Gość: Marek Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.echostar.pl 11.08.08, 02:33 Plus tez nic nie robi. Jestem szosty rok w tej sieci na abonamencie, mam wlasny aparat od czterech lat i abonament za 55 zl, a nie zaproponowali mi jako stalemu klientowi nic od siebie. Oczekuje propozycji atrakcyjnego zakupu nowego aparatu, a tu nic. Pogadam z nimi, jesli nic sie nie zmieni, zmieniam operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaroff Re: Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.sileman.net.pl 12.08.08, 07:02 I nic nie dostaniesz! Jeśli zależy Ci na numerze i telefonie, to wypowiedz umowe. Olej telefon z BOK i odpowiedz dopiero na list który otrzymasz. Wtedy są bardziej ulegli i można ponegocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZZZ Opłaty Ery za roaming jak seks telefon IP: *.dsl.sanet.ge 11.08.08, 06:54 Ciekawi was ile kosztuje minuta wchodzącego i wychodzącego roamingu z Rosji w jednej z taryf Ery? Jak dostałem rachunek to zaniemowilem. 15,90 za minute, czyli 7-8 dolarow. Okazało się, że zmienili taryfę, zmniejszyli opłaty do Unii Europejskiej, za to przyłożyli gdzie indziej. NAwet o tym dokładnie nie uprzedzili. Za tyle to się mozna tez dodzwonić panienki w Hondurasie i posłuchać jej zmyslowych zwierzeń. Takie ceny to rozbój. To jest zdumiewająca, że na cos takiego pozwala sobie poważna korporacja. Im się chyba wydaje, że klient jest dojna krową z soczystymi wymionami, i trzeba ją doić ile się da. Prawdziwy skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bqu Re: Opłaty Ery za roaming jak seks telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 07:32 takie ceny w roamingu z Rosja sa od kilku lat, czytaj cenniki zanim zaczniesz rozmowy mam telefon w Plusie, drugi w Erze - w obydwu jestem wzglednie zadowolona z ofert dla stalych klientow nie dzwonie duzo, w tej chwili mam znizki na abonament (place 12,50) i jakies 20 min w abonamencie calkowicie OK dla mnie, komorka nie jest dla mnie do pogaduch nowe telefony mnie nie kreca, zmieniam co 4 lata albo rzadziej na stacjonarne dzwonie przez tel. internetowy (7 gr/min po calej Polsce, do wiekszosci krajow swiata nawet taniej) bawicie mnie, ludzie klub narzekaczy :)) okradanych :)) a wrzuccie te straszne okradajace telefony, rozwiazcie umowy, niech nie psuja samopoczucia mi tam usluga ma dawac korzysci (podobnie uslugodawcy) i pod takim warunkiem utrzymuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Opłaty Ery za roaming jak seks telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 13:18 Ja mam podobnie. MIX w Orange za 10zł (bez minimalnewgo czasu umowy) - raczej nie starcza na cały miesiąc, ale nie chcę zwiększać limitu. Telefon LG B2050 kupiony swego czasu w Niemczech za 25 euro (nowy). Do tego Era też za bodajże 10zł - oferta dla stałych klientów, abonament na dwa lata, wziąłem LG B2050 za 1zł, sprzedałem na Allegro za 250zł wskutek czego mam usługę za darmo :D (SIM wsadzony do starego Samsunga R210). Telefony są niezawodne, trwałe - nie mają empetrójek, dżipiesów ani nie robią loda, ale - co niektórym może wydawać się dziwne - używam ich tylko do rozmów ;) W sumie mam jakieś 30 minut do wygadania miesięcznie za 10zł i święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 08:37 W przypadku przedłużenia umowy w era szczególnie jeżeli sie jest dłużej niż cztery lata należy zakomunikować na info że się rezygnuje. Następnie składamy rezygnacje na piśmie. Po dwóch dniach telefon i mail od konsultanta z rewelacyjnymi warunkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mikusj Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów 11.08.08, 08:41 "...Wśród największych graczy zmianę filozofii najlepiej ostatnio widać w Orange. Tylko w ciągu ostatnich kilku tygodni spółka stworzyła dwie oferty promujące zarówno stałych abonentów, jak i wieloletnich użytkowników kart pre-paid..." człowieku! Przed tym, jak pisać taki artykuł odwiedź salony sprzedaży i pogadaj ze sprzedawcami lub poprostu zadzwoń na infolinie! Bo się żygać chcę od takich artykułów! Amator! Proponuję wprowadzenie dołączania obowiązkowych dopisek do artykułów "ARTYKUŁ SPONSOROWANY PRZEZ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teletobe Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 08:52 Po 9-ciu latach bycia w Orange i traktowania mnie "z buta" wypowiedziałem umowę i nawet nikt od nich nie zadzwonił, aby dopytać co jest nie tak i nakłonić mnie do zmiany decyzji. Przeniosłem numer i teraz jestem w Play'u - nie wiem czy będzie tam lepiej, ale napewno jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garmisch Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.75.54.242.debica54.ptc.pl 11.08.08, 08:57 W orange jest totalna kicha,po ośmiu latach dostałem warunki jak nowy klient,więc podpisałem umowę z PLAY.Gorąco polecam-znacznie tańsza sieć,lepsze telefony i zasięg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Era ma w 4literach Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:35 stałych klientów - ja od kilku lat jestem w erze, ale teraz po wygaśnieciu umowy NIE DAM SIE! - czekam na "dopieszczenie" a jak nie to spadam do innej sieci. Panienka z iboa była obrazona, jak powiedziałam, że się zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.austriacard.at 11.08.08, 09:39 Pół roku temu przedłużałem abonament. Era zaoferowała mi gorszą ofertę, niż gdybym przychodził do niej jako nowy klient. Oczywiście gdy tylko zacząłem wspominać o rezygnacji, zmienili podejście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dish Re: Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 10:06 Panowie i Panie trzeba się targować! Byznes ys byznes. Operator przy przedłużaniu umowy proponuje badziewne warunki maksymalizujące swój zysk licząc, że złowi na tą "rewelacyjną ofertę jeleni-znaczny procent swoich klientów. Trzeba trochę pomarudzić, ponarzekać zagrozić odejściem i zaliczyć parę salonów - od razu jest lepsza oferta. 2 tyg temu przedłużałem umowę w Orange. W salonie firmowym zaproponowano mi żenujące warunki a babeczka mnie obsługująca robiła mi łaskę, że chce ze mną rozmawiać. Oferta internetowa równie żenująca, dodatkowo nie można tam negocjować. W końcu w kolejnym salonie powalczyłem 2 dni i mam naprawdę super ofertę. Tak jak zawsze narzekałem na Orange tak teraz jestem bardzo zadowolony - płacę mniej niż dotychczas, zachowałem stare bonusy, zyskałem nowe i dostałem taki telefon jaki chciałem za złotówkę. Tak więc negocjujcie a nie marudźcie. Przy kupnie samochodu diler na dzień dobry też nie da 10% rabatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pire ze smalcem plus dba tylko płacących najwięcej IP: 83.238.181.* 11.08.08, 09:53 jak płacilem wysokie rachunki (ponad 120 pln-4 lata temu) to panienka z boku dzwoniła jak na sraczkę. jak je powiedziałem że rezygnuje to zapropnowali mi przeniesienie z abonamentu 100 na 25 i dali tyle minut ile miałem w tym wysokim abonamencie-i tak przez rok. ale po roku już pani nie zadzwoniła i oferta była taka jak dla wszystkich.dlatego abonamentu już niemam-przeniosłem sie na miksia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ged Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.202.broadband6.iol.cz 11.08.08, 10:14 DO SZEFÓW ERY: Jestem jednym ze 100 pierwszych klientów Ery w Polsce. Od tego czasu cięgla mam ten sam numer, ale kilkakrotnie przepisywałem go na nowe działalości.. itp. Era NIE WIDZI, ŻE JESTEM STARYM KLIENTEM, bo za każdym razem zaczyna liczyć od nowa... więc nie mam opisywanych w cennikach przywilejów. SKANDAL. Wydałem na tel. dziesiątki tysięcy złotych od początku... a chłopaki nie umieją tego zobaczyć. Sam nie wiem, czemu nie zmieniłem operatora... chyba dlatego, że Plus i orange są jeszcze gorsze?.. ale jak zobaczę możliwość.. odejdę.. i zabiorę 10 numerów, któe łącznie utrzymuję w Erze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeniutek Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 10:46 Pan z PLUSA łże ! Plusowi nie zależy na starych klientach. Jestem w sieci Plus od 1998 r i o wszystko muszę sama się upominać i walczyć ! A kiedy popsuł mi się telefon to musiałam kupić sobie sama nowy aparat - bo nowy mi sie podobno nie należał (po 8 latach w Plusie ?) ! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów 11.08.08, 11:02 > A kiedy popsuł mi się telefon to musiałam kupić sobie sama nowy > aparat - bo nowy mi sie podobno nie należał (po 8 latach w > Plusie ?) ! A gdzie w regulaminie napisane jest, że należy Ci się nowy aparat? Płacicie po 15 zł miesięcznie, a uważacie że wam się wszystko należy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amam25 Orange nie szanuje kilientów ... IP: 89.191.129.* 11.08.08, 10:55 Orange to sieć, która nie szanuje klientów i nie rozpatruje reklamacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MifMaf Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.u.itsa.pl 11.08.08, 11:05 taaaa... akurat. Porownajmy oferte ery dla iphona dla nowyuch i starych. Na pocztku trzeba przyjac zalozenie, ze maja ifona bedzie sie duza czesc czasu sprzedac w internecie, a wiec potrzebna jest duza paczka danych: Nowy klient: Ifon 16BG za 299zl, umowa na 2 lata, abonament 195 zl za 350 min i 2GB-paczke Stary klient: Ifon 16BG za 99zl, umowa na 2 lata, abonament 220 zl za 500 min i 500MB-paczke Tak wiec place 25 zlotych wiecej (cena Ifone zwroci sie po 8-mu miesiacach) i mam 4-krotnie mniejsza paczke danych. DODAJMY, ZE JAKO STARY< SUPER KLIENT< NIE MOGE MIEC WIEKSZEJ PACZKI. Mam wiecej minut, ale malo mnie to obchodzi, bo jakbym chcial kupic maszynke do rozmawiania, to bym sobie kupil normalny telefon i nie mialbym tych dylematow. Wychodzi wiec na to, ze jednak z tym dopieszczaniem to nie jest do konca taka prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njork Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: 195.95.164.* 11.08.08, 11:23 Jedynym dopieszczeniem mnie przez Plusa w ktorym jestem 6 lat (!) jest to, ze od kiedy skonczyla mi sie umowa, regularnie wsadzaja do koperty razem z faktura nowa umowe (z taryfa wybrana dowolnie przez nich samych). Raz chcialam telefon, ktory byl dostepny dla nowych abonentow, ale okazalo sie ze dla przedluzajacych umowe go nie ma, jako ze bylo to zalkiem niedawno, rozumiem ze nowe trendy o dopieszczaniu starych klientow jeszcze tam nie dotarly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anke Re: Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 12:17 plus to tragedia juz wole orange u nich przynajmniej sa fajniejsze telefony....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksiezn Ranowalona Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: 147.110.52.* 11.08.08, 12:15 Polecam moja metode!!! Zawsze koncze dwuletni kontrakt nawet nie zawracajac sobie glowy ofertami na przedluzenie. Po czym podpisuje nowy kontrakt z tym operatorem ktory w danym momencie ma oferte najbardziej pasujaca do moich wymagan co do technologii, rodzaju sieci w miejscu uzytkowania, oferowanych aparatow, darmowych minut, ceny etc. etc. Zazwyczaj mniej wiecej miesiac przed koncem starego kontraktu sporzadzam zestaw moich wymagan co do przyszlego i porownuje to z oferta wszystkich, podkreslam, wszystkich operatorow. Po zastosowaniu kryteriow i wag powstaje cos na ksztalt listy rankingowej a z tej kilka propozycji z czolowych pozycji jest analizowana indywidualnie bo czasami maja skladniki ktore sa "trudnoporownywalne" lub takie ktore maja swoja wartosc ale praktycznie nie sa przeze mnie w ogole uzywane (na przyklad darmowe sms). No i wybieram najlepsza dla mnie oferte i podpisuje nowy kontrakt dwuletni. Tak sie zlozylo przypadkiem ze dotychczas kazdy z moich 3 kontraktow byl z innym operatorem!!! Ale jestem otwarta na wszelkie propozycje i jezeli by sie zdarzylo ze moj dotychczasowy operator przedstawilby najlepsza oferte to z nim podpisalabym nowy kontrakt, czemu nie... Zauwazcie tez ze Plus, Era i Orange dostaly po grzbiecie od internautow mniej wiecej po rowno a to swiadczy o tym ze generalnie jakosc uslug wszystkich tych firm jest zblizona... ale uzytkownicy nie robia gruntownej analizy rynku ofert i kontrakty przedluzaja kierujac sie lojalnoscia i wiara w to ze bedzie ona doceniona... Nic bardziej blednego... No i jeszcze o zachowywaniu tego samego numeru, przenoszeniu numerow do innego operatora etc. Po coz to robic??? To kosztuje!!! Gdy sie nad tym zastanowilam, to okazalo sie ze takich znajomych, ze to mnie zalezy by oni mieli moj numer jest okolo pol tuzina, takich, ze nie mam nic przeciwko temu zeby oni mieli moj numer... nastepne pol tuzina. Czyli razem tuzin. A co do calej tej reszty... ktorym kiedys niebacznie podalam numer komorkowy na jakiejs imprezie, konferencji, wycieczce, w pracy czy w innych podejrzanych okolicznosciach... to im szybciej im znikne tym lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ti Re: Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.cirp.es 11.08.08, 12:33 dobre podejscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaroff Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.sileman.net.pl 11.08.08, 13:49 Własnie zrezygnowałem z Plusa. Po 6 latach i chęci podpisania umowy na kolejne 2 zaproponowano mi mniej niż nowemu klientowi. Pa, pa plus, nie jesteście sami na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERAzm era nie robi nic dla stalych klientow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 14:09 To co przeszedlem w tym roku zanim podpisalem aneks do umowy z era jest skandaliczne. Abonent ze mnie doskonaly - place na czas baaardzo wysokie rachunki. Przy zakonczeniu kolejnej dwuletniej umowy era zaproponowala mi ten sam zestaw uslug, tylko... w cenie o 20zl wyzszej. Nie uczynili zadosc zadnej z moich potrzeb. Gdyby play nie tworzyl idiotycznych barier dla klientow chcacych placic najwyzszy abonament juz dawno nie bylbym klientem ptc. Poczekam cierpliwie jeszcze troche, ale pamiec mam dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: era nie robi nic dla stalych klientow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 14:12 Gość portalu: ERAzm napisał(a): > To co przeszedlem w tym roku zanim podpisalem aneks do umowy z era > jest skandaliczne. Abonent ze mnie doskonaly - place na czas > baaardzo wysokie rachunki. Dlaczego się nie pochwalisz ich wysokością? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 15:12 jak dla mnie Mk zachowal się bardzo ok, inni rzadko kiedy tak robia, wprowadzaja uslugi z których starzy abonenci nie mogą krozystac, albo placa za nie więcej, Mobilking plusuje tym, czy ktosc go uzywa? Jestescie zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa21 Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.umww.pl 12.08.08, 08:50 ha! mi się rok temu rozleciał telefon na 3 miesiące przed końcem umowy (mam abonament w Plusie od jesieni 2001, z półki srednich, tzn. nie najtańszy ale też nie najdroższy. Jako normalny człowiek, nie firma). Dzwonię na infolinię, pytam, czy mogą podpisać ze mną umowę wcześniej i dać nowy aparat, miły pan odbiera i mówi, że oczywiście, jest nawet taki specjalny formularz z wnioskiem o wymianę aparatu przed "przysługującym" terminem i taki wniosek on może wypełnić i w ciągu 48h dostanę odpowiedź. No to mu podyktowałam co trzeba, on wypełnił, wysłał i faktycznie w ciągu 48h (tzn. po niecałych dwóch dniach) dzwoni pańcia i mi oznajmia, że decyzja jest odmowna. Pytam, dlaczego. Myslicie, że powiedzieli, że 6 lat stażu jako abonament to za mało? Nie. Że rachunki miesięczne w średniej wysokości 110-120 PLN są za niskie? Nie. Że zdarza mi się płacić rachunki po terminie (bo się zdarza)? A skąd. Bo zgodnie z umową, którą z nimi zawarłam, nie należy mi się wymiana aparatu wcześniej niż po upływie dwóch lat!!!! (czyli za te nieszczęsne 3 miesiące). To po co mają formularz wniosku o wcześniejszą wymianę, jak nie wymieniają wcześniej?? narobiłam wtedy rabanu (tzn. tak myślę, ale być może dla Plusa nie był to żaden raban), napisałam skargę do Prezesa Zarządu i w końcu się doczekałam wymiany telefonu wcześniej. Pewnie trzeba było zmienić operatora, ale mi było szkoda zachodu. tak czy siak, jak nie naskarźysz (w tonie bardzo nieprzyjemnym) to nic nie zwojujesz. Ciekawe, jak to dopieszczanie ma wyglądać. Mi by wystarczyło, żeby trochę zaczęli myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.08.08, 10:58 Mnie też ten tekst dziwi. Wystarczy popatrzeć na ofertę ery na iphone. Dla nowych klientow jest znacznie korzystniejsza... dla "starych" absolutnie bezbarwna... Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Czy to Era czy to Plus i tak to wszystko Polkomtel 12.08.08, 14:46 Czyli jedno bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degaf Re: Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 15:56 Liczą się też innowacyjne pomysły. Na przykład Muzodajnia Plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp To ja już nic nie rozumiem... IP: *.telia.com 15.08.08, 00:02 Chyba byłem tydzień temu w innym kraju... A było tak. Plus. W listopadzie kończy się cyrograf. Taryfa Biznesklasa 50, rachunki 80-100 zł miesięcznie, płatne poleceniem z konta więc nie mam tyłów. Wstąpiłem do pierwszego salonu w jakimś centrum handlowym, by zobaczyć ile kosztuje N51, zupełnie niezobowiązująco, ot tak przy okazji. Panienka, po usłyszeniu, że mam już abo w plusie sprawdziła, czy jest oferta na mój numer. I była! 3 miesiące przed upływem cyrografu. N51 za stówkę przy przejściu na elastyczną 50 w jakiejś tam promocji. No to wziąłem i mam. Dla nowych była po 149 netto. To już nie wiem, czy miałem szczęście, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sieci komórkowe dopieszczą starych klientów IP: 83.1.88.* 22.02.09, 13:12 najgorsza siec to orange trzymajcie sie od nicz z daleka Odpowiedz Link Zgłoś