anik_a 25.04.06, 15:43 Zobaczylam go pare dni temu i sie zakochalam doslownie. Cudo !! Chcialabym jednak poprosic o opinie osoby posiadajace ten telefon czy jest wart swojej ceny? I czy polecacie zmiane SE700i na samsunga e530?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blq Re: Samsung e530 25.04.06, 17:14 wiesz, zależy za jakie pieniądze byś miała tego e530. ale jesli za jakies sensowne (grubo poniżej 1000zł) to oczywiście jak najbardziej się opłaca. technicznie e530 jest sporo lepszy od (i tak przeciez sporo potrafiącego) k700i. i faktycznie jest to chyba najładniejszy telefon na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: Samsung e530 25.04.06, 17:24 Tak oczywiscie telefonik nowy cos okolo 1.500 Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: Samsung e530 25.04.06, 18:34 nie no za 1500zł to na pewno się nie opłaca. www.allegro.pl/item98008428_nowosc_samsung_e530_plus_gsm_poznan.html tu masz za prawie połowe taniej i to od pewnego sprzedawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nały Re: Samsung e530 IP: *.aster.pl 25.04.06, 20:25 w salonie samsunga za 1050 - do wyboru do koloru :) Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: Samsung e530 25.04.06, 21:54 Allegro czy ja wiem... Nawet gdybym chciala to musze jeszcze wcisnac komus se k700i hehe. A powaznie aukcja wyglada w porzadku gdybym miala w tej chwili tyle kasy pewnie bym sie skusila Niestety w moim miescie nie ma salonu samsunga jest tylko germanos. Prosba do blq moglbys dac mi znac od kogo mozna bezbiecznie kupic telefon? Moze rzeczywiscie zdecydyje sie na allegro milionerka nie jestem skoro moge kupic taniej. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: Samsung e530 25.04.06, 22:44 1049 to juz nie jest jakaś kosmiczna cena, ale nadal bardziej oplaca się kupić na allegro. ten sprzedawca, ktorego podałem jest bardzo bezpieczny - zdaje sie ma swój własny komis. Tyle, że jego telefony mają simlocka na Plusa - a Ty zdaje się Ery poszukujesz. Cóż, podbij wątek jak bedziesz miała pieniądze, to coś wymyślimy :) pozdr. PS. wczoraj w galerii handlowej widziałem nokię 6610i za 699zł - to się nazywa zdzierstwo, ten salon fotograficzny niech lepiej ziemniakami handluje, a nie telefonami :/// Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: Samsung e530 26.04.06, 18:52 No tak, blq troche mi namieszales w glowie z allegro haha ale masz racje po co przeplacac. Rezygnuje z germanosa, poszukam na allegro. Przejrzalam inne aukcje sprzedajacego ktorego polecasz i jest taki samsung tylko obawiam sie ze w innej sieci niz ja potrzebuje (era, dobrze pamietasz) Zadalam pare pytan sprzedajacemu i czekam na odpowiedz. Pieniadze moge miec juz jutro, pozostaje znalesc komoreczke. Strasznie sieciesze, ze juz niedlugo bedzie moja :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: Samsung e530 27.04.06, 19:07 Co sadzicie o tej aukcji...? www.allegro.pl/item100746297_samsung_sgh_e530_nowy_telextreme_gwar_12_m_cy_raty.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Samsung e530 IP: *.aster.pl 27.04.06, 20:42 samsungi mają 24 miesiące gwarancji, a 6 miesięcy na baterię tak dla wyjaśnienia Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: Samsung e530 27.04.06, 21:32 aukcja wygląda na pewną. Tyle, że ja nie znam tej wersji kolorystycznej tego telefonu (więc nei sądze że tak naprawde pochodzą od polskiego operatora). A ten tekst na początku aukcji to jakieś kompletne cwaniactwo typowe dla komisów (niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: Samsung e530 28.04.06, 12:41 Za bardzo nie mam czasu na czekanie wyjezdzam z polowie maja i komorka bedzie mi potrzebna. Musze cos znalezc. Dzieki za rady :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik_a Re: Samsung e530 IP: *.grudziadz.mm.pl 28.04.06, 12:46 To moze tu... allegro.pl/item100011898_nowy_samsung_e530_gwar_sklep_trojmiasto_kom_box.html Odpowiedz Link Zgłoś
blq kup u nich. 28.04.06, 13:23 Mają niskie ceny telefonów (motorola v500 za 279zł!?), są 100% pewni, duzi, sprawdzeni i do tego z Gdańska (masz blisko) No i same pozytywy nie licząc negatywa od jakiegoś niezbyt rozganiętego nokiarza. Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: kup u nich. 28.04.06, 19:51 Do Gdanska mam akurat dosc daleko ale to nie problem mamy poczte. Bylam dzis w komisie i okazalo sie ze moga mi sprowadzic nowy telefon taki jak chce (u nas nawet uzywanego nie dostane) Mam sie zglosic w czwartek ze wzgledu na dlugi weekend. Powiedzialam ze telefon ma byc nowy na gwarancji ciekawe co mi zaproponuja...? Jakby nic z tego nie wyszlo wezme ten z allegro. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolon2 Re: Samsung e530 28.04.06, 20:41 hej a po co bawić się w aukcje i wyjazdy, skoro można poprostu telefon kupić przez internet w sklepie? poodwiedzaj sklepy, porównaj ceny i wybierz najkorzystniejsza ofertę. może spróbuj na poczatek z porównywarką cen? masz tam zestawienie sklepów i od razu pewność, że nikt cie nie oszuka, np: www.ceneo.pl/128373s No nie wiem tak mi się wydaje najpowazniej. A telefonik faktycznie ładniutki:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik_a Re: Samsung e530 IP: *.grudziadz.mm.pl 28.04.06, 21:43 Dziekuje za porade. Przejrzalam liste sklepow i cen, najnizsza to 1044,00 za taka cene moge zamowic w germanosie, probuje wyszukac cos tanszego jesli mam taka mozliwosc. Albo sie uda albo nie :) Probowac zawsze trzeba. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agik Re: Samsung e530 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.04.06, 13:48 ta wersje kolorystyczna - calkiem bialy - bez problemu mozna kupic w Media Markt za ok. 1200 pln, podobnie jest z calym niebieskim i pomaranczowym, rozowym ale sa rowniez wersje gdzie sam aparat jest bialy a po bokach sa tylko kolorowe paski.. tez do kupienia w MM... w Plusie Samsung wystepuje glownie w koloze rozowym (fiolet dla niektorych) i pomarancz. Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: Samsung e530 29.04.06, 16:08 Interesuje mnie telefon w Erze badz bez simlocka, rozowy jak najbardziej. Niestety w moim miescie nie ma Madia Mark, ba nie znalazlam go w zadnym sklepie ani salonie chocby po to zeby sobie poogladac. Smieszne ale prawdziwe. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilia5 Re: Samsung e530 30.04.06, 12:26 Może poprostu kup w sklepie internetowym:) Najpierw oczywiście porównywareczka. Poczytasz dane techniczne, opinie internautów, noi i najważniejsze - znajdziesz najtańsze sklepy. Polecam: www.ceneo.pl/128373s I wszystko bez biegania i zamawiania w sklepach:) I do tego bardziej pewne niż na aukcji. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach trzeba mieć coś z głową nie w porządku IP: 216.162.27.* 29.04.06, 19:05 żeby za 900zł kupić telefon tylko dlatego że jest różowy i ma klapkę. Za identyczną kasę można mieć o niebo lepszy K750i lub Samsunga D600. "cudo"-chyba inaczej rozumiemy znaczenie tego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia_23 Re: trzeba mieć coś z głową nie w porządku IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 29.04.06, 19:12 żeby wypisywać takie głupoty jak ty. Dziewczyna chce mieć różowy telefon z klapką to niech sobie taki kupuje i nic nikomu do tego ! Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: trzeba mieć coś z głową nie w porządku 29.04.06, 19:33 jasne że d600 i k750 są technicznie lepsze - ale e530 jest całkiem wielofunkcyjny, nowoczesny, multimedialny - a do tego (moim skromnym) najładniejszy na rynku. design tez ma swoja cene* a co powiesz na ludzi, ktorzy za 1000zł kupują nową nokię 6310i? widzisz, ja nawet takich staram się zrozumieć, mimo że za 200zł mogą mieć używana w dobrym stanie. ludzie są różni - i poki kupują telefon świadomie, nie przepłacając, nie dając zarobić pazernym i cwaniackim koncernom, komisom, Grekom z G. - jest OK * 100zł można dodać - jak ktoś dodaje 300 to już jest coś nie tak (vide v3 w początkowym jego stadium ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: z moja glowa poki co wszystko w porzadku IP: *.grudziadz.mm.pl 30.04.06, 13:01 Mozliwe, ze za taka cene da sie kupic lepszy telefon nowoczesniejszy lepszej firmy, ale ja chce miec ten akurat i bede go miala wczesniej czy pozniej, taka juz jestem. Znalazlam samsunga na allegro za 790zl to najtanszy nowy telefon na gwarancji na jaki do tej pory trafilam. Problem polega na tym ze sprzedawca mieszka w Londynie, w razie problemow wysylac do Angli no nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: z moja glowa poki co wszystko w porzadku 30.04.06, 14:54 ja bym nigdy z Londynu nie kupil (chyba ze od ktoregos z przebywajacych tam znajomych). paczka długo idzie, w razie problemów z telefonem - równie wielkie problemy ze znalezieniem sprzedającego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: z moja glowa poki co wszystko w porzadku IP: *.grudziadz.mm.pl 30.04.06, 17:14 Tez mnie to zniecheca, chyba warto troche dolozyc i kupic "na miejscu" tzn w kraju. Moja znajoma kiedys kupila komorke na allegro miala z nia jakies klopoty i pamietam, ze nosila do germanosa do naprawy. To by bylo najlepsze wyjscie kupic gdzies w Pl i miec darmowy serwis (w ramach gwarancji) na miejscu :). Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Samsung e530 IP: *.grudziadz.mm.pl 30.04.06, 20:59 Powiedz mi prosze blq jak jest z bateria ile dni trzyma tak mniej wiecej? Zapomnialam o tym wspomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: Samsung e530 30.04.06, 21:31 cóż, bateria nie jest najmocniejszą stroną tego Samsunga, nie jest też jakaś wyjątkowo słaba. średnio trzyma 3-4 dni, oczywiście gdy nie jest zbyt eksploatowany typu rozmowy, mp3, bluetooth. Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: Samsung e530 05.05.06, 18:23 Witam, mam juz to swoje cudo :) telefon jest super naprawde, mam tylko jedno pytanie, jak zatrzymac tapete na wyswietlaczu zewnetrznym konkretnie zagarek analogowy. Znika po paru sekundach. Szukalam w instrukcji ale tam nic nie pisze. Blq moze ty wiesz :)? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia_23 Re: Samsung e530 IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 05.05.06, 18:26 Ja mam E720 i zegar na zewnętrznym wyświetlaczu również znika po kilku sekundach :( Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: Samsung e530 06.05.06, 12:16 Aha, czyli byc moze tak ma byc, szkoda bo bardzo mi sie ten zegaz podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: Samsung e530 12.06.06, 19:38 Witam po dluzszej przerwie. Mam kolejne pytanie odnosnie Samsunga e530 do "blq" ale nie tylko. Jak i czy w ogole mozliwa jest zmiana dzwieku smsa na dzwonek wgrany przez bluetooth? Mozna to zrobic czy nie, podobie jak w moim poprzednim nabytku S.E. k700i. Postanowilam "ciagnac" stary watek i nie zasmiecac forum, poniewaz pytanie dotyczy tego samego modelu telefonu. Pozdrawiam :) i czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś