Gość: ft IP: *.cable.ubr03.brom.blueyonder.co.uk 22.12.08, 18:01 Dystrybutor niezla marze nalozyl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bolek Słuchawki Denon AH-d7000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 18:33 A kto ma niby usłyszeć te 45000Hz? Nietopyrze? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoundSupervisor Re: Słuchawki Denon AH-d7000 IP: *.aster.pl 22.12.08, 18:51 Jakbyś nie wiedział są ludzie, którzy są w stanie odróżnić nagranie skrzypiec z pasmem obciętym do 22kHz od takiego samego nagrania z pasmem powyżej 30kHz. Teoretycznie człowiek nie ma prawa słyszeć takich częstotliwości, ale praktyka wskazuje że jeszcze niewiele wiemy o ludzkim słuchu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Czy to ci sami ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 20:53 Co w podwójnie ślepych próbach nie potrafili odróżnić dźwięku nieskompresowanego od dobrej jakości MP3? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Czy to ci sami ludzie 22.12.08, 21:32 gizmodo.com/363154/audiophile-deathmatch-monster-cables-vs-a-coat-hanger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Lubie sie ponabijac z aduifli IP: *.colc.cable.ntl.com 22.12.08, 22:55 "that no one had heard before" Czyli nikt nie wie , jak to zostalo wyprodukowane , czy mialo byc lo-fi z szumami , czy hi-fi ... Doszedlem do tego miejsca i to obalilo cala teze . Co do sluchawek - senhaisery hd200 czy sp 25 stykaja , wiecej nie trzeba . Sa jeszcze jedne b. drogie kanalowki i to wszystko . Lepiej juz nie da sie brzmiec . Nawet jak sie powacha ten lakier fortepianowy , to i tak nic nie pomoze . Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Lubie sie ponabijac z aduifli 23.12.08, 08:22 Szkoda że nie doczytałeś, bo nie chodziło o znanie kawałka, tylko o różnicę w odsłuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiekkk um2 Słuchawki Denon AH-d7000 IP: 80.48.180.* 22.12.08, 23:15 Ja wolałbym za 1/3 tej ceny westone 3 albo shure e500 i pozamiatane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woyt Słuchawki Denon AH-d7000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 01:57 Grado i tak lepsze, nie ma się co zachwycać jakimś denonem. Zwykła kryptoreklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Mam 100 GB mp3 i wszystkie swietnie brzmia w tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 03:14 słuchawkach. Dopiero teraz mogę się delektować subtelnymi różnicami których nikt poza mną nie słyszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkd Słuchawki Denon AH-d7000 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.12.08, 04:09 Dlaczego nie pisze sie ze to wlasnie sluchawki sa jednym z urzadzen, ktore najbardziej psuja sluch. Pomijam tych wszystkich, ktorzy uzywaja je do pracy - po prostu nie maja wyboru, a... moze i maja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Słuchawki Denon AH-d7000 IP: *.aster.pl 23.12.08, 06:34 Ale co nam autor art. chciał powiedzieć o tych słuchawkach? Że o ich istnieniu dowiedział się z ulotki producenta i nigdy nie znalazł się bliżej niż 15 km od działającego egzemplarza? Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek I co to @*^$@*&v był za artykuł? 23.12.08, 07:45 Gdzie odpowiedź na tytułowe pytanie!? G****e dziennikarskie dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomidomoi Słuchawki Denon AH-d7000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 08:05 A ja tam jednak pozostane przy swoich AKG701 bo dla mnie to klasa sama w sobie. Zanim wrzuce jakąś płytke na duży sprzęt zawsze odsłuch nowości na słuchawka - jak dobrze zrealizowana to na wzmak jak cienizna to out. A co do złośliwych komentarzy to jak ktoś nie słuchał w życiu dobrego sprzętu to sobie może gadać. To jakby mówić że ziemia jest płaska bo jej się nigdy z kosmosu nie wiedziało - i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qcza Słuchawki Denon AH-d7000 IP: *.dialog.net.pl 23.12.08, 08:18 Akurat Denon nie jest dla mnie wyznacznikiem jakości. No bo czego dobrego można spodziewać się od firmy która sprzedaje 1.5m kabel sieciowy za $500 i twierdzi że kabel ten "will bring out all the nuances in digital audio reproduction" www.usa.denon.com/ProductDetails/3429.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Słuchawki Denon AH-d7000 IP: *.aster.pl 23.12.08, 08:29 racja. czytałem kiedyś o tym. dobre dla bezmyślnej części audiofili, którzy nie wiedzą co to sygnał cyfrowy. Pomyślałem, że w polsce możnaby też coś takiego zacząć sprzedawać... np. kabelek ethernet 5 metrów za 1000 pln i napisać, że od tąd wszystkie strony www będą miały bardziej kontrastowe kolory, a ściągnięte z netu mp3 lepszą jakość :) Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Słuchawki Denon AH-d7000 23.12.08, 08:29 "Słuchawki za 4 tysiące złotych - warte swojej ceny?" Taki tytuł na pierwszej stronie. A w treści? NIC. Brawo Gazeta, klasa sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audiofreak Słuchawki Denon AH-d7000 IP: *.icpnet.pl 15.11.09, 12:36 Mam je od wczoraj i wszytkim, którzy wypowiadają tutaj negatywne opinie radzę aby ich najpierw posłuchali w najbliższym salonie. Owszem cena sprawiła,że doszczętnie się spłukałem ale nie żałuję ani centa. Poza tym słuchawki podobnej klasy, innych producentów kosztują mniej więcej tyle samo, jeżeli nie więcej. Gdybyście chcieli kupić kolumny plus odpowiedni do nich wzmacniacz, które grają tak jak ten sprzęt to przygotujcie się na wydatek rzędu 30-50 tys. złotych. Jeżeli to nie jest argument, to sorry ale lepszego nie znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ECC88 Słuchawki Denon AH-d7000 IP: *.chello.pl 26.11.09, 00:23 Po pierwsze Denon niczego w zasadzie nie produkuje, słuchawki te są produkowane przez firmę Foster a właściwie jedną z firm-córek w Japonii ta sama firma produkuje też wyższe modele słuchawek dla firmy Audio-Technica, przesłuchałem modele AHD-2000, 5000 i 7000, radzę kupić model 2000 bo przetwornik w środku ten sam co w pozostałych modelach, a ja różnicy zasadniczo nie odczuwam, słuchawki raczej dla amatorów mocno doładowanych basów, cenie je jedynie za wysoką skuteczność no i te słynne 25 omów, osobiście wole moje ulubione AKG K601, Odpowiedz Link Zgłoś