Dodaj do ulubionych

UWAGA!!!PLUS TO OSZUŚCI!!!!

23.04.05, 12:14
Może zacznę od tego...Miałam umowe na czas nieokreślony. Rachunki terminowo
opłacane, wszystko ok.Mijały już powoli dwa lata i wysłałam prośbe o
rozwiązanie umowy (koniec abonamentu).Zaznaczam ,że w umowie nie miałam
podanego kiedy kończy mi sie umowa więc wysłałam pare dni wcześniej i
zaznaczyłam wyraźnie że tego nie ma, a Wielki Pan konsultant nie raczył mi
tego oczywiście powiedzieć, bo po prostu mają swoich klientów w
d...e.Zaznaczyłam w piśmie że niestety nie mam dokładnej daty końca umowy
(PISZE TO BO TO WAŻNE).I co??Te oszusty przysłali mi ze mam zapłacić 650 zł!
Albo sąd.Po dwóch tygodniach przysyłają mi teraz jeszcze pismo że moge
podpisać teraz jeszcze jeden abonament to ewentualnie mi tą kare anulują!
Porażka.Szkoda że nawet nie raczyli mi powiedzieć kiedy sie kończy dokładnie
umowa, bo jak już wspomniałam była na czas nieokreślony. PLUS ŻERUJE NA NAS!
PRECZ Z OSZUSTAMI!Fuj!
Obserwuj wątek
    • gale Czyzby? 23.04.05, 12:25
      > Może zacznę od tego...Miałam umowe na czas nieokreślony. Rachunki terminowo
      > opłacane, wszystko ok.Mijały już powoli dwa lata i wysłałam prośbe o
      > rozwiązanie umowy (koniec abonamentu).Zaznaczam ,że w umowie nie miałam
      > podanego kiedy kończy mi sie umowa więc wysłałam pare dni wcześniej i
      > zaznaczyłam wyraźnie że tego nie ma, a Wielki Pan konsultant nie raczył mi
      > tego oczywiście powiedzieć, bo po prostu mają swoich klientów w
      > d...e

Nie. Dlatego, ze to jest w Twoim interesie, niczyim innym, by pamietac kiedy
      konczy sie okres karencji promocyjnej. Pacta sunt servanda.

> Zaznaczyłam w piśmie że niestety nie mam dokładnej daty końca umowy. (PISZE TO
      > BO TO WAŻNE)

Absolutnie jest to niewazne. Primo: jestes niekonsekwentna, najpierw mowisz, ze
      Umowa byla na czas nieoznaczony, potem mowisz o jakims 'koncu umowy'. Zdecyduj
      sie. Secundo: skladajac wypowiedzenie Umowy skladasz oswiadczenie woli. Twojej
      woli, niczyjej innej. Operator telekomunikacyjny nie jest, wbrew pozorom, firma
      swiadczaca uslugi w zakresie przypominania Ci o terminach.

> I co??Te oszusty przysłali mi ze mam zapłacić 650 zł!

To jest pomowienie z Twojej strony. A jesli istotnie padlas ofiara oszustwa, to
      zglos to organom scigania. Proste.

> Po dwóch tygodniach przysyłają mi teraz jeszcze pismo że moge
      > podpisać teraz jeszcze jeden abonament to ewentualnie mi tą kare anulują!

Acha, czyli najpierw rozwiazujesz Umowe objeta warunkami promocji, tym samym nie
      dotrzymujac tej Umowy, potem dziwisz sie, ze zostajesz obciazona kara umowna,
      ktora zaakceptowalas zawierajac Umowe, a kiedy operator wychodzi Ci naprzeciw
      proponujac rozwiazanie, dzieki ktoremu kara zostanie umorzona, Ty dostajesz
      piany na ustach. Postawa godna zapamietania.
    • charlie_x czytaj regulamin 23.04.05, 12:26
      umowa trwa 24 m-ce i ani dnia krócej.Licz dokładnie,a nie na
      chybił trafił.
    • robertbenybanek Re: UWAGA!!!PLUS TO OSZUŚCI!!!! 23.04.05, 14:16
      Na stronach plusa (w e-bok) możesz dokonać wielu czynności.
      Możesz np. zobaczyć WSZYSTKIE swoje faktury (u mnie do np. kilku lat wstecz...)
      łatwo wtedy określić kiedy się podpisało umowę - pierwszą wystawiają na pewno w
      ciągu 1-2 tygodni od chwili podpisania umowy (swoją drogą umów się nie wyrzuca).
    • Gość: as Re: UWAGA!!!PLUS TO OSZUŚCI!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 14:28
      He he he. Z Plusem tak jak z Mediamarkt. Nie dla idiotow.
      • Gość: cytrynka hihihiihi dobre!!! IP: 212.244.168.* 23.04.05, 16:57
        hahah
      • Gość: Greg Re: UWAGA!!!PLUS TO OSZUŚCI!!!! IP: *.acn.waw.pl 23.04.05, 20:12
        Nie tylko z Plusem, bo tu nie chodzi o Plusa, a o czytanie umów i w ogóle świadomość istnienia uregulowań prawnych....
        • gale Umowy 24.04.05, 10:15
          Niestety w Polsce istnieje cos takiego jak analfabetyzm funkcjonalny - i nie
          mowie tu o Autorze watku lecz generalnie. Polega on na tym, ze nawet jesli osoba
          przeczyta umowe/instrukcje/dokument, to nie rozumie jego tresci. Federacja
          Konsumentow i UOKiK zwracaja uwage na ten problem juz od dluzszego czasu
          poniewaz laczy sie to z lekkomyslnoscia konsumentow i przedsiebiorcow, ktorzy
          zawieraja umowy, zobowiazuja sie do czegos, a potem dziwia sie, ze druga strona
          oczekuje wywiazania sie z warunkow tych umow.
    • kkrzysiek875 uwaga na plusa 15.06.14, 17:32
      Witam,
      Chcę podzielić się z ludźmi korzystającymi z usług tych oszustów i przestrzec

zarazem tych którzy mogą popełnić taki błąd jak ja popełniłem biorąc na test

internet mobilny na 10 dni do przetestowania z opcją zwrotu za pośrednictwem

kuriera współpracującego z plusem.
      Po 6 dniach testowania uznałem że usługa w najmniejszym stopniu nie spełnia

moich oczekiwań i zamówiłem kuriera. W rozmowie telefonicznej usłyszałem

najpierw uzasadnienie dlaczego internet nie działa jak należy (zła lokalizacja

zamieszkania) po czym przyjęto ode mnie zamówienie na kuriera który pojawić się

miał na 2 dzień.
      Kurier się nie pojawił a więc wykonałem telefon do oszustów i zapytałem co z

kurierem. Zostałem przeproszony bo rzekomo jakis bałagan i coś im umknęło

blabla takie tam wiecie oszustwa. Zaniepokojony zapytałem (rozmowy są

nagrywane) jak może zaginąć zamówienie kuriera gdy chodzi o tak delikatną

sprawę jak trzymanie się terminu zwrotu że przecież ja zaraz ucierpię finansowo

bo nie zmieszczę się w terminie właśnie z ich winy. Zostałem przeproszony i

zapewniony że wszystko jest wporządku i nie będzie takiej sytuacji. Przyjechał

na 9 dzień kurier. Zadzwoniłem się upewnić czy dotarła przesyłka. Usłyszałem że

tak jeszcze raz mnie przeproszono i pżegnaliśmy się. Po ok miesiącu czy też

paru miesiącach pojawiło się pierwsze pismo z nakazem zapłaty ok tysiąc zł :)
      Zadzwoniłem na infolinię gdzie zostałem żarliwie przeproszony i poinformowany

że uwaga błąd systemu który wygenerował coś czego nie powinien wygenerować i

pismo mam uznać za bieważne. ok uznałem. Tyle że przyszły kolejne 2 pisma w

comiesięcznych odstępach i historia jka poprzednio wyglądała identycznie.

Przeprosiny bla bla. 4 pismo przyszło znów dzwonię i tu akurat trafiłem na dość

chamowatego telefonistę który niestety potweirdził te rewelacje.
      Po jakimś pół roku przyszło już 2 wezwanie sąd lublin + komornik: GODebtl

Fundusz Inwestycyjny . A skoro 2 to jest problem z odwołaniem tylko że

pierwszego pisma nigdy w życiu mi nie dostarczono. A dlaczego? A dlatego że

korzystają z PGP a nie poczty Polskiej. Nie otrzymałem awiza od operatora

pocztowego PGP tym bardziej ze był to pierwszy miesiąc w którym operator

funkcjonował. Doręczenia korespondencji przez tego operatora są powszechnie

znane i znane są problemy z doręczaniem przesyłek awizowanych.
      Operator ten nie zna kodów technicznych do wejść do budynków wielolokalowych a

ja mieszkam w takim właśnie budynku.
      Moja skrzynka pocztowa znajduje się za zamkniętymi drzwiami i aby dostać się do

niej lokator musi otworzyć drzwi przez domofon bądź listonosz musi znać kod do

drzwi wejściowych.
      Jeżeli nikt mu nie otworzy drzwi a sam nie zna kodu to nie dostanie się do

skrzynki pocztowej i nie zostawi awiza.
      Nie wiem w jaki sposób mam udowodnić że nie otrzymałem awiza ale uważam iż

winien wykazać że dostarczył dwukrotnie zawiadomienie o wysyłce właśnie

operator.
      Więc sytuacja jest taka że zamiast tłumaczyć się z tego że w ogóle nic nikomu nie powinienem płcić to ja muszę udowodnić najpierw że nie dostałem pierwszego pisma zasądzenia :)

TAKŻE MOI DRODZY ROZSYŁAJCIE GDZIE SIĘ DA TAKIE WIADOMOŚĆ A MNIEJ LUDZI ŻYĆ BĘDZIE W NERWACH.
      • kkrzysiek875 Z PLUSem na minus 15.06.14, 20:51
        www.facebook.com/events/313392855492361/?notif_t=plan_user_joined
        przyłączajcie się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka