Dodaj do ulubionych

co wybrać?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 22:48
witam, jaki telefon wybrać? przede wszystkim zależy mi na aparacie i
wygodzie. mam do wyboru motorolę v3. se 510i ew inny model do 100zł przy
abonamecnie 60zł w erze. jaki wybrać? dodam jeszcze że telefon ma być dla
chłopaka
Obserwuj wątek
    • Gość: toma abonament 60,00 złotych...... IP: *.krasnystaw.net 03.12.06, 09:01
      abonament 60,00 złotych w warunkach promocji, czy też poza nią?
      • Gość: ag Re: abonament 60,00 złotych...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 11:27
        poza, w promocji -20zł (za stałego abonenta), 2 oferty po 30zł
    • Gość: ag Re: co wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 11:57
      a co sadzicie o sasgemie my 501c?
    • Gość: ag Re: co wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 12:13
      to jeszcze dodam, że zasatanwiam się też nad e k750i, tylko że on jest w umowie
      na 3 lata; a jaki on będzie za te 3 lata? czy przetrwa tyle?
      • blq Re: co wybrać? 03.12.06, 22:48
        w dzisiejszych czasach to jakas paranoja uzywac tego samego telefonu przez 3
        lata. po pierwsze nei sa tak wytrzymałe, po drugie starzeją się sporo szybciej
        niz np samochody (a nawet komputery). i to zarowno pod wzgledem technicznym,
        technologicznym jak i fizycznym.

k750 za 3 lata bedzie telefonem 4,5 rocznym, czyli mocno przestarzałym. coś jak
        dzisiaj nokia 6020 ;) czyli jeszcze da rade i nie będzie pośmiewiskiem na ulicy.
        natomiast czy wytrzyma konkretny egzemplarz? szczerze wątpie.
        • jaki71 Re: co wybrać? 04.12.06, 08:35
          blq napisał:

> w dzisiejszych czasach to jakas paranoja uzywac tego samego telefonu przez 3
          > lata.

Chlopie skad sie urwales z takimi teoriami??

>po pierwsze nei sa tak wytrzymałe, po drugie starzeją się sporo szybciej
          > niz np samochody (a nawet komputery). i to zarowno pod wzgledem technicznym,
          > technologicznym jak i fizycznym.

Poza siemensem, ktory rozpadl sie praktycznie po 1/2 roku wszystkie moje
          telefony wytrzymuja spoko 4 lata :)
          To co po gwarancji przestaje dzwonic? przestaje wysylac SMSy? Paranoja jakas.

> k750 za 3 lata bedzie telefonem 4,5 rocznym, czyli mocno przestarzałym. coś
          jak
          > dzisiaj nokia 6020 ;) czyli jeszcze da rade i nie będzie pośmiewiskiem na
          ulicy

Ja piernicze posmiewisko na ulicy? Co ty wypisujesz? Moze jakis onanista
          komorkowy wstydzi sie3 chodzic po ulicy z N3310 albo N3210 ale dla 90% ludzi
          nie ma to znaczenia.

> natomiast czy wytrzyma konkretny egzemplarz? szczerze wątpie.

Juz pisalem 4 lata przezyje bez problemu praktycznie kazdy telefon (wyjatek to
          siemensy). U mnie cykl eksploatacji telefonow wyglada tak: ja 2 lata uzywam
          telefon firmowy, ktory po tym czasie odkupuje za grosze i u zony spokojnie
          wytrzymuja kolejne 2.
          • blq ech. 04.12.06, 11:02
            po pierwsze napisalem, ze "dzisiejsze telefony" wytrzymują mniej.

dzojstiki, mniejsze wymiary, skomplikowane wnętrze i soft powodują, że to nie
            jest już to, co było 5 czy 10 lat temu. skoro uzywasz telefonów 4 lata, to
            śmiało można powiedziec ze wszystkie (prócz może ostatniego, w co wątpie) to
            właśnie takie wytrzymałe proste stare telefony do dzwonienia. one może
            wytrzymują 4 lata. nowe - nie.

A kawałki o onanistach komórtkowych sobie daruj, jak rozumiem cały świat
            dzielisz na porządnych użytkownikow, oraz "tych przebrzydłych onanistów"
            (samochodowych, komputerowych, komórkowych, sprzętu audio itp?)

Mój komputer od jakiegoś czasu nie łączy się z gemiusem, adoceanem, oraz innymi
            komercyjnymi gównami. Mam najlepszy firewall na świecie, zero problemów z
            trojanami i adawarem, za to w kompie najlepszą grafę na AGP czyli BFG GeForce
            6800 Ultra.

I co? "Komputerowy onanista", tak?
            • Gość: ag Re: ech. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 15:33
              no tak, chodzi mi o to, że pewnie nie będzie mnie stać na wymianę telefonu
              przed końcem umowy; czy jest duża różnica między se 510i a 750? wiem, że jest
              różnica rozdzielczości apraratów, jak to wpływa na użytkowanie? czy to jest
              wyraźna różnica? jak działa mp3? itp; więc który lepszy?
              • barracuda7110 Re: ech. 05.12.06, 11:49
                Na pewno jest różnica w jakości zdjęć. Poza większą matrycą k750i posiada
                flasha. Poza tym k750i posiada slot na karty pamięci.
                • Gość: ag Re: ech. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:06
                  dzięki za jedyną sensowną odpowiedź w poście:)
            • jaki71 Re: ech. 05.12.06, 10:47
              Co do wytrzymalosci to o najnowszym przekonam sie za troche ponad rok.

A co do onanistow komorkowych/sprzetowych to widocznie nie zrozumiales co
              napisalem. Nie mam nic do ludzi chcacych miec wszelkie nowinki, kupujacych co
              miesiac nowy telefon, chcacych miec najnowszy model ulubionego samochodu,
              dopasiony komputer itp. Ale tekst o tym ze z 3 letnim telefonem wstyd sie na
              ulicy pokazac mnie porazil...

Jesli chcesz miec w komorce centrum rozrywki to prosze bardzo wolna reka ale
              komorka w niczym poza playerem mp3 nie dorownuje swoim doroslym odpowiednikom.
          • Gość: rr Re: co wybrać? IP: *.range86-136.btcentralplus.com 04.12.06, 18:59
            Ja uzywam N70 a moja zona aktualnie N73. Glupio by mi bylo dac zonie dwuletni
            telefon. Zawsze kupuje jej nowe. Poza tym, jesli zmieniasz telefony co 2 lata
            to od poczatku istnienia gsm w Polsce mogles miec ich najwyzej 6. Z takim
            doswiadczeniem to lepiej nie zabieraj glosu na forum. Juz nie wspomne o
            kompleksie onanizmu. Tu go nie wyleczysz.
            • yavorius Re: co wybrać? 05.12.06, 10:55
              Gość portalu: rr napisał(a):
              > Poza tym, jesli zmieniasz telefony co 2 lata
              > to od poczatku istnienia gsm w Polsce mogles miec ich najwyzej 6.

Akurat to założenie w przypadku Blq jest całkowicie błędne...
              • jaki71 Re: co wybrać? 05.12.06, 11:00
                yavorius napisał:

> Gość portalu: rr napisał(a):
                > > Poza tym, jesli zmieniasz telefony co 2 lata
                > > to od poczatku istnienia gsm w Polsce mogles miec ich najwyzej 6.
                >
                > Akurat to założenie w przypadku Blq jest całkowicie błędne...

Akurat to bylo do mnie :)))
                • yavorius Re: co wybrać? 05.12.06, 11:04
                  jaki71 napisał:
                  > Akurat to bylo do mnie :)))

Racja ;-) Ach, ta skomplikowana struktura drzewka:)
            • jaki71 Re: co wybrać? 05.12.06, 10:58
              Gość portalu: rr napisał(a):

> Ja uzywam N70 a moja zona aktualnie N73. Glupio by mi bylo dac zonie dwuletni
              > telefon. Zawsze kupuje jej nowe.

Tez kupwalem zonie a moze sama sobie kupowala nowe telefony do momentu kiedy w
              ciagu 3 miesiecy kukradli jej 2 blyszczace cacuszka. Sama zadecydowale ze juz
              nie chce nowych swiecidelek bo poza dzwonieniem nic z telefonem nie robi a jak
              jej ukradna taki za grosze to nie bedzie straty.

>Poza tym, jesli zmieniasz telefony co 2 lata
              > to od poczatku istnienia gsm w Polsce mogles miec ich najwyzej 6. Z takim
              > doswiadczeniem to lepiej nie zabieraj glosu na forum.

Nie liczylem ile ich sztuk mialem ale moze bedzie troche wiecej niz 6 ;) bo w
              miedzyczasie bylo kilka prywatnych i te zony tez moge traktowac jako swoje. A
              co do zabierania glosu na forum to chyba nie ilosc posiadanych telefonow
              swiadczy o tym czy masz wiedze na temat technologi GSM i czy mozesz na nim
              pisac :)) I tak sie jeszcze sklada ze telefony firmowe dostawalem z gory
              sredniej polki :P

> Juz nie wspomne o
              > kompleksie onanizmu. Tu go nie wyleczysz.

Zadnego kompleksu nie mam ale jak juz odpisalem wyzej porazil mnie tekst ze z 3
              letnim telefonem wstyd na ulice wychodzic :O
        • Gość: chello Pośmiewisko to pisać takie rzeczy IP: *.chello.pl 05.12.06, 11:46
          k750 za 3 lata bedzie telefonem 4,5 rocznym, czyli mocno przestarzałym. coś jak
          > dzisiaj nokia 6020 ;) czyli jeszcze da rade i nie będzie pośmiewiskiem na ulicy

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka