mosze_singer 28.08.05, 10:09 Pytanie do tych, którzy mają przeglądarkę html w telefonie, czy to lepsze niż wap? macie z tego porzytek? rozwazam decyzje: nokia 6230, czi se k700i, nokia to ma a se nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blq Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:32 > rozwazam decyzje: nokia 6230, czi se k700i, nokia to ma a se nie. bzdura, każdemu telefonowi z javą (a więc i se k700i) można wgrać przeglądarkę html. więc niech wyimaginowany powód nie przeważy o wyborze telefonu! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:47 Blq jakie sa najlepsze przegladarki i skad idzie je sciagnac?? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosze_singer Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:58 właśnie, właśnie jakie są najlepsze i skąd można je ściągnąć? może jakieś linki :-) z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:15 www.google.pl/search?hl=pl&q=java+html+browser&btnG=Szukaj+w+Google&lr= ja tego nie używam (wszystko co do telefonu potrzebuje, wgrywam przez kabel, a z netu korzystam na komputerze) więc się nie wypowiadam. poza tym to dość nowy i dynamiczny rynek, wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:16 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosze_singer Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 18:36 wielkie dzięki :-D miło by było gdyby ujawnił się jeszcze ktoś, kto korzysta z netu w telefonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_ktos Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.pronet.lublin.pl 28.08.05, 19:03 Nie używam,a le dodam, zę jest Opera dla telefonów komórkowych :) Gdzieś znalazłem link do ściągnięcia, poszukajcie na Google :) Odpowiedz Link Zgłoś
atrapa_kierownika Re: Przeglągarka html w telefonie 28.08.05, 21:11 Ujawniam się :) Internet w telefonie fajna rzecz, jego przydatność jednak każdy musi ocenić sam, bo ludzie różne mają potrzeby. Dla większości ludzi to będzie funkcja bez znaczenia. Zaskoczyła mnie wiadomość, że Nokia 6230 ma przeglądarkę WWW. Do tej pory słyszałem tylko o WWW na smartphonach (pomijając Operę Mini, która na razie, o ile mi wiadomo, poza Norwegią nie działa). No, ale świat nie stoi w miejscu. Prawdę mówiąc, trudno mi sobie wyobrazić przeglądanie np. Onetu na takim mikroskopijnym wyświetlaczu, w jaki wyposażona jest Nokia 6230. Odpowiedz Link Zgłoś
speedone Re: Przeglągarka html w telefonie 28.08.05, 23:33 a jest pare takich ston co by na telefonie ladnie wygladaly mowie niewiem niesprawdzialem www.joemonster.org/palm.php Odpowiedz Link Zgłoś
atrapa_kierownika Re: Przeglągarka html w telefonie 29.08.05, 08:37 Zgadza się, joemonster się nadaje. Wielokrotnie sprawdzałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.chello.pl 30.08.05, 20:28 Ja uzywam Opery na Sony Ericsson P900 - dziala, aczkolwiek nie pokazuje stron tak jak normalna przegladarka, w sytuacji kryzysowej jednak sie przydaje zeby sprawdzic rozklady pociagow czy cos podobnego. Z tego co wiem, to przegladarki Javowe beda dosc zawodne, to z tego powodu, ze strony internetowe sa dosc pamieciozerne, a typowe telefony (nie smartfony jak np. P900) maja dosc powazne ograniczenia jesli chodzi o ilosc przydzielanej pamieci programowi w Javie, zatem nie spodziewalbym sie wiele po takiej przegladarce. No i trzeba pamietac, ze strony WAPowe to cos innego niz strony WWW, stron WAP-owych jest stosunkowo niewiele... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:04 ja korzystam. od prawie 4 lat, odkad era wprowadzila slawetny ryczalt gprs. jestem jedna z niewielu juz osob z archaicznymi taryfami moja :) dzis absolutne minimum to telefon z xhtml, bardzo dobrze sprawuja sie tez p800/p900/p910i. swietne recenzje zbiera tez 9300, niestety jak wszystkie nowe nokie nie dziala "na ryczalcie" gdyz jest z serii single stack tcp/ip. polecam greatwap.net/daj z www lub greatwap.net z wapu. to forum wapowiczow gdzie zawsze ktos odpowie fachowo na tematy gsm, gprs itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe66_ Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.kompania.net 30.08.05, 21:48 Ja używam też Opery w SE P910i. Do podstawowych spraw w sieci wystarcza ale przy niektórych skomplikowanych stronach pada na kolana. Poza tym wielkość stron zaczyna być naprawdę znacząca i GPRS przestaje być wystarczająco wydajny dlatego warto zastanowić się nad telefonem z EDGE (w tej chwili chyba tylko Nokia). No i tak naprawdę strony interetowe wymagają większej rozdzielczości ekranu niż mają współczesne małe komórki (tzn N6230i lub SE K700i) wiec jeśli naprawdę potrzebujesz dostępu do internetu "w kieszeni" to polecam raczej telefon z EDGE + palmtop - zepniesz to bluetoothem i będziesz zadowolony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosze_singer Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:18 dzięki za info :) motorola V540 ma edge, ale tylko 5MB pamieci :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miodek Re: Przeglągarka html w telefonie IP: 82.139.30.* 31.08.05, 02:12 Hmmm. Przerzytek brzmi nieco archaicznie. Dzis napisalbym raczej przedupek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek Re: Przeglągarka html w telefonie IP: 82.139.30.* 31.08.05, 02:13 Ojej - az sie pomylilem z przejecia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miodek Re: Przeglągarka html w telefonie IP: 82.139.30.* 31.08.05, 02:13 Hmmm. Porzytek brzmi nieco archaicznie. Dzis napisalbym raczej podupek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orrr Re: Przegla˛garka html w telefonie IP: 86.54.129.* 31.08.05, 15:01 zaczekaj az na rynek wejdzie orange. telefony orange spv (najlepsze smartphone na rynku) z windows mobile microsoftu jako system operacyjny maja normalnego ie. to zupelnie inna jazda niz pseudoprzegladarki nokii czy sony. no i spv sa atrakcyjne cenowo i maja swietny design. shop.orange.co.uk/shop/show/handset/orange_spv_c500/detail/pay_monthly Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Przegla˛garka html w telefonie 31.08.05, 15:04 A ja odradzam smartphone na Windows. Wprawdzie wersja 2003 jest całkiem dopracowana (nie sypie się tak jak poprzednia), ale bezpieczna niestety nie jest i jest już na nią sporo wirusów. A najgorsze co może być to używać w takich smartphonach wbudowanego IE - to jak otwarcie furtki z zaproszeniem dla wszystkich hackerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq a na symbiana to nie ma wirusow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:44 hehe, hocby slynne czaszki :D Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: a na symbiana to nie ma wirusow? 31.08.05, 20:17 Trzeba zaczekać na telefony z linuksem. Odpowiedz Link Zgłoś
atrapa_kierownika Re: Przegla˛garka html w telefonie 31.08.05, 17:38 > maja normalnego ie. > to zupelnie inna jazda niz pseudoprzegladarki nokii czy sony Sugerujesz, że IE jest lepszy od Opery? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Przeglągarka html w telefonie 31.08.05, 15:09 > rozwazam decyzje: nokia 6230, czi se k700i, nokia to ma a se nie. nieprawda, K700i ma jak najbardziej przeglądarkę, ekranik wprawdzie mikroskopijny, ale w sytuacji awaryjnej daje radę, sam sprawdzałem. Oczywiście nie ma to, jak większy ekran, np. P910 plus Opera da się już naprawdę ujechać. Uwaga: w tych przeglądarkach są problemy z najnowszymi wariantami specyfikacji html, w tym brak obsługi zaawansowanych mechanizmów z xhtmla, a poważne witryny poroli przechodzą na xhtml. Oczywiście nie działa też flash, javascript itp. wynalazki. jeszcze jedno: można sporo oszczędzić na gprs-ie korzystając z bramki www.skweezer.net, która filtruje strony i wyrzuca śmieci zapychające pasmo i drenujące naszą kieszeń. To samo zresztą dotyczy sytuacji, gdy korzystasz z telefonu jako modemu gprs a strony przeglądasz z laptopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salmon Re: Przeglągarka html w telefonie IP: *.crowley.pl 31.08.05, 15:47 zaraz, zaraz. zy ktos moglby mi wytlumaczyc pewna kwestie? mam SE K700i, i wydaje mi sie ze moge ogladac tylko strony w formacie wap. musze przyznac ze nawet te strony mi sie wolno wgrywaja, czesto sa blego komunikacji i trzeba przez to czekac dwa razy dluzej. czy wy piszecie o tym, ze instalujac sobie jakis programik javy moglbym przegladac na swoim wyswietlaczu normalne strony www??? nawet jesli tak to nie wyobrazam sobie jak one by sie dlugo musialy wgrywac, przeciez zawieraja o wiele wiecej grafiki niz strony wap. pzdr. p.s. jesli ktos moglby mi podac link bezposrednio do strony, z ktorej moglbym sobie sciagnac taki programik do przegladania stron www to bylbym wdzieczny. wyprobuje momo moich watpliwosci. powiem wam wtedy jak to sie sprawdza na k700i. i czy czas sciagania bedzie akceptowalny. obawiam sie jednak o co innego: nawet jesli czas sciagania nie ma dla kogos znaczenia, to koszt tej zabawy moze byc spory. w polsce caly czas mamy niestety oligopol w tej kwestii.... i taka zabawa z przegladaniem stron www na komorce moze dodac z 40-50 zl miesiecznie do rachunku... jak nie wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq jesli uwazasz ze k700 ma ekran mikroskopijny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:46 ... to co powiesz na 6230? :) Odpowiedz Link Zgłoś