Gość: uburama IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 02:42 A gdyby tak rozszerzyć pomysł na cały kraj? O rządzenie Polską spierają się PIS i PO. Do czasu wyjaśnienia sprawy zawiesza się wypłacanie pensji, rent i emerytur. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czb takie rzeczy to tylko w erze IP: *.chello.pl 21.01.06, 02:43 takie rzeczy to tylko w erze Odpowiedz Link Zgłoś
m.skawski Re: takie rzeczy to tylko w erze 21.01.06, 20:04 Gość portalu: czb napisał(a): > takie rzeczy to tylko w erze genialne czb:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
warsawcity.info co oni wyrabiaja.... 27.01.06, 13:18 nie uwirzylibyscie co oni robia zeby "konkurenta w zarzadzie" oczernic.... szkoda ze nie moge powiedziec :-) • Pół Wieku • aktualności sprzed 50 lat - wycinki z warszawskich gazet z 27 stycznia 1956 Odpowiedz Link Zgłoś
demis1 Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko 21.01.06, 06:01 Wszystkie klopoty powstaly z chwilą objęcia rządów w POLSCE przez braci kaczyńskich .zaczeli doszukiwać się /przekretów/ wyslali swoich ludzi zaczęli mieszac.Ich postepowanie doprowadzi do tego ze polacy zostana całkowiciee bez pracy.Wszy7stkie firmy zagraniczne to dla nich ZLODZIEJE,podpisanie koalicji z samoobrona pisem i lpr to zwiekszenie o 70% bezrobocia w polsce.Ci na nich glosowali costana z glowami w nocniku zamiast z d..ą.Do takiego stanu juz moze dojsc na wiosne zadni inwestorzy zagraniczni juz nie chca rozwijac gospodarki przy tych bezmozgowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: *.dnet.local / 87.239.0.* 21.01.06, 08:41 demis1 - przeginasz! A co ma jedno do drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko 21.01.06, 13:04 Chyba lekko przesadzasz... Konflikt powstał między udziałowcami PTC i sytuacja polityczna w kraju chybanie ma tu nic do rzeczy... No chyba, że się mylę, bo może wiesz coś czego nie wiedzą inni? demis1 napisała: > Wszystkie klopoty powstaly z chwilą objęcia rządów w POLSCE przez braci > kaczyńskich .zaczeli doszukiwać się /przekretów/ wyslali swoich ludzi zaczęli > mieszac.Ich postepowanie doprowadzi do tego ze polacy zostana całkowiciee bez > pracy.Wszy7stkie firmy zagraniczne to dla nich ZLODZIEJE,podpisanie koalicji z > samoobrona pisem i lpr to zwiekszenie o 70% bezrobocia w polsce.Ci na nich > glosowali costana z glowami w nocniku zamiast z d..ą.Do takiego stanu juz moze > dojsc na wiosne zadni inwestorzy zagraniczni juz nie chca rozwijac gospodarki > przy tych bezmozgowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim opinia z boku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 09:55 Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to, ze na dzis to wlasnie skonfliktowana Era jest najlepszym operatorem, co moge powiedziec biorac za przyklad siebie i znajomych. Orange jest pograzone w niemocy i koniecznosci splacania haraczu na rzecz FT nie moze (nie umie???) wyjsc naprzeciw klientowi. Polkomtel - od trzech tygodni "lider technologiczny" kompromituje sie ciaglymi awariami nowej platformy Camel (bity dzien w dzien od konca grudnia!), a rzeczniczka p. Sadowska "pierwszy raz slysze". To zapraszam na grupe usenetowa p.misc. telefonia.gsm to pani uslyszy. Paradoksalnie to Era, mimo jej klopotow jest siecia "ktorej sie chce chciec". Niedawna promocja urodzinowa i obecna obnizka dla prepaidowcow (59gr/min wszedzie) - to cos co u Centertela i Polkomtela mozna pomarzyc. Moze wiec konflikt w zarzadzie jest zly dla akcjonariuszy, ale wcale nie taki zly dla klientow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiiiii Re: opinia z boku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 10:04 ptc to swietnie zorganizowana firma, niestety powoli traci swoja dynamike, paraliz sie zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyfus Re: opinia z boku IP: *.acn.waw.pl 21.01.06, 11:07 dupa tam nie paraliż - jeżeli konta nie będą zablokowane to firma normalnie bedzie działać - przecież to są "wojny na górze" a ludzie swoją robotę robią ;-), Szkoda tylko że na takich przepychankach traci prestiż firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrypracownik Re: opinia z boku IP: *.bremultibank.com.pl 22.01.06, 18:38 tak świetnie zorganizowana, że zwolnlli mnie dyscyplinarnie!!!! A w sądzie mecenas powiedział, ze właściwie dla przykładu. Przegrali oczywiście sromotnie ale stresu nikt mi nie wynagrodzi i traumy o bezzasadne zwolnienie z pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
zbojnik Re: opinia z boku 22.01.06, 09:51 Gość portalu: Gall Anonim napisał(a): > Moze wiec > konflikt w zarzadzie jest zly dla akcjonariuszy, ale wcale nie taki zly dla > klientow? Jasne! Teraz klienci wybiorą sobie swój Zarząd i wszyscy będa żyli długo i szczęśliwie. -- Zadbaj o przyjaciół! www.zmiananumeru.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vsw Re: opinia z boku IP: *.e-wro.net.pl 22.01.06, 11:38 zgadzam się. ostatnio musiałem dokładnie poczytać wszystkie oferty i od haczyków i bezsensów w ofertach plusa głowa boli, a orange jest drogie. oferta ery jest jasna, prosta no i najtańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Konflikt w PTC jest groźny 21.01.06, 12:45 Finałem będzie padnięcie PTC i ERA. Pogratulować głupoty i pazerności. Nikt nic na tym nie zyska prócz konkurencji. Po tej informacji dostrzegam niepokój klientów zaniepokojonych, że ich umowy z ERA nagle stracą ważność. Czy tego chcecie Walczące palanty ? Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Ciekawe kiedy w konkurencji się wezmą za łby 21.01.06, 22:12 noo np. Sami Swoi ;)) Kargule i Pawlacy ??? ;)) Zartuje, bardzo lubie Samych Swoich, sa niedrodzy ... Mozna sobie dlugo pogadac (to jest opinia konsumencka, do ktorej mam prawo, a nie reklama). a co do Ery, to przynajmniej troche rozrywki wniesli ... ;) Proponuje szefom obu zarzadow honorowy pojedynek stoczyc :) Moze byc na piesci:)) A kaj szefow nie maja, to przecie zawsze harcownikow wylonic moga, a co !!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we PYTANIE IP: *.devs.futuro.pl 21.01.06, 12:47 kiedy wejdzie 4 operator i czy to zmieni sytacje na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ads Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: 217.149.242.* 21.01.06, 12:54 Posłać kilku "afgańców" i momntalnie wróci ład prawny. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko 21.01.06, 22:17 a to Wacpan farmazony jakies gadasz!! :D Moskali bys na Szlachcicow posylal?? :D Zastanowze sie !!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: randomize usr 0 Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:07 Jak tak popatrzeć na to wszystko z boku to bardzo ładnie przedstawia się sposób prowadzenia biznesu przez niektórych. Podwójne kierownictwo, zajmowanie siedzib firmy itp. W XXI wieku w Polsce pięknie wyglądają działania ludzi z tej branży. Orają ludzi na lewo i prawo. Zaoferują Ci wszystko w ładnej koszuli i krawacie i zrobią Ci tak dobrze, jak nie zrobi Ci konkurencja, a ty korzystaj i płać. Możesz też nie korzystać i płacić. Im więcej i dłużej tym lepiej. Gdy się zużyjesz (brak pieniędzy), to się zrobi dobrze dwóm nowym użytkownikom, a ty możesz odpocząć i zarobić nowe pieniądze. A jak już nasycenie rynku przekroczy 100% to się okaże, że nic nie szkodzi, zawsze możesz mieć 2 lub więcej telefonów. Czyż nie? Inne kraje już tak mają i u nas też tak będzie (jest?). Czy 2 telefony dają Ci podwójną radość? Czy na podstawie artykułu widzisz sposób działania kapitalizmu czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko 21.01.06, 22:51 > Czy na podstawie artykułu widzisz sposób działania kapitalizmu czy jeszcze nie? ee tam, a jaki tam "kapitalizm" zamorski Wacpan widzisz? Toc to zdrowa szlachecka potyczka, ino szlachta na terminach u zagranicznych kompanij jakichs!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo czas przyszły a już miniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:18 W marcu tego roku - a kiedy to było tak konkretnie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Tak właśnie wygląda jak się sprzedaje zagranicy 21.01.06, 16:31 wszystko co się da ! Oni się wezmą za łby a my będziemy płacić i nietelefonować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: *.era.pl 21.01.06, 17:01 PTC to nie tylko pracownicy. To również współpracownicy i grono firm zewnętrznych sciśle powiązanych ze spółką. Ciekawe, kto im zapłaci..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: *.finemedia.pl 21.01.06, 17:08 Taki bałagan może trwac tylko w Polsce. Jak to możliwe że mogą istnieć legalnie dwa zarządy? To jest przykład głupoty tych którzy uchwalali w Polsce prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko 21.01.06, 22:14 to nie jest biznes, to jest Ostatni Zajazd w Polsce ... HAJDA NA SOPLICĘ!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyprawnik austriackie sady tez namieszały IP: *.eranet.pl 22.01.06, 08:58 wydając niejednoznaczne i sprzeczne wyroki, dzieki tamu prawnicy mogą robić kase (polscy i zagraniczni) i dlatego warto byc prawnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
reflexion Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko 21.01.06, 18:21 chociaż pracowałam w PTC jakieś cztery lata na stanowisku kluczowym - Kierownik Działu, i chociaż minęło już kilka dobrych lat jak odeszłam, to nadal nie jestem w stanie zrozumieć wewnętrznych relacji pomiędzy udziałowcami ... na jednym spotkaniu Zarządu, w którym prezentowałam pewne rozwiązania, ich członkowie tak bardzo byli skłóceni, że nie mieli dla siebie żadnego szacunku - dyrektor pionu marketingu walnął pięścią w stół tak, że podskoczyła cukiernica i wysypał się na stół cukier.... dorośli faceci, a zachowują się jak małe dzieci w piaskownicy. przecież cel mają jeden, zatem powinni się dogadać ... hmmm ... tak więc nie dziwi mnie aktualna sytuacja .... dziwi mnie jednak to, że przecież są odpowiednie przepisy prawne, które można zastosować ... nie chciałabym tam więcej pracować, było to dla mnie zbyt nerwowe otoczenie. a na dodatek nigdy nie docenia swoich pracowników za ciężką pracę. tam liczy się tylko układ, a samą firmą rządzi zwykła plotka i pomówienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uswiadamiacz Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: *.chello.pl 21.01.06, 21:20 Moja droga 4 lata to za mało by zrozumieć powody nerwowości Zarzadu i niedoceniania pracownikóe.Uklad o którym piszesz to podzwonne układu Ribentropp - Mołotow w pigułce. Na poczatku udziałowcami bylli amerykanie ( US West), ale jak sie zorientowali, o co biega to szybko sprzedali udziały, zdawszy sobie sprawe, ze sa tym trzecim, który moze zostac ograny. Dziennikarze piszacy w Gazecie to chłopaczki, ktorzy czesto myla udziały z akcjami, a akcionariuszy z udziałowcami , nie majac pojecia na czym polega business w kapitalizmie politycznym. Na przykład nikt sie nie zastanawiał nigdy dlaczego mimo tego, ze ze spółki wyszli amerykanie, że od początku w niej były tarcia a każdy wej ście było bardzo ryzykowne, weszli do spólki Francuzi i to na ponad 1 mld USD. Nikt tez nie komentuje i gani lojalnosci menedżerów, których desygnował Elektrim do Zarzadu PTC, a którzy zdradzili i okazało sie, że przeszli na stronę Francuzow. Bezczelni Francuzi ze swoimi ubeckimi nielojalnymi "przedstawixcielami" ( 1 b. instruktor KC, drugi b. Komendant Komendy na Wilczej)nawet w ostatnich dniach kłamia, bo pokazują w TV soja siedzibe we Francji, tak jakby mieli biuro w Polsce, myląc opinie publiczna. W PTC mieli 1 pokoik, do którego zagladali moze 2 razy w miesiacu i tolerowali zło i bezprawie i bezczelne i aroganckie postępowanie swojej klikę, niczym nie rózniace sie od znanych zachowan nomenklatury. ktore zostały ujawnione poprzez komisje sledcze. A jak sie los odwrócil to występuja do opinii publicznej o pomoc udajac pokrzywdzonych. We Francji samochody im pala, a oni tez biedni nie wiedza dlaczego. Prawda jest taka, że jak Elektrim zbankrutuje, to Niemcy kupuja udziały po cenie nominalnej. Pracodawcami w Polsce sa Elektrim i Solorz, a zamkniecie pokoiku w PTC nikomu nic nie zaszkodzi. Niebezpieczne jest jednak to, że Niemcy graja na 2 strony, bo obecnie sa w pozycji rozgrywajacego, a Ci Panowie z lawet łażą po sadach i wciagaja panstwo polskie w niebezpiecznstwo wielkich odszkodowań, bo sądy nie wszystkie sa takie prawe, a za ich orzeczenia może zapłacić panstwo. Ten stary Zarzad ma to głebokonw powazaniu, bo im nie chodzi o prawde i przyzwoitość ( raz juz zdradzili wypinajac sie po latach na Elektrim )tylko o stołki i dojscie do mamony. Dobrze sie stało, że apelacja sadowa zostala odłozona bezterminowo i panstwo na jalkis czas nie daje sie wciagać w gierki rusofilskiej nomenklatury. Francuzi wchodzac zdawali sobie sprawe z ryzyka, postawili na "swoich" kryptoludzi w Zarządzie, majac gdzieś wszystko dookoła, bo nawet nie zorganizowali żadnej duzej akcji charytatywnej lub innej i przecietny Polak nawet nie wie co to Vivendi. A dobrze zorientowany w businessie wie, ze to byli wodziarze o byłej nazwie Loyonee des Aux i o telefonii tyle wiedzieli co gruszka o wierzbie. O ile ja były pracownik w sumie nie moge miec pretensji do byłej kryptorusofilskiej nomenklaturze u róznycvh udziałowcach (stad ta nerwowośc i przewracajacej sie cukiernicy to do żabojadów to i owszem, bo nic tak nie poteguje dranstwa jak udawanie ,ze sie nic nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
reflexion Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko 26.01.06, 13:21 no cóż ... ciekawa jestem kim jesteś, bo zapewne mieliśmy przyjemność z sobą przynajmniej rozmawiać .... pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
critto ichmosciowie SZABEL u boku zapomnieli :D 21.01.06, 22:17 powinni się dogadać ... hmmm ... tak więc nie > dziwi mnie aktualna sytuacja .... dziwi mnie jednak to, że przecież są > odpowiednie przepisy prawne, które można zastosować ... Eee tam, prawisz Wacpanno ;) Ichmosciowie jeszcze SZABEL przy boku nie zapomnieli, ino dzbany im wyschly, to politykowac nie potrafia!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burczymucha4 Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:21 To samo jest z telewizją , że musimy płacic dwa abonamenty _ telewizję kablową i abonament krajowej tv . Więc wynikas z tego ,ż pełno prezesów , zastępców i zarządów , a hołota niech płaci !!! Może Kaczory to wszystko rozwalą , to głupie prawo w tym kraju i zrobią porządek. I dla tego niektórym się to nie podoba , bo stracą stanowiska i duże dochody . Odpowiedz Link Zgłoś
car_ramba Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko 21.01.06, 18:24 Swoją drogą, cała ta sytuacja przepięknie pokazuje kto tak naprawdę w firmie jest produktywny, a kto darmozjad. Wielka firma praktycznie bez zarządu od prawie roku i ma się całkiem nieźle. Proponuję spróbować w innych korporacjach - powywalać zarządy na bruk i tak nie są nikomu do niczego potrzebne. A oszczędności na ich wypłatach że ho ho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rui Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: *.piasta.pl 21.01.06, 19:51 Marca jeszcze w tym roku nie było-przynajmniejtak mi się wydaje. No chyba że coś przeoczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Po tym, jak w marcu tego roku IP: *.chello.pl 21.01.06, 21:02 hmmm.. patrze na kalendarz i jest 21 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: *.chello.pl 21.01.06, 21:50 "...Władze obecnie kontrolujące PTC radzą sobie za pomocą pewnej liczby pracowników, którzy już dysponują odpowiednimi pełnomocnictwami. Problem w tym, że zaczęło ich szybko ubywać. ..." Za 300 000 i ja bym ubył!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Ostatni (??) ZAJAZD w Polsce??? 21.01.06, 22:08 Hehe, byl juz ostatni zajazd (nie knajpa, tylko prywatna potyczka zbrojna:) na Litwie, myslalem, ze to juz dawno minelo ... A tu prosze, HISTORIA WRACA: "Ich konflikt z francuskim Vivendi o kontrolę nad największym w Polsce operatorem staje się coraz bardziej niszczycielski. Po tym, jak w marcu tego roku sprzymierzeńcy za pomocą firmy ochroniarskiej zdobyli siedzibę PTC w Warszawie i ulokowali tam swój zarząd, francuskie Vivendi bezskutecznie usiłuje przywrócić poprzedni stan rzeczy." Ostatni (???) Zajazd w Polsce??? Dobrze wiedziec, ze duch w Narodzie NIE GINIE!!! :D Tylko co oni z tymi zagranicznymi kompanijami tak przestaja??? Soplicowie na terminach u Vivendi ze wspieranymi przez Deutsche Telekom (???) Horeszkami sie spieraja??? :) ;)) O tempora, o mores !!! ;) Na co czekacie ??? ;) DO SZABEL !!!:) ;D HAJŻE NA SOPLICĘ !!!! ;) Hej Gerwazy, daj gwintówkę ... :)) ;) (nie, to z innej bajki, ale tez podobnej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:44 Tam jest bardzo prosta sprawa Chodzi o natychmiastową wykonalność postanowienia. Choc nie jest prawomocne to jest natychmiast wykonalne tzn zarząd prawidlowo objął zarządzanie firmą i tylko jego decyzje są ważne. Banki nie mogą respektować dwóch zarządów to jest bzdura. Ja z podobnym problemem walczyłem 10 lat i wyszło na moje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Era to ZDZIERCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 23:24 era to najgorszy i najbardziej chciwy operator szkoda że konflikt nie przyczyni się do rpzpadu tej firmy na dwie konkurencyjne bo mogło by być ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Era to ZDZIERCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 09:17 Dla Ciebie to takie łatwe niech upadnie a z 4 tyś pracowników.Mam nadzieję że firma w której pracujesz też padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konflikt w PTC: Kto zapłaci pensje pracowniko IP: *.net / *.pawlacz.com 22.01.06, 23:34 a może warto czytać jak się kopiuje z innych artykułów? czyżby w Gazecie czas płynął szybciej??? Odpowiedz Link Zgłoś