Dodaj do ulubionych

koszt smsa z Polski(siec era) do Niemiec(siec era)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:34
mam telefon w sieci era i wysyłam na telefon osoby znajdujacej sie obecnie w
Niemczech, ale posiadajacej telefon z tej samej sieci tylko korzystajacej z
usługi roamingu;)
ile płace za wysłanie sms-a ?
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: koszt smsa z Polski(siec era) do Niemiec(siec 11.07.06, 11:43
      Tak, jakby ta osoba znajdowała się w Polsce, czyli pewnie złotówka z groszami.
      • Gość: Magda Re: koszt smsa z Polski(siec era) do Niemiec(siec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:45
        aha czyli nic nie place bo mam darmowe minuty wymienne na sms-y :D:P
        dzieki :)
        • yavorius Re: koszt smsa z Polski(siec era) do Niemiec(siec 11.07.06, 11:49
          Płacisz, płacisz. Darmowe minuty są do wykorzystania w POLSCE na POLSKIE
          numery, a i to nie wszystkie...
          • yavorius o jezu 11.07.06, 11:51
            Przepraszam, nie doczytałem uważnie.

Jeżeli Ty jesteś w Polsce i wysyłasz komuś, będącemu w Niemczech smsa na Erę,
            to oczywiście schodzi Ci z darmowych smsów. Myślałem, że Ty też jesteś w
            Niemczech:)
            • Gość: Magda Re: o jezu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:53
              o to dobrze bo już się wystraszyłam:P
              • szprota Re: o jezu 11.07.06, 13:04
                ja też się zaniepokoiłam o sklerozę Yavoriusa ;)
                Magda, tylko nie wysyłaj temu komuś MMSów, bo będzie płacił za odbiór :)
                • yavorius Re: o jezu 11.07.06, 13:05
                  szprota napisała:
                  > ja też się zaniepokoiłam o sklerozę Yavoriusa ;)

To przez ten upał:)

Za odebranie MMSa się płaci???
                  • Gość: szprota_z_kawą Re: o jezu IP: *.zdnet.com.pl 11.07.06, 13:07
                    na roamingu tak, 4 zeta za wiadomość do 100KB, taka sama jest cena za wysłanie.
                    • yavorius 4 zeta za wysłanie mmsa? 11.07.06, 13:10
                      Ocipiała ta Era?

A jak ja się mam zabezpieczyć przed otrzymywaniem mmsów, hę?
                      • szprota niom 11.07.06, 13:17
                        ewentualnie z penisem się na mózg zamieniła.
                        a zabezpieczyć się możesz. W siemensie wiadomości - ustawienia wiadomości -MMS -
                        edytujesz aktywny profil i wybierasz "manualnie" (albo "automatycznie własna
                        sieć". W nokii wiadomości - ustawienia wiadomości - wiadomości multimedialne -
                        zgoda na odbiór wiadomości - w sieci macierzystej.
                        w większości telefonów schemat jest podobny, w niektórych siemensach z serii C
                        jest to ukryte w ustawieniach odbioru zdaje się.
                      • Gość: joasia_23 Re: 4 zeta za wysłanie mmsa? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 11.07.06, 13:17
                        Wykasuj ustawienia gprs.
                        • szprota Yavor ma siemensa 11.07.06, 13:19
                          tak naprawdę wystarczy mu wyłączyć gprs w ustawieniach - wymiana danych :)
                          • yavorius Re: Yavor ma siemensa 11.07.06, 13:25
                            No to siup:)
                            Dzięki za info, bo bez tego bym poszedł z torbami:/
                            • szprota do usług 11.07.06, 13:33
                              ja osobiście też zamiast pójść z torbami wolę pojechać z plecakiem ;)
                              w tym miejscu uprzedzam również użytkowników heyah - dokładniusieńko takie same
                              zdzierskie ceny na roamingu za MMSy.
                              • Gość: Magda Re: do usług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:35
                                szprota >> na szczęście o tym wiedziałam i żadnego mms-ka nie wysłałam :D
                                pozdro :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka