Gość: ignorantka tel. IP: *.aster.pl 29.02.08, 16:43 nakazano mi wykonac powyzsza czynnosc w nowym telefonie. przepraszam za ignorancje, ale czy moge to robic bez karty SIM, ktora by mi sie na razie przydala w starym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ignorantka Re: jasne /nt IP: *.aster.pl 29.02.08, 17:25 fiu fiu sam Pan Admin byl uprzejmy prosta kobiete poinformowac...wielkie dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: jasne /nt 29.02.08, 17:27 nie wygłupiaj mi się, nie ma za co :) Aha, nie przeładowywuj baterii. Ładuj dopóki nie będzie komunikatu, że bateria pełna. Nie doładowywuj (przynajmniej pierwsze trzy razy) baterii przed jej całkowitym wyczerpaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Re: jasne /nt 29.02.08, 17:45 ale 12 godzin mi nad ranem wypada. mialabym nie spac i wpatrywac sie w komore?! w zyciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignorantka Re: a gdzie tam 12h IP: *.aster.pl 29.02.08, 18:56 taaak? to diler taki niekompetentny? kazal mi 3x12 godzin ladowac czyli 3x4 wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: a gdzie tam 12h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 19:37 > taaak? to diler taki niekompetentny? kazal mi 3x12 godzin ladowac Tak, jak najbardziej niedouczony. Baterie niklowe sie w ten sposób formatowało, > czyli 3x4 wystarczy? wystarczy tyle ile tego bateria wymaga. Jeżeli na telefonie pojawi sie komunikat, że bateria naładowana, to nie ma potrzeby dłużej jej ładować. Przed pierwszymi 3 ładowaniami rozpocznij ładowanie baterii po całkowitym jej rozładowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignorantka Re: a gdzie tam 12h IP: *.aster.pl 29.02.08, 21:21 macie racje, to trwalo niecale 4 godziny, madre z Was chlopaki. tacy jestescie mili i pomocni, ze chyba bede tu wpadac czesciej. zwlaszcza ze sama tej komorki raczej nie rozkminie, a do instrukcji nie mam serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: a gdzie tam 12h IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.08, 15:56 bateria nie dysk, nie FORMATUJE sie jej ;-| ewentualnie formuje ale tylko te starego typu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bateryjka :) Bateria "Li-ion" to nie niklowa, prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:06 Na baterii napisane "Li-ion battery" W instrukcji nowo nabytej nokii napisali, że ładowanie powinno trwać do trzech godzin. Pierwsze ładowanie rzeczywiście tak trwało, ale po około trzech dniach użytkowania (fakt, że dość intensywnego - konfigurowanie telefonu, sms-y) na wskaźniku baterii już tylko jeden pasek; wg producenta bateria powinna trzymać o wieeele dłużej. Gdy się bateria rozładuje do końca, to powinnam ją ładować znów tylko 3 godziny czy też 12 godzin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tel Re: Bateria "Li-ion" to nie niklowa, prawda? IP: 198.36.87.* 10.09.08, 12:22 Powinieneś ja ładować tyle ile wymaga tego bateria ,na telefonie pojawi sie komunikat bateria naładowana . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re no nie - długo to trzyma w stanie czuwania IP: *.chello.pl 11.09.08, 00:20 na rozmowy to baterie zwykle wystarczają jakieś 3 godziny (podają to w danych technicznych) co prawda ustawianie telefonu to nie rozmowa, ale choćby ekran dużo zjada energii, to samo jeśli klawisze są podświetlane itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bateryjka Re: no nie - długo to trzyma w stanie czuwania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 08:31 Gość portalu: re napisał(a): > na rozmowy to baterie zwykle wystarczają jakieś 3 godziny Wiem, ja pisałam o tym, co producent wpisał pod nazwą "czuwanie". Czyli skoro wpisali tam np. 240 godzin, to znaczy, że bateria trzymałaby max 240 godzin gdyby nic z telefonem nie robić - nie rozmawiać, nie sms-ować itd., po prostu pozwolić mu leżeć na półce, ale nie po to kupuje się telefon :) Mnie chodziło o to, że po pierwszym naładowaniu baterii (około 3 godziny) wystarczyło to na prawie dokładnie 3 doby, uwzględniając użytkowanie telefonu - jego konfigurowanie oraz pisanie i wysyłanie kilku sms-ów dziennie. Mam nadzieję że po kilku pełnych ładowaniach bateria starczy, przy kilku sms-ach i kilku krótkich rozmowach dziennie, na dłużej niż 3 dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re ja rozmawiam niezbyt wiele (to prawda) ale baterię IP: *.chello.pl 11.09.08, 09:44 ładuję co parę dni - nie jest to supernowy telefon, tak więc bez problemu twój powinien trzymać parę dni przy normalnym (czyli nieprzesadnym) użytkowaniu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jaka.to.melodiaa Re: formatowanie baterii 11.09.08, 08:19 NOWĄ, kupioną w sklepie baterię ładuje się pierwszy raz na maksimum, czyli aż w telefon pokaże, że bateria jest naładowna w pełni. Trwa to ok. 3-5 godzin w zleżności od modelu telefonu. Potem można już ładować, czyli DOŁADOWYWAĆ baterie kiedy się chce i ile się chce - niekoniecznie ponownie na full. Tak działają wszystkie baterie Li-ON, czyli takie jakie dzisiaj są najpopularniejsze w telefonach komórkowych i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś