Dodaj do ulubionych

Plus (a raczej MINUS) GSM :-(

IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 23.12.02, 15:43
Jestem klientem Plus GSM od ponad 5 lat. Chcialem wymienic telefon na nowy.
Co sie okazalo: najatrakcyjniejsze modele sa oferowane tylko nowym klientom,
a starzy maja wybor ograniczony do starszych modeli. Czyli stary klient=stary
model, nowy klient=nowy model. To bardzo dziwny sposob nagradzania wiernych
klientow. Gdyby nie to, ze nie moge sobie pozwolic na zmiane numeru,
najchetniej zmienilbym operatora. Firma powinna przemianowac sie na Minus GSM.
A jak wyglada kwestia wymiany telefonu w firmach Era i Idea?
Obserwuj wątek
    • freebaby Re: Plus (a raczej MINUS) GSM :-( 23.12.02, 16:02
      Witam!
      W erze sprawa wyglada dosyc blado, choc znacznie lepiej
      niz w wypadku pozostalych sieci. Musisz przycisnac firme
      do sciany, inaczej nic ciekawego nie uzyskasz. Dla
      przykladu mojej siostrze umowa konczyla sie okolo 3
      miesiace wczesniej. Zaoferowano jej telefon z promocji,
      taki sam jakie moga nabyc nowi abonetenci lub 10 czy 20
      minut gratis.
      Natomiast ja, bogatszy o doswiadczenia siostry
      postanowilem wypowiedziec umowe i przejsc do innej firmy,
      ktora oferowala lepsze warunki. W obliczu mojego
      wypowiedzenia, skontkatowlo sie ze mna BOK i
      wynegocjowalem warunki jakie moglbym dostac przy
      przejsciu do nowej sieci, plus telefon jaki sobie zazyczylem.
      Inna sprawa jest, ze nie przywiazywalem wagi do mojego nr
      i gotow bylem na zmiane - takie ryzyko ja wnioslem. W
      przypadku ery ryzykiem jest coraz lepsza pozycji Idei na
      rynku.
      Podsumowujac : daleko nam do Europy, ale jest lepiej niz
      na poczatku.
      • Gość: michaelandro Re: Plus (a raczej MINUS) GSM :-( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 23:00
        Nalezy ich troche przycisnac, w kazdej firmie jest dzial utrzymania klienta i
        oni tam maja troche mozliwosci. ja tez wynegocjowalem niezle warunki.
        • Gość: Ander Re: Plus (a raczej MINUS) GSM :-( IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 24.12.02, 02:17
          Gość portalu: michaelandro napisał(a):

> Nalezy ich troche przycisnac, w kazdej firmie jest dzial utrzymania klienta i
          > oni tam maja troche mozliwosci. ja tez wynegocjowalem niezle warunki.

OK. Sprobuje. Trzymajcie kciuki ;-)
          • Gość: pilot Re: Plus (a raczej MINUS) GSM :-( IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 08:50
            zupełnie nie mogę zrozumieć polityki firm GSM. Widzę że w każdej z nich stałych
            klientów traktują dużo gorzej, niż nowych. Przecież, na zdrowy roządek, chyba
            lepiej mieć klienta, który płaci rachunki, niż kogoś z ulicy, o którym nic nie
            wunie wiadomo. Zupełnie nie pojmuję, dlaczego koleś z ulicy ma lepsze warunki
            na starcie, niż ja z 2 letnim stażem.
            kilka dni temu udało mi się łaskawie wyżebrać telefon po takiej cenie, jaką
            mają nowi abonenci.
            Najlepsze jest to, że same firmy nie potrafią wytłumaczyć takiego działania
            (dzwoniłem kilkakrotnie do BOK i za każdym razem pani mówiła, że taki jest
            regulamin) kompletna paranoja
            pozdr

• gale Re: Plus (a raczej MINUS) GSM :-( 24.12.02, 16:25
              > Zupełnie nie pojmuję, dlaczego koleś z ulicy ma lepsze warunki
              > na starcie, niż ja z 2 letnim stażem.

To nie do końca tak. Założenie jest takie, że długoletni Abonent ma mieć lepsze
              warunki - w Plusie są to dodatkowe minuty włączane automatycznie po 18 i 36
              miesiącach, wymiana aparatu po 24 i 48 miesiącach. Niestety, faktem jest, że
              sprzedaż dla nowych Klientów idzie z zupełnie innego kanału, budżetu i magazynu
              (nie fizycznie lecz organizacyjnie) niż sprzedaż w programie lojalnościowym.
              Priorytet przy przyznawaniu puli nowych aparatów ma sprzedaż dla nowych
              Klientów, więc mogą być sytuacje, w których sprzedaż "lojalnościowa" przez np.
              tydzień nie ma do dyspozycji danego modelu aparatu. Ale temat jest
              rozpracowywany i pewnie wkrótce to się poprawi.
              • Gość: Filip Re: Plus (a raczej MINUS) GSM :-( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 10:44
                gale napisał:

> > Zupełnie nie pojmuję, dlaczego koleś z ulicy ma lepsze warunki
                > > na starcie, niż ja z 2 letnim stażem.
                >
                > To nie do końca tak. Założenie jest takie, że długoletni Abonent ma mieć
                lepsze
                >
                > warunki - w Plusie są to dodatkowe minuty włączane automatycznie po 18 i 36
                > miesiącach, wymiana aparatu po 24 i 48 miesiącach. Niestety, faktem jest, że
                > sprzedaż dla nowych Klientów idzie z zupełnie innego kanału, budżetu i
                magazynu

Jestem abonentem PLUSA, moje rachunki wahają sie między 400 - 600 PLN
                miesięcznie. Kiedy kończyła mi się umowa sieć skontaktowała sie ze mną i
                zaoferowała mi ... 120 dodtakowych minut do wykorzystania przez rok. Wydzwaniam
                miesięcznie około 400 minut, więc taką ofertę uznaję za hmm, mało atrakcyjną:).
                Przy mojej wysokości faktur Idea zaoferowałaby mi nowego Communiactora (teraz
                używam 9110i)za 600 PLN a PLUS zaćwierkał ... 2000 PLN! I to jest dbanie o
                klienta. Za 2299 to ja mogę w IDEI kupić Communicatora w ofercie zmiennicy i
                dostać 50% na abonament.
                Coś jest nie tak z dbaniem o klientów w PLUSie

Pozdrawiam,
                Filip

bywa@[wytnijto!].jestuper.pl
    • nasty.nigga Re: Plus (a raczej MINUS) GSM :-( 16.01.03, 17:12
      Gość portalu: Ander napisał(a):

> Jestem klientem Plus GSM od ponad 5 lat. Chcialem wymienic telefon na nowy.
      > Co sie okazalo: najatrakcyjniejsze modele sa oferowane tylko nowym klientom,
      > a starzy maja wybor ograniczony do starszych modeli. Czyli stary klient=stary
      > model, nowy klient=nowy model. To bardzo dziwny sposob nagradzania wiernych
      > klientow. Gdyby nie to, ze nie moge sobie pozwolic na zmiane numeru,
      > najchetniej zmienilbym operatora. Firma powinna przemianowac sie na Minus GSM.
      > A jak wyglada kwestia wymiany telefonu w firmach Era i Idea?

Mozesz jeszcze powiedziec co kryje sie pod słowem stary a co pod słowem nowy ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka