Dodaj do ulubionych

Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 22:18
"...W krajach, w których taki mechanizm jest stosowany, ceny drastycznie
spadły. Korzystają na tym też operatorzy, bo klienci sporo dzwonią, nawet
dziesięć razy więcej niż przeciętnie w Polsce - tłumaczyła Anna Streżyńska..."

Wprowadzono ten mechanizm w jakimś kraju i wtedy W TYM KRAJU klienci zaczęli
dzwonić dziesięć razy więcej niż w POLSCE?
Obserwuj wątek
    • dan3iger Era wprowadziła już usługę bez MTR 31.08.08, 22:25
      Era wprowadziła już usługę przyjmowania rozmów bez MTR. Za 5 zł miesięcznie
      przyjmuje rozmowy spoza własnej sieci i jakoś jej sie to opłaca.
      • Gość: Łowca debili Erze wszystko się opłaca IP: 79.139.3.* 01.09.08, 08:13
        W ubiegłym roku osiągneła zysk netto ponad 1,5 milirada zł, więc nie
        rozumiem jak może jeszcze narzekać. Podobnie zresztą inni operatorzy
        komórkowi...
    • g.r.a.f.z.e.r.o Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku 31.08.08, 23:01
      Taki system powinien funkcjonować nie tylko w Polsce ale w całej Europie - tylko
      wtedy mamy szansę na stworzenie jednolitego rynku i naprawdę efektywne
      konkurowanie z innymi regionami świata.
    • kolodziejo Re: Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku 31.08.08, 23:10
      OK, niech zrezygnują z MTR, ale Playta też nie powinna złamanego grosza dostawać.
    • guru133 Jak kapitalizm, to kapitalizm. Najlepiej przy 31.08.08, 23:51
      minimum kosztów i nakładów jak najdokładniej wydoić klienta.
      • Gość: marian Wyskokie koszty ramingu przyspieszaja rozwoj voip! IP: *.bredband.comhem.se 01.09.08, 00:27
        Wyskokie koszty ramingu przyspieszaja rozwoj voip over HSPA. I wolny rynek by sobie z tym poradzil lepiej niz socjalisci z uni.
        A tak nowym inicjatywom bedzie ciezej konkurowac z dumpingowanym ( na sile przez unie ) roamingiem gsm.

Wiec moim zdaniem niema co sie bac wielkich firm, one sa czym wieksze tym mniej skuteczne.

Zreszta to samo tyczy sie panstw male panstwa sa o lepiej zarzadane niz Biurokratyczne Totalne Panstwa w stylu Unia Europejska.
        • Gość: teeest Re: Wyskokie koszty ramingu przyspieszaja rozwoj IP: 217.147.104.* 01.09.08, 11:31
          > Aciezej konkurowac z dumpingowanym ( na sile przez unie )
          > roamingiem gsm.

Dumpingowanym? Zostali zmuszeni do zjechania z marżami z 500% do
          gdzieś w okolicy 200%. To nazywasz dumpingiem?
    • Gość: krokodyl Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 00:36
      Niestety wiedza o prawach ekonomi jest Strezyńskiej obca.Wystarczy
      spojrzeć na efekty jej pseudoregulacj na rynku stacjonarnym, tam
      juz inwestycji prawie nie ma bo nikomu się nie opłaca.Podobnie może
      być rynkiem komórkowym który jest w Polsce dość młody o dość słabo
      rozwiniętej infrastrukturze i wymaga sporych inwestycji.
    • Gość: chłop Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku IP: *.icpnet.pl 01.09.08, 01:36
      "subsydiowane telefony" dobre sobie :D
    • Gość: jd Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku IP: *.chello.pl 01.09.08, 07:32
      a kogo obchodza subsydiowane telefony?

Po prostu w tanim abo, bedziecie dawac za darmo bardziej podstawowwe sluchawki.
      nikomu nic nie bedzie.

bo jak dobrze policzyc - branie telefonu osobie prywatnej sie nie oplaca.
      • Gość: mreck Re: Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 08:43
        jak na rynek marchewki wchodzi nowy producent to sie musi cenowo
        dostosować do rynku. a marchewki jest do zarzygania i tanio.
        jak wchodzi nowy łoperator to dyktuje swoje ceny i swoje pokręcone
        metody rozliczania.
        konkurencję, wolny rynek można różnie pojmować.
    • Gość: x.men Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku IP: *.chello.pl 01.09.08, 09:35
      Nie chcą rewolucji bo czy klienci dzwonią czy nie to i tak mają
      przychody. Z czego panowie prezesi będą swoje pensje wypłacać?
      Stare przysłowie mówi że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi
      o pieniądze. W tym przypadku nasze! Nie powinno się pytać o to
      operatorów tylko klientów tych sieci. Krzyczą ci co mają najwięcej
      do stracenia. Najwidoczniej w Erze i w 0range klienci tylko
      odbierają polączenia(jak widzę cenniki to się nie dziwię)
      • Gość: kolodziejo Re: Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 10:54
        Co jest nie tak z cennikiem Ery? Mnie bardzo odpowiada (choć mam telefon w innej
        sieci)
    • kadykianus Myślę zeby przenieść sie do Play - co sądzicie? 01.09.08, 18:43
      Jestem w Era ale mysle nad zmiana operatora. Czy przejście do Play to dobry pomysł?
      • nutrycja333 Re: Myślę zeby przenieść sie do Play - co sądzici 05.09.08, 13:15
        hmm zle Ci w erze? ja mam Tak Taka i uważam te opcje obok heyah za
        najlepsza...dlaczego chcesz zmienic?
        a Play? nie znam sie zbytnio, ale wiem ze maja dobra obsluge klienta ale
        niekoniecznie ofertę..kwestia czego szukasz/potrzebujesz
      • Gość: re oczywiście - stary Play efektywne 35gr/min IP: *.chello.pl 05.09.08, 17:11
        są też promocyjne minuty i inne bzdety-pakiety, co jeszcze obniża cenę do
        wszystkich (a nie do sieci), za 2 min przychodzących dostajesz 1 za darmo, itd

ale w Nowym Play już tak nie jest - w starym za 50PLN doładowania masz 20PLN
        premii - jak dobrze poszukasz to stare startery dostaniesz

oczywiście mówię o 'na kartę'

od wczoraj jest natomiast ciekawa oferta dla tych, którzy mało dzwonią - mini MiX
    • Gość: kamel Re: Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 11:13
      teraz i tak jest nieco lepeij obnizyl sie roaming net i sporo rzeczy najb w tej
      chhwili na rynku promocji szaleje orange ale mysle ze niedlugo inni opy pojda w
      ich strone...
      • superkoralgol Re: Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku 10.09.08, 11:37
        orange szaleje?O.o gdzie? ;]
        z tego co sie orientuje to heyah podbija rynek, przynajmniej pre-paidowy...
        • bright_witch Re: Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku 12.09.08, 09:37
          Prepaidowy, bo na abonamentowym nie funkcjonuje :-) ale fakt, trzymaja sie
          dobrze - wszystko zasluga dobrze zakomunikowanych ofert, chociaz w sumie cen
          tez, nie sa specjalnie bolesne i mozna je dopasowac do swoich potrzeb. ja tam
          sie wiec nie dziwie specjalnie
          • superkoralgol Re: Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku 16.09.08, 22:30

ależ ja też się nie dziwię wcale ;) świetnie się promują i konsekwentnie pracują
            nad tym i załugują na uznanie
            dziwię się tylko innym operatorom, że przegoniła ich młodsza sieć ;p
            • bright_witch Re: Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku 17.09.08, 09:30
              oj nie wiem czy okreslenie ze taka mlodsza dobrze pasuje :-) to wirtualny
              operator doswiadczonego operatora - wiec na pewno ludzie z choinki tam nie
              pracuja. Ale co trzeba im oddac, kawal dobrej strategii i kreacji w reklamach
              odwalili ;-) no i promocje maja przyjemne, sama sie dalam przekonwertowac :-P
              • superkoralgol Re: Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku 18.09.08, 16:02
                eh ale ja nie mówie "młodsza" bo pracują tam lodzuaki, tylko jakby nie patrzeć
                (i patrzeć) sieć jest młoda na rynku ;)
                • superkoralgol Re: Operatorzy nie chcą rewolucji na rynku 18.09.08, 16:11
                  młodziaki* ;p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka