23.11.05, 21:28
Co myslicie o tej sieci? Ja osobiście jestem baaardzo zadowolona, jakiś czas
temu kupiłam ten starter (a jest chyba najtańszy na rynku) i nie żałuję tej
decyzji-wprawdzie smsy za 24 gr, za to rozmowy za 24 gr i za 72 gr. Polecam
wszystkim, zwłaszcza, że SS są w zasięgu Plusa, więc właściwie zewsząd można
dzwonić :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Luk Re: Sami Swoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 21:31
      Jestem na nie. Tak po prostu.
      • martitkaq Re: Sami Swoi 23.11.05, 21:37
        Jakiś powód...?
        • smolineczka Re: Sami Swoi 25.11.05, 16:50
          Ja jestem na "tak".:-)
          • milka112 Re: Sami Swoi 26.11.05, 10:12
            Ja też jestem zadowolona z tej sieci, bo sama ją mam.
    • Gość: ja Re: Sami Swoi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.11.05, 15:17
      od kilku miesiecy kozysam z SS i jestem zadowolona - rozmowy rzeczywcie b.
      tanie, a smsy mozna wysylac za darmo z bramki www.miestoplusa.pl :)
    • Gość: adam98 ja płacę 19 gr/min w simplusie na tpsa i plusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 17:56
      taryfa w easy-gadka wynosi w "pakiecie" 25gr/min ale kupuję kupon na allegro
      180 zł za 136 zł. Dla osób nie mających kalkulatora proste wyliczenie: Mając na
      koncie 180zł mogę wykupić 30 pakietów czyli mam 30x24=720minut. Ponieważ
      zapłaciłem za to 136 zł więc 136/720=18,8 grosza. Poza tym aktywowałem za 5 zł
      jeden bezpłatny numer do mojej dziewczyny i dzwonię do niej całkowicie za darmo-
      nie płacę nic.
      W erze też nie jest źle: można w tak-taku w promocji doładować konto i drugie
      doładowanie jest podwajane czyli de facto płacimy 2x mniej, a więc połączenie
      na stacjonarne i tel. ery płacimy faktycznie 15 groszy za minutę. Ponadto jeśli
      doładujemy za 150 zł (które na allegro można kupić za 136 zł) dostajemy
      dodatkowe erajednostki- inaczej mówiąc w wariancie za 150 zł płacimy ok. 12
      gr/minutę !
    • Gość: Gall Anonim Re: Sami Swoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:57
      Sam mam i jestem wiecej niz zadowolony. Przedtem mialem abo w Idei, od kiedy nastapila zmiana na pomarancze zrezygnowalem. Nie ma w tym zadnego zacietrzewienia - po prostu ta siec zalicza czeste pady, a telefon musi po prostu dzialac. Rzuce jeszcze pare mysli ode mnie:

- warto przejsc na nowa platforme *101*11*99# i zielona sluchawka. Wtedy zamiast przekopywac sie przez menu wystarczy zadzwonic (oczywiscie bezplatnie) pod *100# Mowa oczywiscie o stanie konta :-)
      - SMSy dochodza nawet na amerykanskiego Verizona (siec CDMA) i to za 24 grosze za sztuke!
      - siec ma dosyc drogie SMSy wewnatrz sieci, tanie MMSy i najtansze SMSy i MMSy za granice (lacznie z abo!), drogi GPRS, ale najtanszy HSCSD (najtanszy prepaidzie)
      - genialnie prosty sposob dystrybucji zdrapek - na kazdej poczcie, w kazdej Zabce, wiele punktow "prasowych" np. kioski Ruchu i inMedio (tam zdrapki wirtualne), jesli ktos ma net to radze zaladowac "internetowa zdrapke" za 80 zl - przedluza wychodzace o 7 miesiecy
      - jesli ktos chce dzwonic na miedzymiastowe w godzinie szczytu to jest 2* taniej niz w TPSA, poza granice radze wyprobowac te usluge: www.telix.pl/article.php?sid=10702
      - tanio jest za granica - najtanszy roaming w prepaidzie (a nawet abo Orange!!), dzwonienie za granice "zwykle" tez tanie
      - radze sie zarejestrowac i nie wpisywac fikcyjnych danych - w razie kradziezy telefonu jesli nie podamy prawidlowo numeru telefonu, kodu pocztowego i daty urodzenia to duplikat SIMA nie zostanie wydany
      - szybki BOK, nigdy nie czekalem dluzej niz 20 sek. na polaczenie
      - wiecej na www.samiswoi.pl :-)
      • Gość: Gall Anonim Re: Sami Swoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:05
        Aha, zapomnialem jeszcze o jednym, aczkolwiek to w sumie drugorzedna sprawa. Latwo o tzw. zloty numer, na Allegro czy poza nim. W innych sieciach sa "przebrane" lub jest o nie duzo trudniej. Ja na poczcie za starter za numer 887-xxx-xyx zaplacilem 15,99 zl. Dodam ze jedna z cyfr kryjacych sie pod x lub y to 7 lub 8 :-)

No i jeszcze jedno - zestawy stratowe nie naleza do wyrafinowanych. Ja i tak mam Siemens S65 w spadku po moim abonamentowcu, ale nie nalezy spodziewac sie wyrafinowania (jak w kazdym prepaidzie zreszta). Lepiej wiec kupic fona z drugiej reki - moze byc z simlockiem Plusa (bo SIMy Sami Swoi z nim dzialaja).
      • Gość: kasia Re: Sami Swoi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.05, 17:54
        Co trzeba zrobić żeby moje konto doładowali kwotą 6 zł, niedawno kupiłam
        starter, wczoraj pierwszy raz włączyłam sie do sieci ale dzisiaj nadal mam
        tylko 3 zł?
        • bonzi13 Re: Sami Swoi 06.12.05, 18:10
          generalnie to i tak najlepsza jest heyah dla młodego człowieka ale im starszy
          użytkownik tym lepiej używać Orangu i Samych Swoich
          Era ma najlepiej zbalansowaną oferte ze wszystkich-super telefony i
          satysfakconująca ilość darmowych min.
          • Gość: Luk Re: Sami Swoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:20
            Ja poweim tak: 10 razy lepsza od Orange, 10 razy gorsza od Ery. To jest moje
            zdanie, nie wszyscy muszą się z nim zgodzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka