Dodaj do ulubionych

Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 6021

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:54
Witajcie poradźcie mi co mam wybrać, bo już sam nie umiem się zdecydować :-( Ogólnie rzecz biorąc napalałem się na nokie 6021 z zestawem BT, później patrzę i w tej samej cenie można mieć |(lub taniej ;-)) nokie 6822 i wszystko było by ok, licytowałem i niestety przegrałem aukcje :-( gdyby nie napatoczył się siemens sk65 imo cudownie wygląda ale czy nie jest trochę za duży, miałem wcześniej motorole a920 i już nie chce mieć telefonu o poręczności spawarki z osprzętem ;-) Licytowałem sk65 i napatoczył się benq-siemens s68 (oczywiście aukcja przegrana :-() i chciałbym go mieć na 100% ale czy to dobry wybór ? Słyszałem że nie można zdjąć simloka :-( to prawda ? W takim razie gdybym kupił go w eramix czy przeniosą mi za darmo (lub w miarę przyzwoitej cenie) numer z plusa do ery ??? Nie chce zmieniać numeru, czy w takim razie będę musiał sobie odpuścić s68 ???

Co sądzicie o tych telefonach z[beeep]ensy mi się bardziej podobają i maja więcej pamięci s68 – 26mb a sk65 64mb, żaden nie ma mp3 i aparatu ale to mi nie przeszkadza chce funkcjonalny telefon ważne by było BT ;-) Nokie mają mniej pamięci ale mają za to EDGE :-( no ale siemensy SA z metalu a nokie z trzeszczącego plastiku. Pyzatym s68 jest lekki, ma super wyświetlacz niezłe dzwonki, aluminiowa obudowę i super wyświetlacz – mam nadzieje że nowy produkt benq-siemens nie będzie się tak psuł jak pozostałe telefony typu S-klasa, C-klasa i Cx-klasa. SK65 za to nie ustępuje s68 duży wyświetlacz, piękny design no i te 12 cm wysokości myślę jednak ze mógłbym się poświęcić dla tej klawiatury ;-) No ale kurde, nokia to nokia jak coś się zepsuje to można naprawić wszędzie i za grosze, a doświadczenie mi mówi że egzotycznych telefonów naprawialnie nie trawią np. nikt nie chciał mi wyczyścić a920 w środku z kurzu, bo bali się rozkręcić, a jak już to chcieli 150 zł h**e jedne. Nokie nie mają problemów z BT, są uniwersalne, jest dużo akcesoriów no i jak nie da się nic zrobić ze smokiem w s68 będę musiał się zdecydować na nokie albo sk65 :-(

Ratujcie, bo konam z niewiedzy :-( buuuuuuuuuuu

Jest jeszcze możliwośc wzięcia na 12 miesięcy ABO - lepiej się opłaca niz eramix, ale czy wtedy przeniosą numer ???
Obserwuj wątek
    • blq Re: Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 03.07.06, 10:59
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=44523668
      to o nokii 6021.
      tak czy inaczej moim zdaniem nie ma sensu wbijac sie w telefon o technologii z
      2002 roku.

6822 to jest taki koszmarek.... może się śnić po nocach, prawie jak Blackberry
      7230/6230. Obrzydliwość.

O Benq-Siemensach się nie wypowiadam - za nowe by coś sensownego powiedzieć.
      Tylko czemu wszyscy mowia, ze s68 ma taki piekny wtyswietlacz? Jak 132*176 może
      być piękne?

A co powiesz na motorolę v360? Ma i EDGE, i naprawde fajny wyświetlacz (176*220)
      i bateria trzyma podobnie jak w Nokii, i ma bardziej funkcjonalny Bluetooth, i
      cena nie aż taka wysoka, i ma karty pamięci, i mp3, i jest malutka. Nie jest
      egzotyką w przecuiwienstwie do a920, a simlocka można nawet samemu testpointem
      zdjąć (fakt trzeba fon rozkręcić... no ale w serwisie za 30zł zdejmą, zresztą na
      allegro jest sporo bez simlocka...).
      • Gość: yasiu777 Re: Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:07
        nie potrzebuje bajerów w plastikowej oprawce, poza tym nie chce już wydawać na telefon ponad 450 zł. Zdecyduje się na benka - jest mały, cienki, z aluminium i dobrze wygląda. Co ma takiego v360 ? Aparat - kogo takim badziewiem będę fotografował ? EDGE - nie używam, bo i po co (tak wiem po co jest i co to jest, ale nie mam potrzeby korzystania z tego)) . MP3 - taniej i lepiej wyjdzie kupno ipoda, niż pakować drogie karty TF do moto, poza tym miałem e398 i mp3 było straszne. Plastikowa obudowa - po 2 miesiącach będzie trzeszczeć lub porysuje sie a aluminium to aluminium. Jedyny plus ze ma większy wyświetlacz. Reasumując jak dla mnie v360 marnie wychodzi przy s68, może i jest lepsza pod względem funkcji ale musze dopłacić za to + 200 zł by je mieć i z nich nie korzystać. Miałem wybajerowane telefony mi a920 dotykowy ekran, UMTS co będę wymieniał - wszystko co może mieć komórka a nawet dodatkowo gps i co z tego !? filmów nie oglądałem, smsy się zaczło niewygodnie pisać, gps uruchomiłem ze 2 razy, mp3 kilkanaście itd. Itd. Pyzatym była to cegła i ledwie do kieszeni się mieściła, prawda jest taka że okres onanizacji komórkowej mam za sobą ;-) Potrzebuje tani telefon do dzwonienia, telefonowania z BT który dobrze wygląda i jest dobrze zrobiony. Resztę bajerów mam gdzieś. Ktoś może zapytać po co ten temat skoro chce s68 ? Po prostu czekam aż ktoś wyrazi swoją fale krytyki/pochwał o wyżej wymienionych telefonach, tak abym mógł dokładnie przemyśleć zakup, bo pewnie wezmę coś na ABO ;-)
        • blq Re: Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 03.07.06, 13:24
          piszesz ze nie potrzebujesz "bajerów w plastikowej oprawce", a zastanawiasz się
          nad nokią 6021 (bajerów nie ma, ale plastik jak malowanie).

piszesz ze nie potrzebujesz EDGE, ale piszesz też "Nokie mają mniej pamięci ale
          mają za to EDGE :-("

gdzie tu logika - oto jest pytanie.

PS. Najwyrazniej jestes przekonany do Benq-Siemens i zapewne kupisz go sobie tak
          czy inaczej. odkąd pamietam był na tym forum jeden szczesliwy posiadacz s68.
          Bardzo szczesliwy; wręcz dumny. Jak tu jeszcze zajrzy, to ugruntuje Cię w
          przekonaniu. Czekaj więc...
          • Gość: yasiu777 Re: Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:46
            Przepraszam ale, widzisz to była moja opinia o 9:40 teraz jest 13:40 przez cały czas przeglądam i szukam informacji. Czytam testy, recenzje modeli w całym internecie (takie moje zboczenie, zawsze jak kupowałem komórke to musiałem wiedzieć o wszytkim ;-))Nokie już odpadły zostaje SK65 i S68, pewnie i SK65 odpadnie chociaż mi się bardzo podoba no i własnie zostaje s68. I prosiłbym tylko o informacje o tym modelu, wady w działaniu, uchybienia etc. Im więcej informacji tym lepiej dla mnie bo mogę podjąć trafny wybór. Uwierz nie chce się pakować w ABO bez powodu, a własnie wiedza mnie uchrniła przed zakupem bubla LG L5100 (lub jakos tak ;-) pomimo tego że się na niego napalałem z tydzień ;-)
          • Gość: user Re: Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:11
            > PS. Najwyrazniej jestes przekonany do Benq-Siemens i zapewne kupisz go sobie
            > tak czy inaczej. odkąd pamietam był na tym forum jeden szczesliwy posiadacz
            > s68. Bardzo szczesliwy; wręcz dumny. Jak tu jeszcze zajrzy, to ugruntuje Cię
            > w przekonaniu. Czekaj więc...

Mam taki telefon, jest funkcjonalny, ma to wszystko co mi potrzeba, fajny
            wyświetlacz, bateria trzyma ok. 5 dni, służy mi głównie do dzwonienia, no ale
            żeby być dumnym z telefonu? Przecież to tylko rzecz. Mam go od miesiąca, a za
            dwa oddam go żonie, bo kończy mi się umowa w ERZE i mam nadzieję, że mi coś
            interesującego zaproponują.
            • Gość: DaVinci Re: Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:07
              Przykro mi, S68 to mój pierwszy Siemens. Wylądował w serwisie po 2 tygodniach -
              biały ekran. Regularnie ładuję do telefonu gry, pamięć jest wypełniona po brzegi
              - gdy tylko telefon dostanie wymagające zadanie - zawiesza się. Otrzymanie SMS-a
              w czasie gry prowadzi nieodwracalnie do wyciągania baterii. Obudowa mimo
              materiału skrzypi, a po niewielkim upadku powstają na niej szpetne wgniecienia.
              Ogólnie 2/5 bo bateria jest bardzo dobra. Za kilka dni będzie Motorola L7.
              • Gość: Ole Olek :) Re: Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:19
                Mam te same objawy, z tym że ja nie daję za wygraną i serwis pracuje nad
                wieszaniem i wyłączaniem - do tej pory 4 razy bez skutku :/. SZIT!
                • Gość: bartek Re: Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 08:52
                  ruwnież i umnie jest to samo z tym że muj już 3 raz jest w naprawie
                  • Gość: famoso Re: Yavorius? IP: 80.241.133.* 04.07.06, 10:00
                    jeżeli myślisz, bartek, że z taka ortografią jesteś dowcipny, pomyśl jeszcze
                    raz. jesteś żałosny. moderatorze, wywalaj to jako treści obraźliwe. bo to jest
                    obraza.
                    • yavorius Re: Yavorius? 04.07.06, 10:10
                      To, że ktoś nie zna zasad ortografii, to nie znaczy, że treści, które umieszcza
                      na forum, są obraźliwe:)
              • Gość: user Re: Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 IP: *.bsk.vectranet.pl 03.07.06, 22:49
                > Przykro mi, S68 to mój pierwszy Siemens. Wylądował w serwisie po 2
                > tygodniach - biały ekran. Regularnie ładuję do telefonu gry, pamięć jest
                > wypełniona po brzeg i - gdy tylko telefon dostanie wymagające zadanie -
                > zawiesza się. Otrzymanie SMS- a w czasie gry prowadzi nieodwracalnie do
                > wyciągania baterii. Obudowa mimo materiału skrzypi, a po niewielkim upadku
                > powstają na niej szpetne wgniecienia.

To jakieś nieporozumienie, ten telefon to wersja biznesowa. Jak potrzebujesz
                grać to kup playstation lub jakiegoś SE lub N. No i telefonem się nie rzuca,
                chyba że na zawodach w rzucie komórką.
                • blq akurat w telefonach do rzucania... 04.07.06, 00:12
                  ... to przodują Nokiarze. oczywiście ci spod znaku tandety, nie ci spod znaku
                  Symbiana...

dla 99% z posiadaczy 6610i najważniejszym argumentem jest "tyle razy upadł i
                  działa".

:D
            • blq Re: Co wybrać !? - wielki problem - s68 sk65 6022 03.07.06, 15:16
              > żeby być dumnym z telefonu?

Wybacz, może popadlem w przesadyzm.

Tak czy inaczej - obawiam się że opinie o s68 będą dość rozbieżne. Sam bym go
              sobie sprawił i potestował... może jak się dobra oferta trafi... nawet jeśli, to
              będzie tylko opinia jednostkowa.

PS. Na siłach, jeśli chodzi o usterkowść, czuję się jedynie w niektorych
              motorolach: c975, v980, e1000, e398. miałem ich dziesiątki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka