Gość: Ala ;) IP: 91.195.233.* 07.09.09, 21:24 Mam takie pytanie. Jezeli osoba do ktorej pisze smsa jest za granica to czy oplata za mojego smsa do niej wynosi tyle samo co jakby byl w kraju czy tez objeta jest roamingiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala;) Re: Roaming+sms pomocy!!! IP: 91.195.233.* 07.09.09, 21:26 Dodam, ze telefon mam w sieci orange, a odbiorca smsow play Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: Roaming+sms pomocy!!! IP: *.multimo.pl 07.09.09, 21:27 Tak jak w kraju. Ciebie nie obchodzi, gdzie ktoś jest, jeśli wysłasz esemesy pod nr sieci krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala;) Re: Roaming+sms pomocy!!! IP: 91.195.233.* 08.09.09, 22:52 a jezeli ktos do mnie dzwoni to ode mnie rowniez pobiera oplate ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejtx Re: Roaming+sms pomocy!!! 09.09.09, 03:39 Rozumiem, że pytasz o sytuację w której ktoś jest za granicą z kartą SIM polskiego operatora i korzysta z roamingu. 1. Ty piszesz i telefonujesz do tej osoby ponosząc opłaty tak jak by była w Polsce.Jeśli masz do tej osoby ustawione bezpłatne rozmowy czy sms-y, to nadal nic nie płacisz. Nigdy też nie płacisz za odbieranie rozmów i sms-ów od tej osoby. 2.Ta osoba pisząc czy telefonując do Ciebie ponosi opłaty roamingowe.Ponosi też opłaty za przyjęcie rozmowy od Ciebie.Nie ponosi żadnych opłat za odbieranie sms-ów. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś