Gość: Kotek Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:32 A Wałęsa jest bezwstydny, on ma 3000 pensji? Jeśli jego żona wydaje 5000 to znaczy, że ma nieujawnione dochody, więc UKS powinien go ścigać! Odpowiedz Link Zgłoś
magdakowacz Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet 30.05.06, 11:39 Rozmowy internetowe poprzez Messengera ktory wchodzi w sklad pakietu Microsoft sa darmowe - wiec dlaczego placic za skypa??? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_cz_wa Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet 30.05.06, 11:48 Ja uzywam www.voipbuster.com/en/rates.html#leti bo do irlandi i niektórych krajów na stacjonarke jest free i mozna gadac godzinami (niestety pamietam jak rok temu do polski również było za darmo) Co do UK skype chyba jest drozszy ale ja dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklama? Reklama Skype??? IP: *.acn.waw.pl 30.05.06, 11:48 a czemu akurat skype jest tak reklamowany przez ten artykul? Czy P. Walesa dostaje jakies wynagrodzenie z tego tytulu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.chello.pl 30.05.06, 11:49 jak widac dla Kammela kazdy temat jest dobry, zeby przypomniec, ze "ma narzeczona" Tomaszku, kogo Ty chcesz oszukać? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:51 "Żeby rozmawiać przez internet, trzeba mieć stałe łącze"- to nie jest prawda!! Nie mam stałego łącza, tylko radiowe i przez skype rozmawiam. Rozmawiamy nawet z wójkiem z Argentyny po 7 gr za minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet 30.05.06, 11:57 Gość portalu: mysz napisał(a): > "Żeby rozmawiać przez internet, trzeba mieć stałe łącze"- to nie jest prawda!! > Nie mam stałego łącza, tylko radiowe i przez skype rozmawiam. Rozmawiamy nawet > z wójkiem z Argentyny po 7 gr za minutę. I Fajnie jest, W Artykule nie zwrociliscie uwagi na to ze Pan Prezydent mowi ze zarabie 3000 zl a malzonka wydaje 5000 co to nam mowi... Ach te kobiety bez was swiat bylby nudny. Zamiast na ryby mozna uciec do skypa. Moja Pani oszczedza wiele gdyz uzywajac Skypa moze godzinami omawiac wazne sparwy kobiece z kuzynkami i zanjomymi damami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woodoo Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.agora.pl 30.05.06, 12:39 E tam skype polecam kombinacje Nokia e 60 z obsługą protokołu SIP i operatora VOIP actio.pl I mjamy darmowy nr z kilkunastu stref numeracyjnych ;-) europa stacjonarne 9 gr brutto za minute stany kanada 5gr za minute taryfikacja oczywiscie co sekunde a nokia pozwala Ci kozystac z polaczen voip wszedzie tam gdzie jest otwarty dostep do Wi fi a gdzie one sie znajduja mozna sprawdzic tutaj hot.spots.pl/ ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Co, juz nie mogę napisac ze Kammel to hipokryta? IP: 62.233.204.* 30.05.06, 12:22 Że buduje w pocie czoła swój wizerunek hetero? To obiektywne fakty też podlegaja cenzurze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala, tratatata Re: Co, juz nie mogę napisac ze Kammel to hipokry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:25 Gość portalu: marcy napisał(a): > Że buduje w pocie czoła swój wizerunek hetero? > > To obiektywne fakty też podlegaja cenzurze? Widziałem gdzieś jego kobietę. Doznałem wstrząsu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voipserwis Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: 212.106.147.* 30.05.06, 12:27 Tanie gadanie to nie tylko połączenia przez internet. Można również z normalengo telefonu stacjonarnego lub ... przez komórkę (!) przez specjalne łącza VOIP (nie przez internet) - oferuje to serwis JAJAH, a jak i za ile to można poczytać w www.jajah.voipserwis.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JMaciek Zwróćcie uwagę na diagramy po prawej stronie IP: *.oracle.co.uk 30.05.06, 12:38 We Francji, gdzie jest France Telecom, właściciel TP i Orange, jest najwięcej zarejestrowanych użytkowników VoIP. To chyba nie przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Czy można mieć taniej NEostradę? Można IP: *.uni.lodz.pl 30.05.06, 13:10 Polecam na blogu mojego znajomego info jak mieć taniej z TP ;-) szymczak.jogger.pl/2006/05/11/czy-mozna-miec-taniej-neostrade-mozna/ Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 TPSA powinno byc bardziej elastyczne 30.05.06, 12:52 ja dzwonie z Eterii,via komputer i jestem bardzo zadowolona.Najnizsze koszty na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
owrank jaka rewolucja ??? to monopol TPSA po prostu 30.05.06, 13:01 jaka rewolucja ??? to monopol TPSA powoduje, ze ludzie sami szukaja alternatyw - dlaczego we Francji moze byc kilkudziesieciu operatorow telefonicznych ? w tej chwili za 30 EUR na miesiac wiekszosc Francuzów moze miec nielimitowany internet rzedu 512kb-1 MB/S, telewizja cyfrowa okolo 40 kanalow, nielimitowane rozmowy na telefony stacjonarne we Francji plus super stawki na zagranice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:05 Bardzo dobrze najlepiej jak tepsa odczuje to na sobie ,ciagle mam z nimi kłopoty." O" - czytaj "wielkie zero" satysfakcji z tepsy o- kompetencji na 9393 pod tym numerem pracuja najczęśściej, studenci bez kompetencji, po krótkim szkoleniu- indoktrynacji tepsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:15 Rozumiem,że te 120tys userów easycalla to taki watek humorystyczny bo tyle to pewnie jedynie słyszało o easycall'u i to głównie negatywne opinie... ;) Szkoda, ze to "coś" nie działa prawidłowo, a dodzwonienie się gdzieś graniczy z cudem. Jak dzwonić to ze Skype, Nagłosu czy Actio. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek easycall IP: *.93.classcom.pl 13.03.07, 18:35 Moja przygoda z firmą NEUTRON IT-Easycall. Zacznijmy od początku.W roku 2006 we wrześniu spędziłem piękne wakacje w okolicach Nowego Targu,ryby piękna pogoda,a najlepsze,że na tym odludziu był internet.Właściciel domu w którym mieszkałem był szczęśliwym posiadaczem VOIP( proszę nie mylić pojęć:Voip a Easycall to dwie różne rzeczy).Usiadłem do komputera porównałem wszystkie oferty i wybrałem Easycall.Tanie połączenia,numer za friko itd.Zamówiłem na "wiejski adres" bramkę Grandstream HandyTone 486. 18 pażdziernika przyjechałem do swojego "ukochanego" Krakowa.Podłączyłem bramkę,aktywowałem usługę w Easycall i niestety okazało się,że bramka jest zepsuta.Ładnie ją zapakowałem i wysłałem do firmy Neutron.Firma na rozpatrzenie reklamacji ma 14 dni.Po miesiącu oczekiwania zadzwoniłem do Neutron w celu uzyskania informacji.Pani z którą rozmawiałem bardzo mnie przepraszała i zapewniła mnie,że urządzenie zostanie niezwłocznie przesłane na mój adres.Po tygodniu dostałem taką samą bramkę i to jeszcze nową.Ale niestety po podłączeniu okazało się,że też jest niesprawna.Usiłowałem się dodzwonić na infolinię,ale bez skutku.Dzwoniłem prawie codziennie przez tydzień i nic.Wreszcie po tygodniu ktoś odebrał telefon.Bardzo się zdziwiłem,ponieważ Pan z którym rozmawiałem przedstawił się jako Michał Jakubowski.POmyślałem sobie:co za nadgorliwy człowiek,nie dość,że jest prezesem tej firmy,to jeszcze sam pracuje na infolini.Pan Jakubowski powiedział,ze nie ma problemu,cytuję Jego słowa:"proszę odesłać bramkę a my zwrócimy całą kwotę,tylko proszę napisać na fakturze lub karcie gwarancyjnej,że zwrot pieniędzy został ze mną telefonicznie uzgodniony".Jak powiedział tak i zrobiłem.Było to dokładnie 13 grudnia 2006.Przesłałem bramkę na adres firmy przesyłką poleconą.Minęły święta,sylwester,a w nowym roku niespodzianka.Na początku stycznia zadzwoniła do mnie Pani Jolanta Ubik(prawa ręka szefa) i poprosiła o numer konta w celu przesłania pieniążków.Po tygodniu następna niespodzianka.Na mojej poczcie wiadomość od Pana Jakubowskiego o treści:szanowny Panie........co mam zrobić z tą bramką,bo zwrot pieniędzy niemożliwy........etc etc.Działo się to około 15 stycznia.Odpisałem,że jest to niezgodne z prawdą,ponieważ umawialiśmy się inaczej.Ale,niestety odpowiedzi nie dostałem.W końcu dodzwoniłem się do Niego,przeprosił mnie i powiedział,że zaszła pomyłka,że pieniądze zostaną jutro przesłane.Było to na początku lutego.Niestety pieniądze nie zasiliły mojego konta w banku.Napisałem około 20 wiadomości na jego pocztę z prośbą o wyjaśnienie,kiedy zostaną przelane pieniądze na moje konto.Zero odpowiedzi.Zadzwoniłem do Pani Jolanty Ubik i poprosiłem Ją o kontakt z Panem Jakubowskim.Zanotowała mój numer telefonu i powiedziała:"proszę czekać pan Jakubowski oddzwoni do pana".Niestety Pan Jakubowski nie znalazł czasu,żeby do mnie zadzwonić.Następny tydzień zszedł na próbach dodzwonienia się na infolinię.I tu zdażył się cud.Odebrał sam PREZES JAKUBOWSKI,i wyjaśnił,że mają sto tysięcy abonentów,ale pieniążki sam osobiście przelał na moje konto i mogę spać spokojnie.I już się ucieszyłem,że skończyły się moje perypetie z firmą NEUTRON IT.Tydzień minął,a pieniędzy jak nie było,tak nie ma.Dzwonię znowu i znowu cud:po tygodniu dzwonienia znowu odebrał Pan Jakubowski,wyjaśniając,że pieniądze wysłał.Poprosiłem,o przesłanie potwierdzenia przelewu.Powiedział:tak zaraz panu prześlę na pański email to potwierdzenie.Dzisiaj jest 12 marzec 2007.Minęły już trzy miesiące mojej drugiej reklamacji.Pierwsza reklamacja trwała dokładnie 35 dni.To obligatoryjnie zobowiązuje do zwrotu pieniędzy.Przypominam,że reklamacja,a dokładniej maksymalny czas jej trwania to 14 dni.Do dnia dzisiejszego nie dostałem żadnego potwierdzenia przelewu.Pan MIchał Jakubowski nie odpowiada na mail oraz nie odbiera telefonów na tej jego infolini.Śmiem twierdzić,że firma NEUTRON IT reprezentowana przez Pana MICHAŁA JAKUBOWSIEGO,to jedna wielka oszukańcza machina,która głównie jest nastawiona na oszukiwanie ludzi.Można to stwierdzenie poprzeć opiniami internautów,które w większości są negatywne,a mój przypadek nie jest odosobniony,ponieważ z podobnymi już się spotkałem na różnego rodzaju forach internetowych.Niech ta moja "przygoda" będzie dla mnie nauczką,a dla Innych ostrzeżeniem.Trzymajcie się jak najdalej od firmy N E U T R O N IT. Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: easycall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.13, 17:39 Easycall w sumie daje radę, na pewno lepszy jest, niż skype. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisznaak Re: easycall IP: *.hsd1.or.comcast.net 18.09.13, 11:16 Tak, poza tym jakość jest bardzo przyzwoita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fider Easy Call jest Tani! IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.13, 10:56 Gadanie, easy call jest najtańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: easycall IP: *.tor.leo-unglaub.net 24.09.13, 12:17 Zgadzam się, bardzo poprawili jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: easycall IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.13, 11:28 Własnie, lepsze, bo z komórki można dzwonić :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: easycall IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.13, 10:41 Dokładnie misza! a próbowałeś aplikacji na androda? Bardzo fajna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrangler Re: easycall IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.13, 12:24 Tu się z Toba zgodzę Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org Szok, przyzwyczajenie 30.05.06, 13:44 Pamietam, kiedy niecale dwa lata temu pierwszy raz wlaczylem skype'a, nie moglem w to uwierzyc;) Poczatkowo trudno bylo sie przyzwyczaic do mowienia w kierunku monitora, ale pozniej wszystko juz poszlo z gorki - rozmowy okazaly sie bezproblemowe. Ciekawy jestem tylko czy utrzyma sie mozliwosc darmowych rozmow p2p. Wydaje sie, ze tak - konkurencja na tym rynku wydaje sie roznac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobSOn Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.mofnet.gov.pl 30.05.06, 13:50 Od miesiąca używam zamiast tp sa Halonetu. Rachunki spadły ze 160 zł do 40 zł. Jak tylko wypowiedziałem umowę w tepsie zaraz sie rozdzwonili i proponowal mniejszy abonament, a to usługę voip. Pies im mordę lizał. Tyle lat nas okradali i wreszcie sie obudzili z ręką w nocniku. Jeszcze kilka lat i może szlag ich całkiem trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyskype Zanim zrobicie cokolwiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:20 poza czatowaniem ze SKYPE (oczywiście kasując historię - opcja nie do końca działa)postawmy sobie pare pytań: - VOIP nie jest kurą znoszącą złote jaja, usługi mogą tylko tanieć, komu i dla czego więc zależy na posiadaniu programu który jest ulokowany na milionach komputerów? -dla czego firma warta kilka milionów $ została sprzedana, a właściwie zapłacono za nią prawie 3 miliardy $? -czy na pewno jesteśmy przekonani że nikt nie jest wstanie wchodzić z zewnątrz w skype a co za tym idzie mieć pełny wgląd w nasze rozmowy? -ebay jak wiadomo ma dane wielu milionów ludzi. W zasadzie do kompletu brakuje im tylko wiedzy kto z kim i na jaki temat rozmawia. -czy nie chcemy zachować prywatności? Można by tak dalej. VOIP tak ale bez jakichś niejasnych układów z firmą która za coś ręczy ale nie można tego skontrolować. Sporo osób i firm jakie znam wyłączyły z katalogu przyjemności GG, SKYPE i inne wynalazki właśnie ze względu na bezpieczeństwo. Pare groszy za minutę to nie wygórowana cena za spokojny sen. Ale pare groszy za minute przez skype i ciągła niepewność bezpieczeństwa to już lekka przesada. Polecam wszelakiego typu bramki VOIP, telefony IP oraz jasne układy z jakimkolwiek dostawcą voip-a. Elektryk niech dalej pomyka przez skype. Nie dajcie kolejnego przykładu że Polak mądry po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiori1 czy jest specjalista od komputerow 30.05.06, 14:31 Gość portalu: aaa napisał(a): > W USA i w Kanadzie do konca roku rozmowy przez Skype na dowolne telefony > (stacjonarne czy tez komorkowe) sa za darmo !!! Moze to w koncu zmusi TP SA i > innych operatorow w PRL bis do zmiany zlodziejskich cen na ich uslugi tez korzystalam ze skeypa i nagle caly skeyp zniszczyl mi wirus , program zostal zablokowany i nie wiem co mozna zrobic czy trzeba wyczyscic komputer . Moze na forum jest specjalista , ponownie rowniez nie mozemy zainstalowac skeypa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X a co mnie obchodzi Wałęsa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 15:56 niech jedzie do Moskwy, tam będzie miał nowinki .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmundo el Faj'ans Re: a co mnie obchodzi Wałęsa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 17:07 Wałęsa jest prawie jak Piłsudzi i Napoleon. Trochę szacunku dla naszego Wielkiego Wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shagg Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 16:58 w programach firmy betamax mozna tez dzwonic za darmo w wieloma krajaki takze z polska. mozna nawet zestawiac polaczenie callback ktore daje naprawde rewelacyjna jakosc rozmowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmundo el Faj'ans Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:54 W Chinach też ludzie stawiali na VoIP, a skończyli w więzieniach. U nas jest to raczej mało możliwe, ale blokowanie VoIP przez operatorów już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
tralala13 Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet 20.07.06, 16:08 uzywaliscie nagłosu? wystarczy sciagnac nowa wersje gg. teraz jest promocja i mozna dzwonic za darmo. www.naglos.pl ja uzywam i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:00 Mam prosbe. Sciagnalem sobie Actio, zainstalowalem i skonfigurowalem chyba poprawnie bo jakos udalo mi sie raz polaczyc i rozmawiac ale teraz jak dzwonie to slysze rozmowce ale on po chwili juz mnie nie slyszy.O co moze chodzic? Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.13, 11:44 A co to actio? ja mam apke easycallową , działa okej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirolo Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: 82.160.206.* 16.12.06, 23:57 Witam wszystkich. Chciałem się podzielić opinią na temat komunikatorów, a szczególnie telefonu przez Internet. Wypróbowałem klika GG-Nagłos. Skyp, a ostatnio easyCALL. Jest najgorszy ze wszystkich, Nie wykupujcie u nich usługi to jest wielkie oszustwo. Test działa poprawnie a odbiorca nic nie słyszy. Stawki najniższe, ale za to ze nic nie słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek FreecoNet IP: *.stk.vectranet.pl 06.04.09, 16:30 Moim zdaniem jeśli chodzi o jakość i cenę, to najlepszy jest FreecoNet. Dostajesz numer za niecałe 2 zł/miesiąc, płacisz tanio i nic się nie chrzani. Wszystko działa tak jak działać powinno. Niezawodny jest też IPFon, ale zmuszają do regularnego doładowywania konta, co równa się kosztom. Większość pozostałych polskich operatorów (choć nie wszystkie) to dno. Straciłem trochę kasy i czasu na rozmaitych próbach. Moim zdaniem błędem jest patrzenie wyłącznie na cenę. Co mi z tego, że mam grosik na minutę taniej, jak pogadać nie idzie. Co to za oszczędności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanapka Re: Tanie gadanie, czyli telefon przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 18:00 mnie sie wydaje, ze przyszlosc jest w takich aplikacjach jak mobilne gg - 1 konto i na komputerze i na komorce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanapka gadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 18:11 mi do gadania najbardziej sie podoba mobilne gg, ladne i niezawodne:) Odpowiedz Link Zgłoś