Gość: homolubukuś IP: *.isp.tvkg.net 05.11.05, 19:52 cześć czy nokia 6030 ma jakieś znaczne wady i jakie ma zalety?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blq j/w 05.11.05, 21:53 same wady, a zaletą jest radio. w żadnym wypadku nie kupuj na wolnym rynku, za złotówę można wziąc w promocji, ale to też tylko by sprzedać. Za te kase kupić SE k300i, jakąś łamaną motorolę, Siemensa c75 lub Sagema myx5-2v. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio Re: j/w IP: *.unreg.w-w.pl 05.11.05, 23:01 no wlasnie,nokie w promocjach dobrze jest brac zeby potem sprzedac w skupie i kupic za te pieniadze jakiegos sony er., siemensa itp., ktore np. maja aparat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hils Re: j/w IP: *.crowley.pl 19.11.05, 22:00 stasio i blq macie chyba zbytnie uprzedzenie do noki która jest najlepsza i te wasze bzdurne komentarze ,aż chce się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
blq bzdurne? a może wypowiesz się merytorycznie? 20.11.05, 00:11 Potrafisz odpowiedzieć na nastepujące pytania (odnośnie nokii tzw "klasy średniej") 1. Czy znasz moc obliczeniową ich procesorów i jak te procesory mają się szybkościowo do tych z porównywalnych cenowo modeli SonyEricssonów? 2. Czy znasz maksymalną wielkość aplikacji java dla telefonów nokia i jak się ta wielkość ma do tej z SonyEricssonów? 3. Czy znasz jakość menu oraz polifonii - Nokia na tle SonyEricsson? 4. Czemu jakość wyświetlaczy w Nokii za 1000zł jest taka jak w Motoroli za 300zł, w Nokii za 600zł taka jak w Motoroli za 250zł a w Nokii za 300zł taka jak w motoroli za 250zł? 5. Czemu nokia za 1000zł potrafi mieć 2MB pamięci, podczas gdy najdroższe SonyEricssony i Motorole posiadające 2MB pamięci kosztują góra 300zł? potrafisz odpowiedzieć na te pytania? ja potrafię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hils Re: bzdurne? a może wypowiesz się merytorycznie? IP: *.crowley.pl 20.11.05, 08:17 to są drugorzędne dane techniczne nie mające dużego wpływu na codzienne użytkowanie telefonu . Praktycznie niezauważalne podczas obsługi telefonu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia_23 Re: bzdurne? a może wypowiesz się merytorycznie? IP: 217.98.71.* 20.11.05, 10:02 No to sobie kup tę Nokie i nie pytej o zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hils Re: bzdurne? a może wypowiesz się merytorycznie? IP: *.crowley.pl 20.11.05, 10:22 a ja wcale nie pytam się o zdanie na temat tej noki czytaj z uwagą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia_23 Re: bzdurne? a może wypowiesz się merytorycznie? IP: 217.98.71.* 20.11.05, 13:29 Pytasz o wady i zalety , tylko nie rozumiem po co skoro dalej piszesz że : " stasio i blq macie chyba zbytnie uprzedzenie do noki która jest najlepsza i te wasze bzdurne komentarze ,aż chce się śmiać." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hils do joasi_23 IP: *.crowley.pl 20.11.05, 13:59 Joasiu pytanie o wady i zalety tego telefonu zadał <homolubukuś> więc przeczytaj cały wątek ,a później udzielaj komentarzy . Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: bzdurne? a może wypowiesz się merytorycznie? 20.11.05, 14:04 A co wg Ciebie jest istotne podczas obsługi telefonu? Znaczek nokia nad wyświetlaczem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hils Re: bzdurne? a może wypowiesz się merytorycznie? IP: *.crowley.pl 20.11.05, 14:07 estetyka telefonu też jest ważna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia_23 Re: bzdurne? a może wypowiesz się merytorycznie? IP: 217.98.71.* 20.11.05, 14:15 Fakt , nie zauwazyłam. Inne marki również są "estetyczne". Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: bzdurne? a może wypowiesz się merytorycznie? 20.11.05, 14:25 Pojęcie straszliwie względne. Podaj coś co można zmierzyć/zważyć itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq hils... to sie uśmiełem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 14:42 nie ma to jak postawa: "nie ważny jest wyswietlacz, polifonia, java, pamięć, procesor - ważna jest marka i estetyka telefonu" No wiesz, chyba nie mamy o czym dyskutować, jeśli wyznajemy tak skrajne podejście do telefonu. Mogę powiedzieć tylko jedno: nokie tzw "klasy śedniej" są wykonane o wiele gorzej niż analogiczne Motorole i SonyEricssony. Gorszy plastik (w Motorolach i SE często znajdują się elementy metalowe, np klapki) gorsza jakość dopasowania, trzeszczące obudowy. A jeśli procesorek, java i multimedia to dla Ciebie "drugorzędne cechy" to jak rozumiem zadowolisz się telefonem najprostszym. Tylko że za ten telefon najprostszy trzeba u Nokii płacić 500zł, za które to pieniądze masz SE k300 z kilkanaście razy lepszymi parametrami. Więc TY mozesz sobie pozwolić na tak irracjonalne zachowanie. Ale nie każ innym postępować równie... nierozważnie. OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hils Re: blq... to sie uśmiełem... IP: *.crowley.pl 20.11.05, 15:50 "nie ważny jest wyswietlacz, polifonia, java, pamięć, procesor - ważna jest marka i estetyka telefonu" nie przypominam sobie abym coś takiego napisał . Mój telefon służy mi wyłącznie do rozmów ,a nie do zabawy w przeciwięstwie do dzieciaków ,które chcą pograć w gierki i porobić zdjęcia. Więc co mnie będzie interesowała java czy procesor . Na telefonie żadna radocha zagrać i zdjecia marnej jakości wychodzą . Dalej nie wiem dlaczego uczepiłeś sie tej nokii telefon jak każdy inny no ale widze że rajcują cię te procesorki ,javy i multimedia . Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_23 Re: blq... to sie uśmiełem... 20.11.05, 17:29 To kup sobie Nokie 3310. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq "stara śpiewka...." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 19:41 > marka i estetyka telefonu" nie przypominam sobie abym coś takiego napisał . To właśnie można było wywnioskować z Twoich wypowiedzi. > dzieciaków ,które chcą pograć w gierki i porobić zdjęcia Stara śpiewka posiadaczy słabiutkiego sprzętu. Wiesz, to zabawne, że zawsze słysze to od posiadacza Nokii. Firma, która niegdyś była awangardą, dziś jest przechowalnią antyków, oraz wybierana przez ludzi nie lubiących "wodotrysków" w telefonie. Czy to nie jest znamienne? Druga sprawa: chcesz prosty telefon - proszę bardzo! Tylko czemu nokię za 500zł, jak może to być nokia za 100zł (3310) albo nowa motorola albo SE za 200zł? (c155 j210i) o nieco lepszych parametrach? > widze że rajcują cię te procesorki ,javy i multimedia . Dla mnie jest to po prostu oczywisty wyznacznik wartości telefonu. Bo telefon (chcesz czy nie) przestał służyć tylko do dzwonienia. Niestety musi minąć pare lat, by ludzie to zrozumieli. Dla wiekszości komórka to po prostu stacjonarny bez kabla :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: "stara śpiewka...." IP: *.softman.com.pl 21.11.05, 15:52 ale SE k300i nie ma budzika.. a jest to jedna z wazniejszych funkcji w telefonie, jesli nie posada sie innego zegara z budzikiem. Ja takze stanelam przed wyborem, czy SE k300i czy Nokia 6030 i budzik zdecydował.. ze wybralam nokie 6030. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq PLUS GSM, prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 15:29 kto Ci tych bzdur naopowiadał? subiekt z Plusa? zapewne - na stronie Plusa k300i NIE MA budzika.... www.plusgsm.pl/telefony/sony_ericsson/k300i/ a w rzeczywistości (i na stronie SE) owszem, ma budzik. jak widać jesteś jedną z ofiar dezinformacji :( Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: PLUS GSM, prawda? 27.11.05, 18:03 Spoko. Do niedawna era na swojej stronie twierdziła, że sagem myx5-2v nie ma budzika i czegośtam jeszcze (nie pamiętam czego). Błędy we wklepywaniu zdarzają się czasem* *chciałbym, żeby to były błędy a nie celowe działanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll [...] IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.05, 20:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia_23 Re: bzdurne? a może wypowiesz się merytorycznie? IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 21.11.05, 20:34 O jakich bredniach piszesz ? Bo nie za bardzo rozumiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll [...] IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.05, 20:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: NOKIA 6030 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 14:50 mam tela od miesiaca, 2 razy uzywałam radia a teraz już nie moge bo pomimo podłaczenia słuchawek wyswietla mi sie komunikat o podłączeniu ich! na ekranie równiez zamiast słuchawek widnieje jakać inna ikona( podobna do klawiaturki) pliss czy Ktos wie czy wymaga to naprawy i ile by to kosztowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hils do Laury IP: *.crowley.pl 27.11.05, 17:09 to nie masz tego telefonu na gwarancji ? Odpowiedz Link Zgłoś