Gość: lemano IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 11.04.06, 21:50 widzę że Centrum im. Adam Smitha staje się coraz bardziej PisCentrum im. Adam Smitha, żałosne, obiektywizm że palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uriel.blog.pl [...] 11.04.06, 21:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaijuż Pomarańczowy? Podejrzany kolor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 23:10 Jeśli chodzi o polityczną paletę barw w naszym kraju, to pomarańczowy budzi moje nieodparte skojarzenia z PO (względnie Demokratami). A to już wystarczający powód, żeby podejrzewać Orange o związki z Układem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Niech ktoś w końcu sprawdzi te lipne konkursy sms! 11.04.06, 23:57 Niech ktoś w końcu sprawdzi te lipne konkursy prowadzone niby przez Ideę teraz Orange, a tak naprawdę przez różne firmy "Krzak". Jak to możliwe, że wpływy z jednego konkursu wynoszą od 20 do 45 tyś zł (dane uzyskane od wtajemniczonej osoby), a z tej sumy firma "Krzak" funduje nagrodę główną w postaci samochodu m-ki Suzuki Grand Vitara o wartości... 89 tyś. zł ?????? Dlaczego rzetelne marki takie jak TVP, Radio ZET, Radio ESKA czy np. koncerny paliwowe jak organizują konkurs, to później publikują listy zwyciężców, ale nigdy takich informacji nie podają firmy "Krzaki" działające na zgodą Orange??? Bo Orange bierze swoje 50% zysków z sms-ów nadesłanych w ramach konkursu, a że nagrody są tylko na papierze, to juz nic nie interesuje, Orange to badziewie i tyle. Banda oszustów! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Ideę znali wszyscy a prawie nikt nie znał Orange 11.04.06, 22:05 Zmiana marki z Idei na Orange była zupełnie niepotrzebna. A lansowanie nowej marki kosztowało w Polsce fortunę. Po co to strata milardów i rezygnacja z szanowanej marki skoro marka Idea była powszechnie znana a Orange nie znał na początku prawie nikt. A do tego rezygnować ze znanej marki i płacić wielką wieloletnią opłate za licencję marki nie znanej... To jest światowy precedens w historii kreowania marek. Na pewnie nie zrobiono tego z głupoty lecz aby ukryć zyski i oszukać fiskusa. Słusznie zawiadomiono prokuraturę. Francuski moloch zachowuje się w Polsce niczym w byłych koloniach Francji. Trzeba pokazać panom biznesmenom z Paryża (daniej z Algieru), ze pomylili adres a nas z kims innym. Grosza nie inwestują w TP SA a ciągną kasę jak cielak mleko. Nowi klienci szalonymi pormocjami są zdowywani a nie znajomością i szacunkiem dla marki Orange. Działa raczej resentyment i uznanie dla Idei, która wypracowała sobie tak pozytywny wizerunek jak i gwarancje dobrej obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były abonent TPSA Brawo, tak właśnie jest! IP: *.c27.msk.pl 12.04.06, 08:27 Zmiana marki i związane z tym opłaty licencyjne służą wyłącznie okradaniu polskiego fiskusa. PiSu nie lubię, ale tutaj akurat mają zupełną rację! Francuzi faktycznie traktują nas jak swoją kolonię. A propos TPSA, to warto zauważyć, że nawet w najtańszym abonamencie tzw. socjalnym, który kosztuje 28,03 i zawiera 15 "darmowych" impulsów, to taki impuls kosztuje 28,03:15 = 1,87 zł !!! A kupując pakiet startowy w Sami Swoi za 9 zł mamy 0,24 zł za minutę do wszystkich sieci stacjonarnych z naliczaniem sekundowym. Czyli za te 28,03 zł mamy 117 minut rozmowy !!! Kto więc posiada jeszcze telefon TPSA? Acha, jak będziecie rezygnować z Tepsy to uważajcie na ostatnią fakturę, te złodzieje liczą abonament za następny miesiąc (mimo że już nie posiadacie telefonu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brand Re: Ideę znali wszyscy a prawie nikt nie znał Ora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:33 Wyobrazcie sobie, że piwo Żywiec nazywało by się nagle Carlsberg. Właściciele Carlsberga wiedzieli co robili jak utrzymali starą polska nazwę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadddd Re: Nowa idea PiS: sprawdzić Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:11 Celowe była by idea PIS: sprawdzić PIS Odpowiedz Link Zgłoś
broetje brawo! nareszcie państwo reaguje na 11.04.06, 22:21 jawne przewały i okradanie Polski!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: czuj duch! komsomoł walczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:43 nie damy pogrzebać rewolucji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: czuj duch! komsomoł walczy! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 23:23 jesteś głupi, o tym wałku z wykupieniem logo od firmy matki już od dawna się gadało i pisało na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: czuj duch! komsomoł walczy! IP: *.icpnet.pl 11.04.06, 23:23 czyli nie widzisz ze zamiana ideii na orange to walek tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Z moich doświadczeń... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.06, 22:35 Gdy blizko siedem lat temu podpisałam umowę z Ideą na dwa telefony, płaciłam ok. 1200 zł. miesięcznie. Następna umowa, też jeszcze z Ideą, ale jakaś inna, spowodowała, że moje rachunki zaczły opiewać na ok. 950 żł., przy tym samym korzystaniu z obu telefonów. Jakiś czas temu, po podpisaniu kolejnej umowy, tym razem już z Orange, mój rachunek za oba telefony zaczął niewiele przekraczać 80 zł. Oboje z mężem niczego nie zmieniliśmy w sposobie korzystania z telefonów, nie wprowadziliśmy żadnych ograniczeń, oszczędności. Nie wiem, kto i po co zmienił markę, wogóle nie znam się na tym, ale wiem jedno - płacę znacznie mniej. Reasumując - bardzo mnie te zmiany cieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca debili Hahaha, a ile ci płacą w TPSA? IP: *.c27.msk.pl 12.04.06, 08:31 Za darmo nie pisałbyś takich bzdur. A tak a propos to w sieci Era czy Plus są jeszcze lepsze promocje niż w Orange. Więc nie oszukuj forumowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyFrancuz moja korespondencja z BOK idea/oranż - 28 wrzesnia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.06, 23:01 Witam, Przykro nam, jeśli połączenie sieci Idea z Orange nie okazało się w skutkach zgodne z Pana oczekiwaniami. Pragniemy zapewnić, że połączenie operatorów ma na celu podwyższenie standardów funkcjonowania sieci. Chcemy wyjść na przeciw Państwa oczekiwaniom korzystając z doświadczenia Orange, jako operatora działającego na rynku międzynarodowym. Wierzymy, że połączenie sieci pozwoli nam udoskonalać ofertę i dostosować ją do Państwa potrzeb, a tym samym budować Państwa satysfakcję. Zapewniamy również, że zasięg sieci obejmuje sukcesywnie coraz większy obszar Polski, stopniowo umożliwiamy również Państwu korzystanie z naszych usług w coraz większej ilości krajów. Pozdrawiam, Agata Dorożuk Konsultant w Biurze Obsługi Klienta Indywidualnego PTK Centertel Sp. z o.o. tel.: *100, 510 100 100, (22) 6342882 >>> BJS <b129897@o2.pl> 2005-09-19 18:04:58 >>> Szanowny mój operatorze, z dniem dzisiejszym przekonałem się że mój operator (IDEA) mnie okłamał: - zasięg sieci ORANGE nie jest większy niż sieci IDEA jak głosiła reklama: "większy zasięg" - orange inne i oragne Polska to dwie odrebne sieci, dalej obowiązuje wysokopłaty roaming, a nie jak głosiła reklama "IDEA łączy się z ORANGE" proszę o wytłumaczenia tych jawnych kłamstw, wprowadzania w błąd i rekompensatę. telefonu nie odbieram. dla wyjaśnienia sprawy niniejszy mail jest do wiadomości URTiP (...) Klient. 502 .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro67 Re: Nowa idea PiS: sprawdzić Orange IP: *.adsl.proxad.net 11.04.06, 23:16 Brawo PIS nareszcie ktos sie zajal wypompowywaniem za granice pieniedzy z polskiego rynku a pzez to i z polskiej gospodarki. Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Nowa idea PiS: sprawdzić Orange IP: *.chello.pl 11.04.06, 23:44 Francuzi ! "Go home" . Naprawdę nie musimy się uczyć od was za nasze pieniądze jak wyprowadzać pieniądze z TP do Francji . Zajmijcie sie waszymi problemami etnicznymi , bo już za dużo robicie w Europie bałaganu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Nowa idea PiS: sprawdzić Orange IP: *.acn.waw.pl 11.04.06, 23:46 MILIARD dolarow??????????????? ktos tu sie chyba pomylil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyks rozpaczliwe poszukiwanie układu/stolika ... :) IP: 194.181.190.* 11.04.06, 23:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyks No, szaleju się nażarli, to i szaleją... IP: 194.181.190.* 11.04.06, 23:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: Nowa idea PiS: sprawdzić Orange IP: *.244.udn.pl 12.04.06, 00:00 "sieć Orange w ubiegłym roku pozyskała blisko 800 tys. klientów," g... prawda. Klientów pozyskała Idea, bo miała naprawdę świetne promocje. Ci, którzy czekali co zaproponuje Orange srodze się zawiedli - wzrost opłat za niektóre usługi i kilkanaście modeli telefonów do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decha Re: Nowa idea PiS: sprawdzić Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 00:52 > widzę że Centrum im. Adam Smitha staje się coraz bardziej PisCentrum im. Adam > Smitha, żałosne, obiektywizm że palce lizać. Chyba ci jakaś platforma na rozum spadła i się nieco wypłaszczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowa idea PiS: sprawdzić Orange IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 03:07 "Sukces rynkowy marki i oferty Orange (...) jasno pokazują trafność podjętych decyzji" :))))) jaki sukces? Czy Idea czy Orange zawsze będzie mi sie kojarzyć z wiesniactwem i dresami ;) podobie zreszta jak piss Odpowiedz Link Zgłoś
awruk3 Re: Nowa idea PiS: sprawdzić Orange 12.04.06, 09:06 Francuzi golą TP równo przy ziemi. Centrum A.Smitha to tylko pokazało - nie ma to nic wspólnego z polityką. Jeżeli siki skutecznie zadziałają, to punkt dla nich. Niestety, skończy się na gadaniu i biciu piany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noizo Re: Nowa idea PiS: sprawdzić Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:46 czy te pisiory naprawdę nie mają się czym zajmować? to jest wolny rynek. a najlepiej chyba potrafią liczyć czyjeś pieniądze. Mam nadzieję że kadencja tej partii i prezydentury skończy się znacznie szybciej niż mają to w swoich dalekosiężnych planach kaczory pisiory i cała reszta ultrakatolickiej elity. rest in pis pisiorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w34 Pompowanie zysków IP: *.kat.3s.pl 20.04.06, 08:30 Na markę, na nowy system bilingowy, na konsultacje... - na markę jest najlepszą metodą wysywania zysków z jednej spółki do drugiej - najlepszą, bo nie do wykazania iż jest to ssanie. Ale gdyby tak obniżyć podatki... może wtedy inne sieci komórkowe należące do FT zmieniły by nazwe na Idea :-) i pompowanie odbywało się w stronę Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amorek Re: Nowa idea PiS: sprawdzić Orange IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.04.06, 23:29 he, he widzę że boli jaki sens zmieniać tak dobrze wypromowaną markę jak idea? W dodatku na cos tak mdlego jak orange? Odpowiedz Link Zgłoś