Dodaj do ulubionych

Taryfa Zero" w Erze

28.06.07, 09:05
Swego czasu na rynku pojawiła się oferta Mix, która łączy pewne zalety (i
wady) systemu prepaid i abonamentowego, a teraz Era wprowadza coś bardzo
podobnego w sensie połączenia sposobów płatności, choć zupełnie innego -
Taryfę Zero.

Założeniem nowej taryfy jest brak opłaty abonamentowej - klient otrzymuje
rachunek wtedy, kiedy będzie korzystał z telefonu, choć ten będzie cały czas
aktywny. Umowę podpisuje się na 12 miesięcy, choć rozwiązać będzie ją można
bez żadnych konsekwencji. Przy zawieraniu umowy, oprócz dowodu osobistego,
będzie potrzebny jeszcze jeden dokument - legitymacja studencka,
zaświadczenie o zatrudnieniu bądź karta kredytowa.

Ceny usług do wszystkich sieci to 49 groszy za minutę, 15 groszy za SMS-a
oraz 40 groszy za MMS-a.

W ofercie nie będzie najprawdopodobniej żadnych usług zmniejszających cenę
połączeń wewnątrzsieciowych ani możliwości zakupu telefonów po promocyjnej
cenie.

Dla mnie to lepsze niż telefon stacjonarny!!!

www.telepolis.pl/news.php?id=8776
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? no dobra - ale na razie to nieoficjalne? IP: *.gdynia.mm.pl 28.06.07, 10:12
      • Gość: anka Re: no dobra - ale na razie to nieoficjalne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:48
        Tak, na razie to nieoficjalne info, ale informacje podawane na Telepolisie
        potwierdzają się później.
    • Gość: r Re: Taryfa Zero" w Erze IP: *.4web.pl 28.06.07, 17:56
      niezła propozycja
      • Gość: anka Re: Taryfa Zero" w Erze IP: *.23.rev.vline.pl 28.06.07, 18:09
        Oferta ma pojawić się 3 lipca.
    • Gość: na zimno Biorac pod uwage rzeczywiste koszty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.06.07, 18:50
      operatorow, mogliby oni spokojnie jeszcze bardziej spuscic "szlaban cen"
      i tez wyszliby na swoje. I w koncu beda to musieli zrobic.

Zarabia sie na powszchnosci uslugi, a nie na zagmatwanych, niezrozumialych
      dla prostego klienta taryfach, ktore nawet po przeczytaniu "petitem" pisanego
      tekstu sa dalej niejasne.

Konkurencyjna wolnosc, powszechnosc dostepu, umiarkowany zysk to lepsze
      rozwiazanie. Inaczej sie juz dzisiaj nie da.

• Gość: re prawdopodobnie od 1/7 już coś będzie na stronie IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.07, 00:35

bo w salonie doradzono się dopytać po 3/7 (poniedziałek) - oczywiście z
      uśmiechem pan stwierdził, ze nie może nic powiedzieć na ten temat... czyli to
      raczej pewne
      • Gość: Tomek Taryfa zero tak jak Era IP: *.aster.pl 04.07.07, 11:23
        Nie rozumiem jak Era jako operator jeszcze funkcjonuje - a oto dlaczego
        nachodza mnie takie pytania -dla Ery zero zobowiazań to inaczej 12 miesięczny
        kontrakt, zero doładowań ALE też zero minut i sms wliczonych, za wszystko
        trzeba płacić dodatkowo,rewolucja na rynku ALE taka podobna ofertę Plus ma juz
        od roku Superkarta 10 , dalej - zero abonamentu ALE ale gdyby ogromną i
        niespotykaną na rynku opłatę aktywacyjną za przyłączenie do sieci 99 zł
        podzielić przez 12 to opłata miesięczna wyszłaby 8,25 zł miesięcznie.Pytam jak
        tak oferta odnosi sie do całej tej fantastycznej reklamy Ery ?
        • Gość: anka Re: Taryfa zero tak jak Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:35
          heh myślałam ze nikt nie powie o tej taryfie Plusa hihi. moja ciocia ma ją już
          od jakiegoś roku, od czasu gdy weszła i jest super zadowolona. mało dzwoni -
          częściej do niej dzwonią. płaci 10 zł na miesiąc i ma 15 minut albo 75 smsów
          (pisze mało, choć nadal uczę ją pisać;) i jest ok, ta taryfa ery nie jest
          nowością i tyle
          • alek06 Re: Taryfa zero tak jak Era 04.07.07, 13:52
            > (pisze mało, choć nadal uczę ją pisać;) i jest ok, ta taryfa ery nie jest
            > nowością i tyle
            no własnie , dlaczego Era pisze ze jest rewolucja na rynku skoro nie jest ?
            chwyt reklamowy jej nie wyszedł w tym przypadku
            • Gość: qronix Re: Taryfa zero tak jak Era IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:33
              Hm. za 10 zeta 15 minut czyli kolo 65 gr minuta też mi rewelacja i te 10 zeta
              trzeba płacić co miesiąc. Era rewolucji nie zaczyna ale zawsze krok w lepszą
              stronę chociaz spodziewałbym sie czegoś lepszego.
              • Gość: fenyloftalenina Re: Taryfa zero tak jak Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:43
                oj tam mi lepsza strona, chyba w dół:P za 10 zł 15 min dla ludzi ,którzy nie
                dzwonią jest ok. era nic nie daje a chce 99 zł za przyłączenie. ktoś może
                wyrzucić tą kartę (bo nie ma kar za zerwanie umowy) i wyda tylko 99 zł, buuu
      • grandepunto Re: prawdopodobnie od 1/7 już coś będzie na stron 05.07.07, 12:13
        W salonie to nawet konsultant nie bardzo wczoraj mógł mi pomóc dla kogo tak
        naprawde jest skierowana oferta Tartfa zero... hm ni enajlepiej to świadczy o
        Erze
    • Gość: re totalna TRA GE DIA i syf - czy cenzor nie wyciął IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.07, 15:26
      paru odpowiedzi, które podsumowywały tą ofertę????

wydawało mi się, że było ich trochę już od 1/7 kiedy pojawiła się oferta w Erze
      • yavorius Re: totalna TRA GE DIA i syf - czy cenzor nie wyc 04.07.07, 15:42
        Primo: nie cenzor. Secundo: nie wyciął.
        • Gość: re OK, OK - pomylił mi się wątek, ale swoją drogą IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.07, 16:55
          to kiedyś mi coś wyciąłeś, bo twierdziłeś że temat jest poruszany gdzie indziej,
          tyle że często powtarzają się wątki i jakoś nic to nie szkodzi
      • alek06 Re: totalna TRA GE DIA i syf - czy cenzor nie wyc 05.07.07, 10:56
        paru odpowiedzi, które podsumowywały tą ofertę????
        >
        > wydawało mi się, że było ich trochę już od 1/7 kiedy pojawiła się oferta w
        Erze

A widzisz jednak uderza krytyka, atrzebabyło wyjść do klienta z dobra ofertą
        bez zbednego sciemniania wtedy nie kazałbys usówac postów a tak, tylko sie
        wstydzisz i chcesz chowajac głowe w piasek usówac krytykujące posty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka