Dodaj do ulubionych

K800i czy posiada jakieś wady na miłość boską ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:05
Tak wszyscy sie nim zachwycają, ale czy ten zachwyt jest uzasadniony, bo jeśli chodzi o jego funkcje to demoluje konkuręcje. Ale mi chodzi o jakies szczegóły które wychwyciliście podczas jego używania np. niewygodna klawiatura, źle ułożone menu czy niewygodne przełanczanie się między jakimiś trybami
Obserwuj wątek
    • Gość: A. Re: K800i czy posiada jakieś wady na miłość boską IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.06, 20:15
      nie ;)
    • blq oj posiada, posiada... 26.11.06, 23:20
      1. bateria - w sumie jak każdy z dużym wyświetlaczem i potężnym procesorem
      (szybszym niż w wielu smartfonach).
      2. wygląd - oczywiście kwestia gustu. zwłaszcza ta obleśna "chłodnica", znana z
      Siemensów, mam na myśli ujście słuchawki...
      3. jakość wyświetlacza - piksele OK, ale kontrast i kolory znacznie lepsze w
      Sharpach i Samsungach (co, o ile się nie mylę, na to samo wychodzi)
      4. strasznie drogie karty pamięci M2 (na szczęście ostatnio spadły cenowo, choć
      nadal są sporo droższe od pozostałych)
      5. oczywiście przy podłączeniu do USB jest tragiczny tryb transferowy, telefon
      gubi zasięg i trzeba czekać pieprzone 15 sekund. kto to w ogole wymyślił?
      6. ciężko z niego zdjąć simlocka
      7. nie można mu "grzebać" w sofcie, patchować itp (kwestia czasu, ale pewnie
      jeszcze z rok...)
      8. cena... poza wyświetlaczem i aparatem ten telefon nie jest w niczym lepszy od
      k750. jest za to większy, cięższy, bateria dwa razy krócej trzyma, UMTS to
      bzdura i tragedia. bliźniaczy k790 nie ma UMTS a nie traci ani grama na wadze.
      bez sensu...

ogolnie nie lubie tego telefonu, wolę Samsunga d900, a zwłaszcza SE k750 oraz
      w810. mniejsze, lżejsze, poręczniejsze, bateria lepsza (a w Samsungu design i
      wyświetlacz... )
      • Gość: soniak Re: oj posiada, posiada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 05:07
        to mówisz że lepiej wziąć dużo tańszego k750i
        • blq Re: oj posiada, posiada... 27.11.06, 09:52
          Gość portalu: soniak napisał(a):

> to mówisz że lepiej wziąć dużo tańszego k750i

Moim zdaniem tak; 40% tańszy (w abonamencie to pewnie 60-90%) a gorszy
          minimalnie aparatem, sporo wyświetlaczem - dzięki czemu bateria trzyma pare dni
          dłużej.

Ja nigdy nie będe mieć k800, choć bym mógł. Ta "przyjemność" mnie ominie, czekam
          na lepszy telefon. Lepszy w znaczeniu "bardziej udany".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka