iwq 01.06.08, 20:30 Znajomy wyjeżdża za granice . czy chcąc pisać do niego musze aktywowac roaming ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwq Re: Pytanie o roaming 01.06.08, 21:57 a czy coś się zmienia jeżeli chodzi o cennik uług ??mam na myśli to czy koszty wysyłania wiadomości za granice są takie same Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Pytanie o roaming 01.06.08, 22:47 Twój znajomy musi mieć włączony roaming. Koszt sms czy połączeń dla Ciebie jest niezmienny. Odbiór smsa jest bezpłatny natomiast jeżeli zadzwonisz do Twojego znajomego i on odbierze rozmowę to zapłaci za to. Koszt zależny od państwa, w którym Twój znajomy będzie, od sieci w jakiej macie telefony oraz od sieci do jakiej zaloguje się telefon Twojego znajomego za granicą (czasem jest też zależny od pory dnia). Ps mmsów nie wysyłaj. Nie wiem jak jest w innych sieciach ale w erze odbiór takiej wiadomości w roamingu kosztuje koszmarne 4 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
iwq Re: Pytanie o roaming 03.06.08, 08:45 Dzięki za wszystko . Jeszcze jedno tylko . Czy Mój znajomy zapłaci więcej za odbiór sms-a ode mnie ??Jest w Czechach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Pytanie o roaming IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:59 Zasadniczo w Europie za odbiór smsa się nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś