dobrze i ja to wiem, przeciez napisalem. A dzieje sie tak z 2
            powodow:
            1. jest polimerowa (dziwie sie, czemu to jeszcze nie jest standard?);
            2. telefon ma B-W wyswietlacz (a jak wiadomo, wyswietlacz najbardziej "żre"
            baterie);

Jesli dla kogos czas czuwania i rozmow jest najwazniejszy - zgoda, niech kupują
            N6310i, tylko po cholere lansować się "nowością" i placic za niego 1000zł? Tylko
            idiota tak zrobi. A cena 300zl za używanego to rozsądna cena.

Co do multimedialnych kombajnów, to fakt, wszystko jeszcze raczkuje. Aparaty
            cyfrowe w telefonach to porażka. Ale mp3 działa jak należy i chyba w tym
            kierunku powinny pojsc komórki, przynajmniej poki nie rozwiążą problemu optyki
            dla cyfrówek.

No i polepszenia baterii... 2000mAh li-poly to powinien być standard, nawet za
            cene 100-200zł droższego telefonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka