langston 03.03.06, 12:51 WSZYSKIEGO DOBREGO PANIE ZBYSZKU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lelek "Zibi" - typ niepokorny IP: 195.94.201.* 03.03.06, 12:54 Sto lat życzy Widzew Łódź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel nawet embrion w matki łonie IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 03.03.06, 17:33 wie kto to jest Zbyszek Boniek ! Tak kiedys spiewalismy na stadionie przy Armii Czerwonej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Tomaszewski Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: 193.238.14.* 03.03.06, 12:57 Boniek do więzienia. To ja pisałem spocony jaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek z toronto Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.sympatico.ca 04.03.06, 01:01 Wszystkiego Najlepszego panie Zbyszku, przysporzyl nam pan wiele niezapomnianych chwil. pamietam ze kiedys po meczu w Opolu mi i paru moim kolego udalo zamienic pare slow, to bylo po pamietny meczu z Manchesterem. Do dzis mam jeszcze Pana autograf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 03.03.06, 13:01 Dobrym był piłkarzem ale równie dobrym menagerem był i jest.Jedynie w trenerce miał słabsze wyniki.Byc moze to nie jego działka.Słusznie zajał się od pewnego czasu sprawami przypisywanymi menedzerom lub jak kto woli organizatorom.Tu równie dobry jak piłkarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewek 100 lat!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:09 Łódź to Widzew, Widzew to Boniek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. Zaczal pilke kopac i w nia grac w Bydgoszczy. IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 03.03.06, 15:01 Odpowiedz Link Zgłoś
tmq Re: Zaczal pilke kopac i w nia grac w Bydgoszczy. 03.03.06, 15:10 ale pracuje w widzewie a nie w zawiszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. Tam pracuje, gdzie mu pasuje. IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 03.03.06, 15:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.cofund.org.pl 03.03.06, 13:09 s7.bitefight.pl/c.php?uid=32681 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.ee.TU-Berlin.DE 03.03.06, 13:10 ano, hepi bersdej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scott Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: 213.227.78.* 03.03.06, 13:17 Trener legenda. Z narodową reprezentacją zdobył wszystko co było do zdobycia i odszedł w blasku chwały. "Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:23 1000 lat p. Zbigniewie !!! Reprezentacja, Juventus, Roma .... ja jednakże nigdy nie zapomne tego,co Pan zrobił dla Widzewa! Nie jestem łodzianinem wręcz przeciwnie,kibicowałem zawsze Górnikowi i Ruchowi (lata 70`te)Wszakże jednak to Widzew po wielu latach posuchy w polskiej piłce ligowej na arenie miedzynarodowej, przejął pałeczke po Górniku i za to Panu chwała .... bo to Pana zasługa! A co do Pańskiej niepokorności; pismaki zrobić potrafią z zawodnikami to co chcą a Pan się nie dał (nie mówiąc o działaczach), i to też jest cenne i piękne. I jeszcze jedno - Pan jak nikt inny ,lub bardzo nieliczni,potrafił powiedzieć - to nie dla mnie i odpuścić.(mam na myśli trenerkę) Jeszcze raz 100 lat. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joeqtno Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:34 ZIBI STO LAT!!!I JESZCZE Z ROCZEK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joeqtno Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:37 Miało być I JESZCZE Z ROCZEK!!!CZYLI 101!!!WIDZEW-DZIęKI ZIBI ZA WSZYSTKO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldzio 100 LAT!!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 03.03.06, 14:22 100 lat dla Zbyszka. Za to co zrobił i to co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotre Uwielbiam go!!! IP: *.telsten.com / *.telsten.com 03.03.06, 13:43 Oby więcej takich jak Pan w polskim sporcie. Życzę Panu wielu sukcesów i radości w życiu osobistym, zawodowym oraz także wielu miłych chwil podczas oglądania polskich sportowców, nie tylko piłkarzy. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a0d Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.elk.mm.pl 03.03.06, 13:44 Zaluje ze nie moglem ogladac go w akcji (za pozno sie urodzilem ;), jak dla mnie najlepszy polski pilkarz, ktory wie czego chce i do tego dazy. Jaki inny polski pilkarz czy sportowiec po zakonczeniu kariery jest tak szanowany i powazany na swiecie? Fibak? Szewinska? Boniek! Takich ludzi potrzebuje polski sport, polska pilka jezeli mazymy o dogonieniu najlepszych. Zaraz ktos powie ale co Zibi zrobil z reperzentacja jak ja prowadzil? Zgadzam sie to byl jego najwiekszy blad, nie powienien sie dac namowic, za to byl to najwiekszy majstersztyk Listkiewicza, ktory chcial sie go pozbyc i to mu sie udalo. Sto lat Panie Zbyszku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BONIEK RZADZI!! Boniek wzorem dla naszych "wiecznych talentow"!!!! IP: *.crowley.pl 03.03.06, 14:22 To wlasnie charakter Bonka, jego upor talen i praca wyniosly go tak wysoko. Pamietam jak w 1976!!! roku majac 20lat Boniek mowil: "...1978 zagram na mistrzoswtach swiata potem na nastepnych i zakoncze kariere w jakims wielkim klubie na zachodzie..." MS1978-rok-22letni Boniek jest zdecydowanie wyrozniajaca sie postacia w naszej reprezentacji. Bramki z ponad 30m w samo "okno". Spor o strzelanie kranego z Deyna w meczu z Argentyna i wscieklosc Bonka tak ze jak wszedl wslizgiem w jaiegos Argentynczyka to obaj wpadli do metrowej fosy okalajacej boisko. MS1982-26letni Boniek hattrick-gwiazda swiatowej pilki itp itd. ...a teraz nasze Brozki, Mile, Burkharty mysla ze jeszcze sa mlodzi ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Boniek wzorem dla naszych "wiecznych talentow IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 03.03.06, 17:41 a ja pamietam jak w 1978 malym bialym fiacikiem 126p Boniek zajezdzal razem z Wladkiem Zmuda pod moj wydzial Ek-Soc, razem z nim mialem lektorat francuskiego (choc raptem Zibi pojawil sie tylko na kilku zajeciach), byl rowny gosc i nie zadzieral nosa, na studia wpisal go Widzew zeby Legia nie wziela go do wosjka, potem przeniosl sie na zocznie otwart AWF w Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek z Kanady Ruda Malpa IP: *.vn.shawcable.net 03.03.06, 14:50 tak na niego wolano w Poznaniu na poczatku lat 80tych. Moze i utalentowany ale przy tym zarozumialy, opryskliwy, chamski, "wszechwiedzacy", pieprona gwiazdka bydgoskiego zadupia. Cholubiony przy tym przez prase i Warszawke - a Mirkowi Okonskiemu moglby pucowac buty... Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Ruda Malpa 03.03.06, 15:06 Mirku z Kanady. Ty sie chyba z ch... na lby pozamieniales. Szkoda nawet te twoje bzdury komentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. Ty 'pyro poznanska' odwal sie od Bonka i... IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 03.03.06, 15:20 od Bydgoszczy. Poznaniaki to takie wredne polaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Jestem Poznaniakiem i dla mnie p.j. jestes prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 15:47 Dzielenie ludzi na lepszych i gorszych w zależności od miejsca zamieszkania świadczy o twojej tępocie umysłowej i wielkich kompleksach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j To twoj ziomek zaczal. obrazac...a to, IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 03.03.06, 16:09 co ty napisales TYLKO POTWIERDZA TO , co ja napisalem.SKAPSTWO, NIEZYCZLIWOSC I MEGALOMANIA = Poznan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. ...i jeszcze jedno... IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 03.03.06, 16:29 Naucz sie odmieniac RZECZOWNIKI przez PRZYPADKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak (kolejny Re: ...i jeszcze jedno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:05 Debil jesteś i tyle. Szkoda słów. Naucz się dla odmiany czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. Ty za to masz braki w edukacji i to.... IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 03.03.06, 19:28 ze szkoly podstawoej .'TY JESTES DEBILEM', bo nawet nie umiesz napisac po polsku prostego zdania.'Debil jestes...'- to nie po polsku,drogi debilu z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. Pierwsz a lekcja: IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 03.03.06, 20:00 'Jestes glupcem.',a nie: ' Glupiec jestes.''Jestes ksiedzem', a nie:' Ksiadz jestes.'Przepisz to piec razy ,to zapamietasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. Czy ty cierpisz na rozdwojenie jazni ? IP: *.30.221.203.acc12-dryb-mel.comindico.com.au 03.03.06, 20:19 Dwoch poznaniakow w jednej osobie.Posty pisane ztego samego adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ruda Malpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:42 a ile okoński strzelił goli w reprezentacji bo nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic z dala Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.dyn.optonline.net 03.03.06, 15:29 >>Podczas mundialu w Hiszpanii Polska zremisowała bezbramkowo dwa pierwsze mecze i Antoni Piechniczek musiał odpowiadać na pytanie, czy zmieni Bońka. Przed spotkaniem z Peru selekcjoner piłkarza nie zmienił, a ten za zaufanie odpłacił golem. Kamery zarejestrowały, jak po jego zdobyciu "Zibi" podbiega w kierunku polskich dziennikarzy i mówi: "A teraz to bym was w d... pocałował.".<< Nie bardzo rozumiem - chyba cytat nie jest wierny ,bo gdziez tu obraz braku pokory...calowanie krytykow w d... po wlasnym sukcesie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scott Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: 213.227.78.* 03.03.06, 15:48 A co powiecie o tym numerze w meczu z ZSRR, kiedy to Boniek umówił się z sędzią że dostanie żółtą kartkę (przez co nie mógł zagrać z Włochami) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scott Re: ...odbilo ci? IP: 213.227.78.* 06.03.06, 08:39 tobie odbiło frajerze zasrany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a0d Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.elk.mm.pl 03.03.06, 16:26 >>Podczas mundialu w Hiszpanii Polska zremisowała bezbramkowo dwa pierwsze mecze i Antoni Piechniczek musiał odpowiadać na pytanie, czy zmieni Bońka. Przed spotkaniem z Peru selekcjoner piłkarza nie zmienił, a ten za zaufanie odpłacił golem. Kamery zarejestrowały, jak po jego zdobyciu "Zibi" podbiega w kierunku polskich dziennikarzy i mówi: "A teraz to bym was w d... pocałował.".<< Nie bardzo rozumiem - chyba cytat nie jest wierny ,bo gdziez tu obraz braku pokory...calowanie krytykow w d... po wlasnym sukcesie ?<< To nie jest wierny cytat, powinno byc "A teraz to mnie wszyscy w d... pocalujcie...", tak podaje tygodnik PN i wszystko sie zgadza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic z dala Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.dyn.optonline.net 03.03.06, 22:10 Tak myslalem. Ciekawe o czym myslal dziennikarz piszacy te notatke o p.Bonku...? Odpowiedz Link Zgłoś
i_wonder "Zibi" - chlop z jajami 03.03.06, 16:51 Fenomenalny pilkarz (nie tylko na tamte czasy), niekwestionowana gwiazda (i to bynajmniej nie media ani nie wielcy prezesi go wypromowali), doskonaly businessman, kiepski trener, troche szemrany dzialacz (PZPN), ale przede wszystkim: prawdziwy "chlop z jajami". Czego i naszym obecnym miernym kopaczom i pseduo-gwiazdorom zycze, na pozytek polskiej repry i nas - kibicow ! "Rudy" (Boniek jak Lenin) wiecznie zywy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeździłem z Poznan Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:18 ia do Łodzi by obejżeć Bońka, Smolara, Piętę, Rozborskiego i innych.To był team! Boniek był jedyny w swoim rodzaju! A po co mu Lato zabrał tą piłkę w czasie rajdu podczas meczu z Argentyną!! Mogł być już remis!Wspomnienia, wsp......!!! Zdrowia Panie Zbyszku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look świetny piłkarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:39 i menager trener troche gorszy ale to nie zmienia faktu że jest legendą polskiej piłki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Ale jest bardzo dobrym menedżerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:40 Niektórzy jakby nie pamiętali. A może nie wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:41 Przede wszystkim 100 LAT Panie Zbyszku!!!Powodzenia w życiu osobistym i dalszych sukcesów zawodowych.Zyczę również aby udało się Panu odbudować charakter WIELKIEGO WIDZEWA i mocno nadszarpnięty wizerunek tego Wielkiego Klubu przez poprzednie władze (złodziejskie jak wszyscy wiedza)Nie ważne kiedy może być powoli,ale uczciwie i niech tak się stanie.Niech Pan ukierunkuje WIDZEW na drogę sukcesów i rozpocznie kolejne zapisywanie wspaniałych kart historii TEGO UWIELBIANEGO PRZEZ TYSIĄCE KLUBU!!!!!!!!!!JESZCZE RAZ 100 lat i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO " ZIBI " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:57 Przede wszystkim 100 LAT Panie Zbyszku!!!Powodzenia w życiu osobistym i dalszych sukcesów zawodowych.Zyczę również aby udało się Panu odbudować charakter WIELKIEGO WIDZEWA i mocno nadszarpnięty wizerunek tego Wielkiego Klubu przez poprzednie władze (złodziejskie jak wszyscy wiedza)Nie ważne kiedy może być powoli,ale uczciwie i niech tak się stanie.Niech Pan ukierunkuje WIDZEW na drogę sukcesów i rozpocznie kolejne zapisywanie wspaniałych kart historii TEGO UWIELBIANEGO PRZEZ TYSIĄCE KLUBU!!!!!!!!!!JESZCZE RAZ 100 lat i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO " ZIBI " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godciu555 Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:16 <<znany ze swojego niepokornego charakteru i niewyparzonego języka i dla tego byl taki dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korekciarz Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: 139.48.50.* 03.03.06, 21:07 Po strzeleniu gola Peru Boniek wykrzyknal: A teraz mozecie mnie pocalowac w d... a nie jak w artykule: ze to on ich pocaluje. To bardzo istotna roznica, zwazywszy ze Boniek charakter mial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic z dala Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.dyn.optonline.net 03.03.06, 22:15 Taak, to chyba autor Adrian Dabek ma ochote czyjas d... wycalowac.Niby prosta pomylka ale jakze zenujaca w swojej szczerosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Dąbek Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.chello.pl 05.03.06, 19:41 W przeciwieństwie do pamięci, zapis wideo jest obiektywny i słabiej poddaje się próbie czasu. Jakby co, służę kasetą. Proponuję wspólny seans, po którym porozmawiamy o personalnych wycieczkach i moich marzeniach. Tymczasem pozostanę przy swojej wersji. Pozdrawiam. Autor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzew Łódż Zibi Kochamy Cię i Szanujemy IP: *.lodz.mm.pl 05.03.06, 10:00 SZACUNEK DO KONCA SWIATA I JEDEN DZIEN DŁUZEJ.W Łodzi -Tylko widzew RTS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: *.centertel.pl 05.03.06, 10:43 rok 1975 bylem wtedy uczniem liceum naprzeciwko stadionu Widzewa.Zbigniew Boniek przyszedl wtedy do Widzewa.Mial takiego malego Fiata 126p.Pewnego dnia postanowilem wraz z kolega umyc to cacko. PAN Zbyszek rzucil do nas tylko - chlopaki umyjcie go tak aby wygladal jak Ferrari i slowo stalo sie cialem.PANIE ZBYSZKU STO LAT !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scott Re: "Zibi" - typ niepokorny IP: 213.227.78.* 06.03.06, 09:11 Gość portalu: andrzej napisał(a): > rok 1975 bylem wtedy uczniem liceum naprzeciwko stadionu Widzewa.Zbigniew > Boniek przyszedl wtedy do Widzewa.Mial takiego malego Fiata 126p.Pewnego dnia > postanowilem wraz z kolega umyc to cacko. PAN Zbyszek rzucil do nas tylko - > chlopaki umyjcie go tak aby wygladal jak Ferrari i slowo stalo sie > cialem. Haaaaaaaaaaa ha ha ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dobre !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Masz kosmiczną fantazję chłopie. Rozbawiłeś mnie do łez. "umyć to cacko" "PAN Zbyszek rzucił do nas" "chłopaki umyjcie go". Haaaaaaaaa !!! Nie moge wytrzymać ze śmiech u jak to czytam. Odpowiedz Link Zgłoś