IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 18:42
Witam. Proszę znawców o opinie o SE k810i(chcę kupić). Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • blq Re: SE k810i 24.05.07, 20:09
      praktycznie to samo co k800. po co przepłacać?

PS. a k800 to praktycznie to samo co k750. lepszy aparat + zbędne UMTS + gorsza
      bateria. a wydatek niemal dwukrotnie wyższy. jest sens?

chyba że w wysokim abonamencie za 1-300zł. to wtedy tak. telefon niezły, choć nudny.
      • Gość: mirek_999 Re: SE k810i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 21:09
        Dziękuję. A jaki telefon Pan poleca do 1500 zł na Allegro?
        • Gość: r Re: SE k810i IP: *.forweb.pl 24.05.07, 21:52
          nokie n73
          • Gość: mirek_999 Re: SE k810i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 22:00
            Dziękuję i Panu.A dlaczego ten? Czy można z niej równocześnie z niej rozmawiać i wysyłać komuś innemu SMS-a?
            • blq Re: SE k810i 24.05.07, 23:07
              > Czy można z niej równocześnie z niej rozmawiać
              > i wysyłać komuś innemu SMS-a?

To się nazywa bujna wyobraźnia... w życiu bym na coś takiego nie wpadł, choć
              różne rzeczy potrafię wymyśleć i wyobrazić sobie...

n73 jest najlepszym telefonem na rynku, łączy zaawansowane funkcje i znośną
              baterię. ma sporo większe mozliwości od k800/w810, z których najważniejsze daje
              Symbian. np wspominane już przeze mnie wielokrotnie blokowanie sms i
              niechcianych rozmów na wszelkie możliwe sposoby (nawet anonimów i sms operatora).

a co do jednoczesnego pisania sms i rozmowy - pewnie by się i dało, pomijając
              kompletną ... nie no. nie mogę :)/
              • Gość: mirek_999 Re: SE k810i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 15:12
                Przepraszam, ale nie jestem znawcą.
                • blq Re: SE k810i 25.05.07, 22:02
                  ale nie ma problemu, nawet mnie zaciekawił ten pomysł. tu sobie rozmawiam, a tu
                  pisze sms do kogoś innego. przydatne, jak ktoś prowadzi długie rozmowy. no i
                  musiała by być opcja minimalizowania ekranu rozmowy (tak jak minimalizuje się
                  mp3 player)

inna sprawa czy jest to możliwe u operatora. tego też nie wiem, też nie jestem
                  znawcą :)
                  • Gość: skeezy Re: SE k810i IP: *.chello.pl 25.05.07, 22:12
                    blq napisał:

> inna sprawa czy jest to możliwe u operatora.
                    Jest możliwe. Wiadomości przesyłane są innym kanałem, nadrzędnym nad tym, którym
                    przesyłany jest głos.
                    • Gość: mirek_999 Re: SE k810i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 20:44
                      Witam. Dziękuję za porady:-).Mam jeszcze pytanie: A jeśli zdecydowałbym się na
                      telefon N73 w wersji Music to czy ta karta 2GB, która jest w komplecie to czy to
                      jest karta dobrej jakości? Czy może warto kupić bez karty i samemu dokupić jakąś
                      innej firmy?
                      • blq Re: SE k810i 26.05.07, 20:50
                        nie ma zbyt dużej różnicy pomiędzy kartami. ta w Nokii dobrze współpracuje z
                        Nokią. jak samemu coś dokupisz, to róznie może być.

na pewno wersja ME ma lepszą obudowę lepsze oprogramowanie i lepsze wyposażenie.
                        moim zdaniem warto dopłacić (w stos. do zwykłej wersji) do około 200zł. Jeśli
                        miałbyś dopłacać więcej, to lepiej kupić zwykłą i samemu postarać się o dodatki.
                        • Gość: mirek_999 Re: SE k810i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:10
                          Dziękuję bardzo. Chciałbym kupić dla taty jeszcze telefon Nokia 6300. Czy warto ją kupić? I gdzie mogę kupić do niej kartę 1 GB najtaniej i najpewniej oryginalną? Skorzystam z Pana niezbędnej pomocy. Pozdrawiam w upalny wieczór.
                        • Gość: mirek_999 Nokia 6300 tym razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:10
                          Dziękuję bardzo. Chciałbym kupić dla taty jeszcze telefon Nokia 6300. Czy warto ją kupić? I gdzie mogę kupić do niej kartę 1 GB najtaniej i najpewniej oryginalną? Skorzystam z Pana niezbędnej pomocy. Pozdrawiam w upalny wieczór.
                          • blq Re: Nokia 6300 tym razem 26.05.07, 21:33
                            z 6300 nie miałem do czynienia więc jakichś osobistych spostrzeżeń nie mam. z
                            charakterystyki technicznej jest OK, troche ta bateryjka słaba, ale swoje 3 dni
                            powinna wytrzymać (akurat ten telefon, jako płaski, jest rozgrzeszony z
                            nieumieszczenia w nim porządnej baterii)

jedyne co mi się w 6300 nie podoba to wygląd (z przodu) - udaje rozsuniętego
                            slidera, co samo w sobie wkurza mnie nieziemsko... no ale to wiadomo, kwestia gustu.

PS. a kartę proponuję zakupić na allegro. każdą byle nie Kingston, te
                            najczęściej podrabiają.
                            • Gość: mirek_999 A bateria w N73? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:56
                              A średnio bateria w N73 ile potrzyma?
                              • blq Re: A bateria w N73? 26.05.07, 22:10
                                5-6 dni jak telefon leży nieużywany lub prawie nieużywany
                                3-4 dni jak średnio go używasz
                                1-2 dni jak dużo rozmawiasz (2 godziny lub więcej) i korzystasz z innych funkcji

około 20 godzin słuchania muzyki bez przerwy
                                • Gość: mirek_999 Re: A bateria w N73? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 19:33
                                  Średnio tzn.jak?
                                  • blq Re: A bateria w N73? 27.05.07, 19:37
                                    kilkanaście minut muzyki dziennie, z 5-10 sms, kilka minut rozmowy. dla mnie to
                                    jest średnio. jak się słucha muzyki w pracy, bębni po 200 sms dziennie jak te
                                    wszystkie skretyniałe dzieciaki, albo rozmawia zawodowo po kilka godzin - to
                                    czas trzymania spadnie do 1 dnia góra dwóch. ale w takich sytuacjach to mało
                                    który telefon wyrabia.
                                    • Gość: mirek_999 Re: A bateria w N73? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 19:49
                                      Dziękuję:-). Zadam ostatnie pytanie: czy ten telefon(N73) jest wart swojej ceny?
                                      • blq Re: A bateria w N73? 27.05.07, 20:30
                                        zależy co przez to rozumiesz.

komplet używany n73 warto kupić do 900zł.
                                        nówkę do 1000zł
                                        ME odpowiednio 200-300zł więcej

jak bez simlocka to można 100zł dodać.

więc sobie oblicz i skalkuluj sam...
                                      • barracuda7110 Do poczytania: 27.05.07, 23:11
                                        www.telepolis.pl/artykuly.php?id=198&str=0
                                        Zaskoczyła mnie marna jakość wykonania tego w końcu drogiego aparatu.
                                        • barracuda7110 Re: Do poczytania: 27.05.07, 23:13
                                          www.mobileburn.com/review.jsp?Id=2766&source=SEARCH
                                          Tym razem po angielsku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka