Dodaj do ulubionych

Ktora siec polecacie?

13.03.06, 18:06
Mam telefon na karte i planuje zakup startera, ale kompletnie nie wiem jaka
siec wybrac - Orange/Plus GSM/ Era... W Erze podobno szumy,
Orange 'zlodzieje', a Plus tez cos innego...zglupialam. Zalezy mi na tanich
rozmowach i sms'ach do wszystkich sieci, darmowej poczcie glosowej...fajnych
bonusach co jakis czas. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • piescywil Re: Ktora siec polecacie? 14.03.06, 03:53
      Hmm. Aktualnie jest tyle ofert na rynku, ze trudno jest sie polapac. Kazda siec
      jakos musi wyjsc na swoje, wiec wszyscy jakos tam na swoj sposob skubia
      klienta. Musisz sama zrobic male rozeznanie, bo Ty wiesz najlepiej czego
      oczekujesz.
    • Gość: Bob Re: Ktora siec polecacie? IP: *.plusgsm.pl 14.03.06, 10:29
      Jeśli idzie o warunki techniczne do połączeń głosowych, to wszystkie sieci są podobne. Gdy mowa o pakietowym przesyle danych, to kłania się Era i PlusGSM. Cenowo lepszy Plus, tyle, ze ostatnio byly klopoty.
      Gdy tylko do rozmow, to polecam Era TakTak )pakiety-nry ery,heyah,stacjonarne.
      • Gość: marcin Re: Ktora siec polecacie? IP: *.c31.msk.pl 31.03.06, 23:25
        moim skromnym zdaniem plus
        • yavorius Re: Ktora siec polecacie? 03.04.06, 08:04
          i jego non-stop trwająca awaria?:)
          • ola261 Re: Ktora siec polecacie? 03.04.06, 10:07
            Zdecydowanie Plus!!!
            • Gość: Bob Re: Ktora siec polecacie? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.04.06, 10:53
              Jeśli świadomie mówisz o simplusie, to dlatego, że ominęły cię problemy z rozliczaniem i ważnością konta. Ja już mojego nie doładuję. Przechodzę moim pomocniczym telefonem do TakTaka. Poza s p r a w n i e działającym rozliczaniem ma lepszą ofertę:
              1. Kumulacja ważn. konta
              2. Tanie numerki
              3. Nieograniczone (do 30 dni ważn. jak w simplusie) pakiety, które są możliwe do wykupienia w ich wielokrotności oraz dotyczą połączeń z t r z e m a grupami numerów Erą, Heyah i stacjonarnymi.
              4. Po 8 m-cach dzwonisz do Plusa i Orędżu taniej niż w pozapromocyjnej, abonamentowej taryfie Plusa
              5. Brak upierdliwych sms-ów o zwrotach kasy (o ile wiem).

Trzeba czytać uważnie oferty!!!
              • bart181 Re: Ktora siec polecacie? 03.04.06, 11:11
                Ja zawsze będę polecał Plusa - używam telefonu na abonament i nigdy żadne awarie
                mnie nie spotkały. Np. w Sylwestra gdy Ci z Ery i Judei rzucali k... za k..., ja
                mogłem normalnie rozmawiać w sieci i na stacjonarne. GPRS/MMS też zawsze działa
                bez zarzutu, w przeciwieństwie do dwóch pozostałych operatorów.
                • barracuda7110 Re: Ktora siec polecacie? 03.04.06, 11:58
                  Sam mam abonament w erze i taktaka i nie spotkały mnie żadne z opisanych przez
                  Ciebie problemów. MMSy zawsze chodzą, zawsze się dodzwonię (chyba ze ta druga
                  osoba nie ma zasięgu itp). Miałem kiedyś simplusa i wystarczyło, że pojechałem
                  15 km od mojego miasta żeby babcię odwiedzić to już musiałem biegać z telefonem
                  i szukać choćby jednej kreski zasięgu. Pozatym imbecyle w biurze obsługi i marna
                  jakość połączeń.
                  • Gość: gauche Re: Ktora siec polecacie? IP: *.ztpnet.pl 03.04.06, 12:32
                    Era ma duzo plusów, jest tylko jedno ale. Słaby zasięg wewnątrz budynków i
                    czasami brak mozliwości połaczenia z powodu przeciążenia. Ero stawiaj więcej
                    nadajników to będzie super :)
                • Gość: Bob Re: Ktora siec polecacie? IP: *.plusgsm.pl 03.04.06, 20:38
                  Plus abonamentowy jest oczywiście spoko - vide moje IP...;o)
    • yavorius Ja polecam Erę 03.04.06, 11:31
      Zero problemów :-)
      • bart181 Re: Ja polecam Erę 03.04.06, 12:00
        Cieszę się, że jesteś zadowolony z Ery, ale mój ojciec, użytkując w tej sieci
        Motorolę V50L znajdował na rachunku co miesiąc 2-3 połączenia GPRS (ten telefon
        nie jest w stanie takiego połączenia nawiązać) oraz kilka wiadomości SMS
        (których nie umiał wysyłać). Telefon był cały czas "na oku" i nie ma mowy o
        żadnym podmienianiu karty.
    • Gość: Primo555 ERA i tylko ERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:28
      Bylem abonentem Plusa, potem Ideii a obecnie Ery i wg. mnie tak juz
      zostanie.Najlepszy zasieg, dobra jakosc rozmow umiarkowane ceny.Brak problemow
      z siecia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka