Dodaj do ulubionych

nokia 3310- CZY WARTO?

IP: *.astral.lodz.pl 20.09.05, 18:53
stary, ale jary;P
mysle nad kupnem tego tela, bo podobno jest niezniszczalny
a mi jest potrzebny tel do dzwonienia, a nie do innych bajerow
musi miec baterie, ktora dlugo trzyma
wyrazne literki na wyswietlaczu i wygodna klawiature
myslicie, ze nokia 3310 to jest to?
Obserwuj wątek
    • blq zalezy za jaka cene. 20.09.05, 19:04
      jak chcesz kupic telefon za 80 zl to kupuj Nokie 3310.
      • Gość: kkkk Re: zalezy za jaka cene. IP: *.astral.lodz.pl 20.09.05, 22:25
        raczej nie gra roli
        • Gość: sbi Re: zalezy za jaka cene. IP: 81.15.177.* 20.09.05, 22:57
          3310 nie ma rewelacyjnej bateri, nie jest najgorsza ale są lepsze. Jeśli chcesz telefon do dzwonienia, z bardzo dobrą baterią to poszukaj N6310
          • uncledonken Re: zalezy za jaka cene. 21.09.05, 00:23
            tak, 6310 jest ok ale straszy ceną w stosunku do 3310
    • Gość: ja Re: nokia 3310- CZY WARTO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:52
      3310 miałem przez 3 lata, cały czas z tym samym akumulatorem (do dziś używa jej kolega czyli działa już 5 lat - telefon, a nie akumulator)
      fakt, dbałem o akumulator (formatowanie co 1,5-2 miesiące)
      dużo nie dzwoniłem więc poczatkowo ładowałem akumulator co 6-7 dni, po 3 latach było to już co 5 dni
      nigdy się nie zepsuła przez 3 lata 2x się zawiesiła

dziś używam 3210 (4 letniej, nowy akumulator starcza na 7 dni) - niewiarygodnie wytrzymały telefon, wiele razy spadał na ziemię i to dość mocno (kilka pęknięć obudowy) i nigdy się nawet nie zawiesił

niestety nowe telefony Nokii już nie są tak niezawodne jak kiedyś (znam Nokię 2210 która została dwukrotnie rozjechana przez samochód, cała połamana wciąż działała a właściciel skleił ją klejem i taśmą klejącą i używał jeszcze przez rok)
    • Gość: lennies Re: nokia 3310- CZY WARTO? IP: 195.136.99.* 21.09.05, 18:45
      Też swojej 3310 się nie pozbywam...niewiarygodnie trwała,wygodne menu,duże
      litery na wyświetl.Jak sie dba o tel. to chyba 3310 jest niezniszczalna.
      • Gość: znawca tematu ale są lepsze propozycję IP: *.plock.mm.pl 22.09.05, 00:06
        za 90% ceny 3310 możesz mieć Siemensa ME45 albo SL45 mają wszystkie funkcje co nokia 3330 a więc coś więcej niż 3310, są nieco mniejsze i bateria trzyma 300h więc sporo, myślę że nie ma po co przepłacać, to są bardzo niezniszczalne telefony
        • uncledonken Re: ale są lepsze propozycję 22.09.05, 00:54
          jestem pewien, że każda 3310 z dobrą/nową baterią wytrzyma dłużej niż podane
          siemensy.
          • 149k Re: ale są lepsze propozycję 22.09.05, 14:29
            uncledonken napisał:

> jestem pewien, że każda 3310 z dobrą/nową baterią wytrzyma dłużej niż podane
            > siemensy.

zakład o 100zł?

bateria w nokii nie starcza na 300h na bank
          • 149k już podaję konkrety 22.09.05, 14:34
            www.telepolis.pl/porownanie.php?akcja=porownaj
            -mniejszy
            -bateria o 40godzin dłużej trzyma
            -większy wyświetlacz (wada albo zaleta, jak kto woli)
            -Irda
            -GPRS
            -WAP 1.2 a nie brak lub 1.1
            -500 kontaktów w telefonie
            -notatnik
            -dyktafon i system głosnomówiący

wiem co mówię, już nie raz ten temat poruszaliśmy ME45 wygrywa z N33xx :-)
            no i jest ładniejszy
            • uncledonken Re: już podaję konkrety 23.09.05, 01:01
              śmieszny jesteś sądząc że bateria w siemensie trzyma tyle ile podaje producent.

99 % telefonów pada w krótszym czasie niż np podane 300h.

Twoje "300" to czas kiedy telefon leży "na nadajniku" niedotykany,
              niedzwoniony; czyli praktycznie nieosiągalny wynik
              • jaketi Re: A Nokia 8210 23.09.05, 19:36
                Małe, ładne, wygodne. I moze miałam szczescie do aparatu ale nie zniszczalne.
                Uzywam juz 4lata. Bateria trzyma ok.3 dni (przy umiarkowanym użytkowaniu).
                Przezyła kapiel, wielokrotne upadki (pozpadał sie na 3 częsci) i po złozeniu
                działa.
                • uncledonken Re: A Nokia 8210 24.09.05, 00:37
                  faktycznie miałaś szczęście, nokia 8210 to jeden z nieudanych telefonów a
                  przynajmniej duża część z tej serii
                • Gość: znawca A Nokia 8210 też może być IP: *.plock.mm.pl 25.09.05, 00:38
                  owszem 8210 jest też super telefonem :-) ale bateria już nie ta :(
              • Gość: znawca tematu Re: już podaję konkrety IP: *.plock.mm.pl 25.09.05, 00:37
                uncledonken napisał:

> śmieszny jesteś sądząc że bateria w siemensie trzyma tyle ile podaje producent.

sam sprawdzałem i rzeczywiście tyle wytrzymuje, owszem jest to czas czuwana!!
                jeśli siemens wytrzymuje 40godzin dłużej to przy podobnej ilości prowadzonych rozmów (to jeszcze zależnych od zużycia w czasie połączenia) siemens po odpowiednim czasie będzie mógł być w stanie czuwania przez 40godzin po wyczerpaniu się baterii w nokii,
                przetłumaczając na Twój język
                Nokia - 4dni działania
                Siemens - 5dni
                i tyle,
                już z nie takimi jak Ty się o to kłóciłem i nie raz i tutaj akurat fakty są na kożyść siemensa!! więc tutaj nie kantuj i nie wprowadzaj w błąd
                temat ten jest także w innym wątku
                • uncledonken Re: już podaję konkrety 25.09.05, 00:53
                  a poco miałbym kantować. Jeśli telefon w stanie czuwania wytrzymyje te 300
                  godzin, to po co taki telefon jeśli nie mozna go uzywac, bo wtedy straci sie na
                  tym czasie? Każde zapalenie sie wyświetlacza, kazdy sms, każde choćby krótkie
                  połączenie skutecznie skraca owe "300".

Sprawa sie ma w przypadku użytkowania telefonów, nawet w minimalnej ilości
                  smsowania, dzownienia itp.
                  Niech sobie ma te 300 minut ale i tak tyle nie osiągnie jeśli chcesz używać
                  teleofnu.
                  Ludie nie kupują fonów po to aby leżały i czuwały jak najdłużej. Liczy sie czas
                  pracy. Bo chyba po to sa komórki, żeby dzwonić.

Pozdrawiam
                  • Gość: siemens fun Re: już podaję konkrety IP: *.plock.mm.pl 25.09.05, 19:32
                    > Liczy sie czas
                    >
                    > pracy. Bo chyba po to sa komórki, żeby dzwonić.

no właśnie, liczy się czas pracy, który w siemensie chcąc nie chcąc jest trochę dłuży
                    • blq ech... 25.09.05, 19:39
                      Znawco, jedna prosba, uzywaj ciagle jednego nicku. Jestes maniakiem Siemensa,
                      spoko, ale nie zmieniaj nickow, bo przestajesz byc wiarygodny. ten 149cośtam
                      jest najlepszy, moglbys przy nim zostac.

Albo podpisuj się "znawca siemensu" - śmiesznie by było chociaz :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka