Gość: niezdecydowany IP: *.centertel.pl 07.10.07, 11:08 możecie coś podpowiedzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blq jedno na pewno podpowiem 07.10.07, 12:44 Samsung - nawet U700 - to tło dla pozostałych, U600 tym bardziej. Co do pozostałych - SE nieco lepszy, N73 (jako starsza i bardziej popularna) - sporo tańsza. Trudny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reader Telefon IP: *.ericsson.net 08.10.07, 12:03 z symbianem i klwaiturka 'cyfrowa' jak w N73? Porazka. No chyba, ze sie z systemu nie korzysta. P1i o niebo lepiej sie prezentuje jesli chodzi o korzystanie z fukncji telefonu, ktore on udostepnia. To taki maly wtyk, bo osobiscie uwazam, ze uzywalnosc telefonow w dobie, gdzie funkcje sa dodawana szybciej niz zmieniamy bielizne jest na zenujaco niskim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apopis Re: SE P1; Samsung U600; Nokia N73 - który wybrać IP: *.chello.pl 08.10.07, 16:36 Jeśli w twoim przypadku wybór nie wynika jednoznacznie ze specyfikacji technicznej tych telefonów to ja bym Ci radził "pomacać" każdy z nich i wybrać ten, który Ci najlepiej "leży" ;-) Jeszcze miesiąc temu napisałbym żebyś brał P1 - ale od kilku tygodni usiłuję przestawić ojca na UIQ i ze zdziwieniem odkrywam że od reguły ( w którą do tej pory święcie wierzyłem ;-) ), mówiązej że: "interfejs oparty o ekran dotykowy jest bardziej intuicyjny" są niechlubne wyjątki ;-) a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reader Reguła jak najbardziej ok.Implemetacja już nie./bt IP: *.ericsson.net 08.10.07, 16:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apopis Re: Reguła jak najbardziej ok.Implemetacja już ni IP: *.chello.pl 08.10.07, 16:47 > Reguła jak najbardziej ok.Implemetacja już nie masz na myśli poczciwe UIQ ? czy mojego staruszka ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reader Ekhm... IP: *.ericsson.net 08.10.07, 16:55 O staruszka i jego implementacji to tylko dziadek cos moze powiedziec ;-) UIQ ma swoje wady. Fakt. Caly symbian powinien isc do /dev/null ];-> Co nie zmienia faktu ze UIQ to niebo a ziemia to S60. O 90tce sie nie wypowiadam. Rysik to tez taki no... do dlubania w nosie raczej. Czekam na iPhonową konkurencję i rozwinięcie trendu paluchowego. (oczywiscie to moja subiektywna ocena) Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: Ekhm... 08.10.07, 17:16 > Czekam na iPhonową konkurencję z 4 lata poczekasz, zanim zdobędą się na coś wartego uwagi. oczywiście mogliby to już wypuścić teraz, ale wolą zarobić na amerykańskich wieśniakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apopis Re: Ekhm... IP: *.chello.pl 08.10.07, 17:31 Blq, wyluzuj - to że amerykańscy farmerzy ( bo to chyba ich masz na myśli pisząc o "amerykańskich wieśniakach") mają więcej pieniędzy niż ich polscy koledzy to jeszcze nie powód żeby tak niechętnie się do nich odnosić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: Ekhm... 08.10.07, 18:07 e, społeczeństwo amerykańskie jest sporo bardziej niewykształcone i podatne na reklamę niż nasze (wiele pokolen w luksusie rozleniwia umysłowo) a czare goryczy przelewa fakt, że telefonia komórkowa jest dośc mocno zacofana w USA. co prawda w Transformersach śmieją się z policjanta, co to sądzi że n93 jest japońska, ale... u nas nawet policjant by wiedział, że to to fińska technologia jest. no i kupują, kupują na potęge to barachło, a jak wykupią i im się znudzi, Apple raczy wprowadzić coś naprawdę dobrego, co i pewnie ja kupię. prawo rynku, proste :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reader No wiesz... IP: *.ericsson.net 08.10.07, 20:10 za to farmerów z UE (w tym i polskich) taki Microsoft krojony ile wlezie musi dotowac, bo media playera np. do windowsa dodaje. Teraz biurwy z UE czaja sie na Apple bo to i iTunes i iPod i iPhone.. wiec beda szukac powodow by i Jabłuszko skroic na pareset mln baksów by nam dac na 8km autostrad i francuzom doplacic do np. 30h tygodnia pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarossa27 Re: No wiesz... 08.10.07, 20:32 "...Apple bo to i iTunes i iPod i iPhone."- biedne, ci one, biedne. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: No wiesz... 08.10.07, 20:41 w sporze "cwaniackie urzędasy vs. cwaniackie koncerny", wybieram mniejsze zło. czyli tych pierwszych. oni tylko kroją kasę, a koncerny kroją kasę + ogłupiają i sztucznie hamują postęp :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reader No tu bym się IP: 212.122.223.* 08.10.07, 20:54 nie zgodził. Urzędy jak mogą hamują postęp - historie i histerie patentowe, prawo autorskie, prawo własności w odniesieniu do mediów elektornicznych itd itp Jestem za doborem naturalnym niż siłami wyższymi decydującymi co jest dla mnie lepsze. Dwa - nie ma obiektywizmu - urzędy wydają decyzje na podstawie siły argumentów finansowych osób/firm zainteresowanych. Walka z układem polega na zastąpieniu go nowym. Urzędy są w stanie łamac prawo i je zmieniac chociazby by przyciagnac inwestora. Gdzie tu obiektywizm? Zwykle przekupstwo w swietle prawa. Wiec dla mnie sa one zbyteczna warstwa. No... zbyt tlusta i gruba by nie byc zbyt radykalnym :-) Co do oglupiania - nihil novi - kiedys w swietle religii, dzis ewangelizacja telenowela i reklama mopa H2O z dodatkiem 100 darmowych minut za 10zl miesięcznie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: cd offtopu. 08.10.07, 21:01 jak by sie lepiej zastanowić to panstwo też jest koncernem, walka państw (czy unii państw, z ktorej predzej czy pozniej i tak wyewoluuje panstwo) jest po prostu walką pomiedzy koncernami, o strefy wplywow, o władze, o kompetencje, o kase... PS. akurat prawa autorskie to domena koncernów [płytowych], ktore w swej pazernosci osiagaja granice absurdu i zrazaja do siebie nawet najbardziej snobujacych sie melomanow i tzw "ludzi dobrze wychowanych"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reader Ale to w świetle prawa stanowionego IP: 212.122.223.* 08.10.07, 21:06 na ich rządanie. A rządy i urzędy są głuche na ich zmianę chroniąc interesy koncernów. Z punktu widzenia firmy to działanie słuszne. Cel biznesu - maksymalizacja zysków :) Narzędzie - prawo. Ok. Kończę ten off-topic, bo zacznę śnic o utopii gdzie ludzie myślą i korzystają z mózgów, a nie leniwie bez trawienia wydalają to co im media przyprawione odpowiednio i lekkostrawne podaja na tacy w celu spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apopis Re: Ekhm... IP: *.chello.pl 08.10.07, 17:24 > UIQ ma swoje wady. Fakt. > Caly symbian powinien isc do /dev/null ];-> No sam nie wiem. Do tej pory naiwny trwałem w przekonaniu, że co jak co, ale lepszego systemu operacyjnego dla komórek niż symbian to jeszcze nie wymyślono. Oczywiście jak to w rodzinie zdarzały się brylanty i zakalce, ale w przypadku tych drugich wina zwykle leżała po stronie producenta sprzętu ( chory pomysł od początku, zbytni pośpiech w wypuszczeniu modelu na rynek - błędu w oprogramowaniu, czy sknerstwo - za mała pamięć, wolny procesor), a nie systemu jako takiego. > Czekam na iPhonową konkurencję i rozwinięcie trendu paluchowego. O.. i tu się zgodzę z szanownym kolegą :-) Po latach zastoju "w temacie ekranów dotykowych" po tym co zrobił apple, UIQ i WM muszą wygrzebać się ze swoich wygodnych, przez lata kopanych grajdołów i ruszyć do prawdziwej walki o użytkowników ;-) Odpowiedz Link Zgłoś