Dodaj do ulubionych

tele2 - tp sa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:29
Uważajcie, bo akwizytorzy z tele2 podają się za akwizytorów z tpsy.
Fakt 1:
W piątek wieczorem (godz. 21) przychodzi do mnie do domu pan i pyta się czy
mam telefon w tp sa. Odpowiadam że tak, po czym pan mówi że jest
przedstawicielem ts sa i chciałby podpisać ze mną umowę na tańsze połączenia.
Usługa jest całkowicie bezpłatna, nie poniosą żadnych dodatkowych kosztów, a
będę taniej wszędzie dzwonić. Podziękowałam mu, bo akurat miałam gości i nie
miałam czasu na rozważanie oferty. Dopiero później zastanowiło mnie to, że
pan ponoć jest pracownikiem tpsy a nie wiem czy mam u nich telefon czy nie.
Fakt 2:
Wczoraj dzwoni do mnie babcia, że był u niej pan z tp sa i będzie teraz
taniej dzwonić. Myślałam, że dała się namówić na jakiś droższy abonament
typu "darmowe wieczory i weekebdy" albo coś innego. Przyjeżdżam, biorę umowę
do ręki, a umowa jest zawarta z tele2. Oczywiście maja babcia (ma 79 lat) nie
czytała tej umowy, bo jej wystarczyło że pan powiedział że jest z tp sa i
dzięki tej umowie będzie miała tańsze połączenia a nic dodatkowo nie będzie
płacić.
Zgłosiłam to do tpsy, ale tam mi powiedzieli, że owszem wiedzą o tym, ale nic
nie mogą zrobić.
Teraz nie dość, że jesteśmy telefonicznie nagabywani przez tp sa na zmiane
taryfy, to jeszcze doszło nam tele2 które chodzi po domach ;)
Obserwuj wątek
    • melinek Re: tele2 - tp sa 08.12.05, 18:24
      Dzisiaj byli tez u mnie. Mowilam im, ze tele2 jest zupelnie inna firma,
      a na to uslyszalam, ze tele2 to partner biznesowy tp sa.
      Poniewaz nie lubie podpisywac nic na chybcika i bez przeczytania umowy,
      taka mieli owszem, ale migneli mi nia przed nosem ujawniajac tylko jeden
      z jej punktow zaznaczony dlugopisem, odmowilam podpisania czegokolwiek.

Cala ta wizyta przypominala mi goraczke swiatecznych zakupow pt. "kup teraz i
      tylko u nas, bo to jedyna taka okazja", czyli szybko bez zastanowienia sie.
      Oni stracili czas i ja. Otowrzylam im dzwi, bo akurat czekalam na kogos innego.
      • Gość: abc Re: tele2 - tp sa IP: *.23.rev.vline.pl 08.12.05, 20:27
        U mnie pan dał mi do przeczytania jedną kartkę a do podpisania drugą.
        Powiedział że na obu jest to samo. Uparłam się żeby przeczytać tą drugą którą
        podpisuję, a on mi na to że nie ma czasu czekać i albo podpisuję albo nie. Z
        tego wnioskuję, że regulaminy na obu kartkach były różne.
      • poconick Re: tele2 - tp sa 07.01.06, 23:04
        melinek napisał:

> Dzisiaj byli tez u mnie. Mowilam im, ze tele2 jest zupelnie inna firma,
        > a na to uslyszalam, ze tele2 to partner biznesowy tp sa.
        > Poniewaz nie lubie podpisywac nic na chybcika i bez przeczytania umowy,
        > taka mieli owszem, ale migneli mi nia przed nosem ujawniajac tylko jeden
        > z jej punktow zaznaczony dlugopisem, odmowilam podpisania czegokolwiek.
        >
        > Cala ta wizyta przypominala mi goraczke swiatecznych zakupow pt. "kup teraz i
        > tylko u nas, bo to jedyna taka okazja", czyli szybko bez zastanowienia sie.
        > Oni stracili czas i ja. Otowrzylam im dzwi, bo akurat czekalam na kogos innego.
        >

Nikt nie kaze podpisywac umowy z przedstawicielem. mozesz zadzwonic na infolinie
        jak bedziesz zdecydowana, a oni ci przysla kuriera z gotowymi do podpisu
        dokumentami albo jeszcze inaczej wejdz na ich strone wydrukuj sobie sama umowe
        podpisz i im wyslij - oni premiuja ta forme darmowym bilingiem.
        • mjonski Re: tele2 - tp sa 16.02.06, 21:04
          ja tam mam tak ze 2 lata tele2, i tez mi dali bezplatne bilingi, nikt mnie nie
          nawiedza :D
    • michal_82 Re: tele2 - tp sa 09.12.05, 16:16
      Dosłownie przed chwilą odwiedził mnie (Katowice) właśnie taki przemądrzały
      gnojek. Że jest z TP SA, że ustawa antymonopolowa nakazuje wspólne działanie i
      podział na płatności za rozmowy i abonament, że żadnych umów nic nie trzeba
      podpisywać i tak dalej. Tylko będą tańsze połaczenie i darmowe soboty. Żażądał
      ostatniego rachunku celem kontrli, aby zbadać jak wygląda podział moich rozmów
      i co mi się najbardziej opłaca. Koleś wpadł bo i tak jestem już w pakiecie 60
      minut za darmo. Ale miał tam dalej jakieś swoje argumenty, typu za darmo
      rozmowy lokalne czego teraz nie mam i 10 groszy za rozpoczynanie każdego
      połaczenia. Cały rachunek został przez niego pogryzmolony. Nie dał sobie nic
      powiedzieć, mówił podniesionym głosem i jak dawałem mu kłodę pod nogi to się
      naburmuszał, że nie dbam o swoje pieniądze, wyrzucam je w błoto, że to są moje
      oszczędności i tak dalej. Ale jak zechcą, to przecież mogą mnie w każdej
      chwili wyrzucić, ale przeciez dzęki jego propozycjom będę mieć więcej
      pieniądzy. No co za cham. 18-20 lat. Potem jak go przyscinałem do muru to za
      trzecim razem powiedział, że jest z Tele 2. I że potem coś przyślą do
      podpisania. W ogóle rozmowa jest w takiej nerwowej atmosferze, w ciągłym
      słowotoku z jego strony, że można zgłupieć. Przeszkolony pyskaty smarkacz.
      • Gość: anka Re: tele2 - tp sa IP: *.23.rev.vline.pl 09.12.05, 18:32
        Tak właśnie szkolą akwizytorów. Musi w krótkim czasie bardzo dużo powiedzieć.
        Dlatego ciężko jest przerwać ich słowotok. On nie jest w stanie skupić się na
        twoich pytania, bo myśli tylko o tym co tobie powiedzieć i na tym jest
        skoncentrowany. Oni po prostu potrafią się komunikować tylko w jedną stronę.
      • marchick Re: tele2 - tp sa 21.12.05, 02:04
        Mam tele2 od dobrego roku. Akwizytor był miły, a rachunki w istocie są niższe.
        Jedyny minus to to, że przychodzą dwa. Jeden od Tepsy z abonamentem. Ale poza
        tym jest ok. Szkoda, że mieliście inne doświadczenia.
    • Gość: mieszkaniec Re: tele2 - tp sa IP: *.3.pl / *.3.pl 03.01.06, 22:05
      moi starzy mają w tele2 rachunek od dawna i z tego co mówli to człowiek który
      przyszedł podpisywać umowę był miły i rzeczowy. oczywiście nie podawał się za
      pracownika telepsów. z tego co pamiętam to jakiś czas temu był szum wokół
      pracowników tpsa którzy na siłę podłączali np. internet starcom, wiec jak widac
      odsetek oszustów jest chyba stały wszędzie. tele2 sie całkiem opłaca tak czy siak.
    • Gość: aqar Re: tele2 - tp sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 11:59
      Nie wiem jak wyglada to w Twoim przypadku, ale pracownicy TELE2 nie mowia ze sa
      pracownikami tepsy a firmy TELEKOMUNIKACYJNEJ.

Po za tym to nie akwizycja bo nie sprzedaja twarow a uslugi ;-)

Spotykam sie z opinia wielu ludzi na temat TELE2, zabieraja oni zdanie na
      podstawie plotek.
      • joolanta Re: tele2 - tp sa 05.01.06, 13:24
        tez mi się tak wydaje... przedstawiają sie za pracownikow telekomunikacji a nie
        tepsy!!!
      • frequentflyer Re: tele2 - tp sa 05.01.06, 16:27
        nie mówią że z tepsy, nie mówią że z firmy telekomunikacyjnej, mówią że są z
        telekomunikacji. świadomie wprowadzają w błąd. na pohybel im.
        • electri Re: tele2 - tp sa 16.02.06, 11:26
          przecież to byłoby bez sensu. po co podszywać się pod konkurencję? i że niby
          podawanie się za przedstawiciela tepsy ma otworzyć wszystkie drzwi??? bez jaj:)
          • Gość: bodi Re: tele2 - tp sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:03
            nigdzie nie moge znalezc oferty tele2 dla małych firm. ma ktos jakiegos linka
            lub wlasne doswiadczenia?
            • electri Re: tele2 - tp sa 16.02.06, 16:38
              a próbowałeś na ich stronie?
              www.tele2.pl/pzdr
            • electri Re: tele2 - tp sa 16.02.06, 16:39
              www.tele2.pl/
            • poconick Re: tele2 - tp sa 16.02.06, 21:02
              Gość portalu: bodi napisał(a):

> nigdzie nie moge znalezc oferty tele2 dla małych firm. ma ktos jakiegos linka
              > lub wlasne doswiadczenia?

doswiadczenia mam ale nie biznesowe. ale to dziala tak samo jak klient
              indywidualny wybiera. musisz wpierw zastanowic sie gdzie dzwonicie najczesciej,
              jak dlugo rozmawiacie. ktorych rozmow jest najwiecej by wlasnie na nich moc
              zaoszczedzic. Pozniej proponuje porownaj sobie to do czego dojdziesz i wybierz
              odpowiedni cennik
              www.tele2.pl/oferta/klienci_biznesowi/klienci_biznesowi.html
              albo mozesz zasiegnac rady ich rzecznika na forum gazety tu:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=759
            • mjonski Re: tele2 - tp sa 17.02.06, 23:49
              tele2, to tylko w domu, w firmie nie testowalem, ale pewnie cos mozna utargac u
              nich
            • Gość: XYZ Re: tele2 - tp sa IP: 212.160.172.* 21.02.06, 11:04
              No właśnie... ja sie pytam: Jakie dodatkowe usługi oferuje Tele2?
              Nie same pieniądze się licza bo zyjemy w 21 wieku i trzeba oferować zaawansowane
              usługi a nie słuchawke!
              Spórbujcie znaleźć na stronie tele2 informacji choćby o przepierwaniach
              połączen....

Pozdrawiam
              • Gość: XYZ Re: tele2 - tp sa IP: 212.160.172.* 21.02.06, 11:06
                chodzi o przekierowywanie połączeń...
              • yavorius Re: tele2 - tp sa 21.02.06, 11:11
                Gość portalu: XYZ napisał(a):
                > Spórbujcie znaleźć na stronie tele2 informacji choćby o przepierwaniach
                > połączen....

Czy chodziło Ci o:
                przepieranie;
                przekierowanie?:)
                • puniek46 Re: tele2 - tp sa 21.02.06, 12:34
                  Tele 2 ... smiechu warte.
                  Czy może się pochwalic taką ofertą usługową:

-linia cyfrowa ISDN tp
                  -linia analogowa telefoniczna tp
                  -poczta głosowa tp
                  -livebox tp (triple play: telefonia, internet, Video w jednym)
                  -business everywhere
                  -SMS Stacjonarny
                  -neostrada tp (Internet over ADSL)
                  -dostęp do internetu SDI tp
                  -dostęp do internetu Dial-Up
                  -pakiety internetowe tp
                  -telefonia internetowa tp
                  -e-bezpieczeństwo
                  -prezentacja numeru tp
                  -przekierowanie połączeń tp
                  -Budzenie automatyczne
                  -telekonferencja tp audio z rezerwacją
                  -telekonferencja tp audio automatyczna
                  -telekonferencja tp wideo
                  -grupa biznesowa tp konto bez ograniczeń
                  -grupa biznesowa tp plan/multi
                  -grupa biznesowa tp net
                  -grupa biznesowa tp net bez ograniczeń
                  -dostęp do internetu DSL tp
                  -dostęp do internetu Frame Relay tp
                  -dostęp do internetu Frame Relay/ATM
                  -transmisja danych DSL tp
                  -IP VPN tp
                  -łącza dzierżawione tp
                  -zarządzanie urządzeniami CPE
                  -miejski Ethernet tp
                  -poczta elektroniczna tp X.400
                  -satelitarna transmisja danych
                  -inmarsat tp

To tylko cząstka... TP dodatkowo prowadzi działania wdrożeniowe na rzecz
                  rozwijania usług

dla niepełnosprawnych, prowadzi akcje odpowiedzialności Społecznej i inne....
                  Która z firm konkurencyjnych np Tele2 ma taką ofertę czy moga taką lista
                  pochwalic się

domokrążcy z Tele2???
                  • Gość: Kasia Re: tele2 - tp sa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 20:07
                    Tele2 nie jest tak długo w Polsce na rynku jak TP. Dopiero zaczeła sie w pełni
                    rozwijac, i chyba wazne jest to ze przez ten krótki czas TP straciła duzo
                    abonentów ktorzy przeszli w łasnie do Tele2 . A to co napisałes,czy myslisz ze
                    takie rzeczy potzrebne sa ludziom z małych miasteczek , głównie emarytom ? Oni
                    licza tylko na to aby miec jak najnizszy rachunek a to napewno zapewni im Tele2.

• poconick Re: tele2 - tp sa 21.02.06, 21:47
                    czy ta lista ma imponowac twoja niesamowita znajomoscia oferty tp? ;)
                    a powaznie - ja wiem co oferuje tele2 z uslug ktore akurat mnie interesuja.
                    nie musze zmieniac numeru majac tansze polaczenia, szczegolnie w ofercie DWiW
                    tele2. darmowy biling, planowany dostep do netu. u siebie domu korzystam z
                    aster, ale rzadko u siebie bywam, czesciej pod wawa i mam dosc neostrady.
                    co do innych uslug - nigdy mi inne nie byly potrzebne i nie interesowaly mnie.
                    mysle ze aby moc porownac powinienes swoje pytanie zadac na tym forum:
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=759 - tu beda osoby bardziej
                    kompetentne do odpowiednich porownan technicznych.
                    poza tym umowmy sie TP NIE wszedzie oferuje dostep do neostrady, tak samo inne
                    uslugi - nie wszedzie sa dostepne.
                    • kkolasinska Re: tele2 - tp sa 22.02.06, 20:10

Brawo poconik!!!Popieram w 100%
                      • poconick Re: tele2 - tp sa 22.02.06, 22:24
                        kkolasinska napisała:

> Brawo poconik!!!Popieram w 100%

Ale ze co popierasz? bo chyba po dzisiejszym dniu jestem pieklnie zmeczona i nie
                        lapie wszystkiego.
                        • Gość: kkolasinska Re: tele2 - tp sa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 10:55
                          Za trafną odpowiedz XYZ
                          Nie wiem dlaczego na kilku forach zaczał sie tak czepiac. Wolny wybór. Ktos
                          jest zachwycony usługami Tele2 a ktos inny nie.
                          • Gość: punio Re: tele2 - tp sa IP: *.chello.pl 23.02.06, 18:19
                            Ty z kolei to niedługo jajko zniesiesz podniecajac się a to damowym bilingiem, a
                            to piękną reklamą tele2 :/
                          • poconick Re: tele2 - tp sa 23.02.06, 21:17
                            ja bym nie powiedziala ze jestem "zachwycona" uslugami tele2. zachwycona to ja
                            moge byc zupelnie czyms innym ale nie cennikiem telefoniczny -moge byc
                            zadowolona z ich uslug, usatysfakcjonowana. moge porownac i uwazac za dobry,
                            badz najlepszy pod jakims wzgledem. cenniki, umowy i tego typu rzeczy porownuje
                            bez zachwytow czy excytacji tylko podchodze do tego z - kalkulatorem ;)
                            ale kazdy moze miec inaczej. :D
                            • kkolasinska Re: tele2 - tp sa 24.02.06, 13:37

A ja mogę sie zachwycac i byc w pełni usatysfakcjonowana z tego ze dostaje
                              nizszy rachunek niz sie spodziewałam.Dla kogos komu zalezy na jak najnizszym
                              rachunku i opłatami za telefon moze byc to nawet zachwycajace. A uzywanie
                              jakich kolwiek słów potwierdzajacych zadowolenie jest dobrowolna. Jezeli komus
                              sie nie podoba niech nie czyta
                              • Gość: puniek Re: tele2 - tp sa IP: *.68.80.15.ostrow80.tnp.pl 26.02.06, 21:34
                                Dobra dobra zachwycaj się jeszcze bardziej tele2 moze nawet dopłacą Ci do
                                rachunku :)
                                • Gość: kkolasinska Re: tele2 - tp sa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 13:03
                                  Wiesz ze to mógłby byc dobry pomysł. Za dobre słowo na obojetnie jaki temat
                                  prezent. Widze ze w naszym kraju to juz nie mozn sie dobrze wypowiadac. Trzeba
                                  tylko nagabywac i wystawiac złe opinie. Wtedy wszystko byłoby ok.
                                  • poconick Re: tele2 - tp sa 27.02.06, 13:34
                                    Gość portalu: kkolasinska napisał(a):

>Widze ze w naszym kraju to juz nie mozn sie dobrze wypowiadac. Trzeba
                                    > tylko nagabywac i wystawiac złe opinie.

Kazdy ma taki na kraj na jaki sobie zasluzyl...
                                    tylko czym ja zgrzeszylam ze zyje w IVRP- kaczogrodzkiej?
                                    • kkolasinska Re: tele2 - tp sa 28.02.06, 19:42

Ja nie zasłuzyłam na taki kraj, poprostu znalazłam sie pewnie przez przypadek,
                                      ale nie mam zamiaru przez to oczerniac i zle pisac o czyms z czego jestem
                                      zadowolona. Nawet gdyby znalazło sie tysiac innych osób ktorym to sie nie
                                      podoba.
                                • waldek915 Re: tele2 - tp sa 28.02.06, 23:30
                                  no, nie tepe ci doplaca. hihi, ja tam bardziej za tele2 juz jestem,
                                  przynajmniej bilingi sa darmowe :D
                                  • Gość: kkolasinska Re: tele2 - tp sa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.06, 10:55
                                    Tak , wszyscy za mnie płaca wszystkie rachunki a ja jestem ogólnie ze
                                    wszytskiego zadowolona.I polecam usługi Tele2 ( to było własnymi słowami jak w
                                    reklamie ) ;-)
    • aga857 Re: tele2 - tp sa 05.01.06, 20:58
      A ja właśnie rozważam podpisanie umowy z Tele 2 na darmowe wieczory i weekendy.
      Może odezwą się ci, którzy mają już jakieś doświadczenia w korzystaniu z usług
      Tele 2?
      • Gość: kozak Re: tele2 - tp sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:13
        Sam swiadomie podpisałem umowę z TELE2 /03.2004/ i jestem bardzo zadowolony.W
        TPSA mam stary abonament za 35 zł netto,wielokrotnie mnie nagabywano abym
        zamienił go na inny oczywiście wyższy,tylko po co.Teraz wszystkie rozmowy /po
        zmianie numerów/
        lecą automatycznie przez TELE2 nawet te miejscowe,przedtem musiałem dodawać nr
        strefy aby nie płacić TPSA.Generalnie mi się opłaca a nawet gdyby było na to
        samo to i tak pozostaje satysfakcja że wzmacniam konkurencję tych złodzieji z
        TPSA.
        • yavorius Re: tele2 - tp sa 06.01.06, 07:55
          Gość portalu: kozak napisał(a):

> W TPSA mam stary abonament za 35 zł netto

> to i tak pozostaje satysfakcja że wzmacniam konkurencję tych złodzieji z TPSA.

No faktycznie wzmacniasz konkurencję, hahaha:)
          • Gość: kozak Re: tele2 - tp sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 06:28
            Niestety abonament muszę opłaczć ze względu na internet.Nie mam innej
            mozliwości jak neostrada z tej złodziejskiej TPSA.
            Z utęsknieniem czekam na zmianę przepisów na takie które zmuszą TPSA do
            świadczenia usługi dostarczania netu bez konieczności posiadania u nich numeru
            telefonicznego.
            Dla mnie wprowadzenie takiego przepisu będzie testem wiarygodności władzy
            ustawodawczej.
            Uwolnić " ostatnią milę".
            Spadek cen gwarantowany.
            • rabit6 Re: tele2 - tp sa 12.01.06, 16:21
              Gość portalu: kozak napisał(a):

> Niestety abonament muszę opłaczć ze względu na internet.Nie mam innej
              > mozliwości jak neostrada z tej złodziejskiej TPSA.

Jeszcze troszkę poczekamy, a i abonament, i internet będzie można wziąć tylko i
              wyłącznie w Tele 2. A wówczas żegnaj, papa TPSA :-D
              • Gość: XYZ Re: tele2 - tp sa IP: 212.160.172.* 21.02.06, 11:09
                ha, ha.... chciałbym doczekać czasu gdy Tele2 bedzie oferował Triple Play.... ot
                choć by Video on Demand......!

Pozdrawiam
      • poconick Re: tele2 - tp sa 07.01.06, 23:13
        aga857 napisała:

> A ja właśnie rozważam podpisanie umowy z Tele 2 na darmowe wieczory i weekendy.
        >
        > Może odezwą się ci, którzy mają już jakieś doświadczenia w korzystaniu z usług
        > Tele 2?

A co bys chciala wiedziec?? :)
        abonament w tele2 to 35zl, w przeciwienstwie do TP mozesz dzwonic o 2h dluzej bo
        juz od 18 i co wazniejsze do kazdej sieci.
        Jesli faktycznie duzo rozmawiasz to moge z czystym sumieniem polecic.
        Co wiecej? Dobre jest to, ze mozesz skorzystac z ich DWiW i jesli po jakims
        czasie stwierdzisz ze nie rozmawiasz az tak dlugo to mozesz sie przeniesc na
        plan sekundowy. :)
        a poza tym do podpisania umowy polecam forme www.tele2.pl wydrukuj sobie
        formularz/umowe sama.
        Pozdrawiam :)
    • rabit6 Re: tele2 - tp sa 12.01.06, 16:12
      Wszystkie osoby z Tele 2, jakie zapukały do moich drzwi, zawsze przedstawiały
      się jako osoby z firmy telekomunikacyjnej, a nie TPSA.
      Firma telekomunikacyjna, to nie tylko nasz monopolista!
      A za błedne skojarzenia, trudno winić przedstawicieli...
      • kkolasinska Re: tele2 - tp sa 20.02.06, 15:39

Ja tez nie spotkałam sie z tymz eby miał mnie odwiedzic ktos z Tele2.Jestem ich
        abonentem i chalwe sobie. Nie ma porównania do TP.Szkoda tylko ze TP jeszcze
        ciagnie sie za mna , ale pewnie i to sie wkrótce zmieni.
        • kkolasinska Re: tele2 - tp sa 21.02.06, 12:16

Zawsze mozna zapytac ten tu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=759&w=37053767&a=37069365
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka