Gość: magicgribol IP: 195.205.219.* 24.01.04, 17:28 wie ktoś jak przyżądzić marynatę do tego ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pichciarz Re: Anago Węgorz po japońsku IP: *.proxy.aol.com 24.01.04, 19:27 Coś tutaj nie tak. Tak, anago znaczy węgorz, ale nie ma jakiejś marynaty czy sosu specjalnie do tego. Jeśli w sushi to sos do sushi tak generalnie. Z kolei jest specjalny japoński sposób przyrządzania węgorza grilowo zwany kabayaki. Jest to "metoda grilowania ryby, głównie węgorza. Najpierw jest podgotowywany na parze dla wyzbycia się nadmiaru tłuszczu, a następnie grilowany z gęstym sosem kabayaki" (tłumaczę z angielskiego). www.japanweb.co.uk/listing www.shejapan.com/jtyeholder/jtye/living/unagi/unagi4.html www.yamabuki.co.jp/english/products01.html www.ochef.com/652.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magicgribol Re: Anago Węgorz po japońsku IP: 195.205.219.* 25.01.04, 18:49 No niby wszystko się zgadza ale węgorz podawany w sushi nie jest surowy to jedyny kawałek sushi który jest (na moje oko) smażony ale może być też grillowany anyway podają go też jako całość w knajpach japońskich Odpowiedz Link Zgłoś