mmpm 17.06.03, 10:29 Jakie marki można dostać w Polsce? Słyszałem tylko o Ginger... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miltonia Re: Piwo imbirowe 17.06.03, 11:49 Ja tez. Nie probowalam na wszelki wypadek, bo po sprobowaniu piwa karmelowego zwanego Karmi plulam dlugo i przeplukiwac sie musialam winem, by absmak stracic. Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: Piwo imbirowe 17.06.03, 21:55 Próbowałam, ale paskudny jak inne, o Karmi nie wspominając. Z piw to jedynie Redds się do picia nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 10:00 A Karmi to w ogóle jest piwo? Podobno nie spełnia warunków (za mało alkoholu czy cóś)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piwo imbirowe IP: *.acn.waw.pl 17.06.03, 23:07 yyyy to zart, prawda? ps. co nie zmienia faktu ze przytakne dziewczetom jak wyzej ps2. wczoraj Ellen dzis Mmpm, gorąc z plazy wyplasza po napoje? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 10:01 Gość portalu: aniela napisał(a): > yyyy to zart, prawda? Nie. Potrzebowałem poszerzyć swoją wiedzę na określony temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Piwo imbirowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.06.03, 10:52 Piwo imbirowe to z angielska Ginger Ale. szalenie w calej Ameryczce popularne, lacznie z Kanada. I z Karmi nie ma nic wspolnego. Z piwem zreszta tez nie. To gazowany napoj bezalkoholowy , przezroczysto- bursztynowy kolor , lekko kwaskowaty ale slodki , orzezwiajacy smak. w wersji Diet , czyli po "polsku" Light , bez cukru. Firma Canada Dry jest najpopularniejszym producentem tegoz napoju , ktory jest wszedzie doslownie w puszkach i plastykowych butelkach o pojemnosci do 3 litrow. Sa tez oczywiscie inne firmy produkujace Ginger Ale, tak jak mozna kupic aspiryne od nie od Bayera.... jezeli ktos chce sprobowac Ginger Ale to zapraszam. mam w lodowce caly karton puszek. Plymcie Wisla albo Orinoko. ...Sail away , sail away....... :) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 12:24 Mmpm, na materacu nie dasz rady doplynac. Maprawde! Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 14:09 Mmpm jak Pampalini, chocby w wannie a przeplynie Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 14:10 na piwie imbirowym marki giner bedac przy tym ;) (hyhy przepraszam ale wącham klej, nie biore odpowiedzialnosci za slowo wiec) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 14:21 Aniela, a nie lepiej bylo najac fachowca? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 14:35 wygladaja na fachowcow. są w plamy a dlonie maja jak bochny Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 14:47 A maja beretke z antenka i piwo w skrzynce narzedziowej? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 14:55 e-e ale spluwaja na posadzke bardzo fachowo. oraz zwracaja sie do obcych per "kerowniku". wypisz wymaluj profesjonalista. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 15:11 hyyh do mnie sie nie odzywaja po tym jak im rano awanture zrobilam. teraz jestem duzo lagodniejsza, mogliby wpasc zagadac.... Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 15:24 Na razie to Cie obgadali, dobrze ze nie slyszalas jak! Mozesz ich przeblagac wlasnie piwem. Za kilka flaszek zrobia dla Ciebie wszystko, co nie znaczy ze prosto czy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 15:58 zadnych flaszek, zadnych zaliczek. wtedy bedzie mozna ich spotkac w wiadomym miejscu (a aniela, jako kulturalna osoba, nie wywoluje przeciez awantur w miejscach publicznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 16:03 znaczy mam taka zasade zeby nie wiecej niz jedna dziennie. dzis juz spokojna bede (w miejsach publicznych tylko) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 16:14 kwik napisała: > zadnych flaszek, zadnych zaliczek. wtedy bedzie mozna ich spotkac w wiadomym > miejscu Eee, Kwik Ty to niezyciowa jestes. Flaszke i tak sobie kupia za zaliczke od kogos innego, a nastawienia beda negatywnego. To wtedy robota w ogole juz im nie pojdzie. Czasami na ambicje mozna ich wziac, ale tylko wtedy, gdy mianuja Cie szefowa i beda twoim piwem Cie czestowac. (a aniela, jako kulturalna osoba, nie wywoluje przeciez awantur w > miejscach publicznych :) To nie Aniela wywoluje awantury, tylko samo jej pojawienie sie, cha, cha. Odpowiedz Link Zgłoś
ellen Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 16:30 do mnie przyszlo raz trzech, szef i dwoch pomagierow; kiedy dobrym slowem poczestowalam pomagierow - efekty mnie zadowolily - szef zrobil MI awanture, ze mu PSUJE pracownikow tak bylo, choc trudno w to uwierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 16:35 zyciowa, zyciowa, wbrew pozorom. zaliczka moze spowodowac odplyniecie na inne wody, a u mnie wody w lazience niet*. *przyklad, u mnie jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piwo imbirowe IP: *.acn.waw.pl 18.06.03, 17:33 kochani, niech moj pracodawca sam rozpieszcza zamowione brygady remontowe. mi nie dal na dzis urlopu bo pracy mam potad rzekomo, a ja rano przychodze a tam goly beton i sciany. wiec pogryzlam ich bolesnie, postawilam komputer miedzy puszkami z klejem i na koszu na smieci sluzylam ojczyznie. a brygada zamowiona do domu mojego prywatnego jest ql i w ogole spoczko. przeszli ze mna na Ty niepostrzezenie oraz na zarciki niewybredne sobie pozwolili pare razu wiec ich raczej unikam. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piwo imbirowe 18.06.03, 19:40 Lepiej ich nie unikaj, tylko patrz co Ci tam majstruja. I nie przyjmuj do wiadomosci zwrotu "nie da sie" albo rozgladaj sie za nowymi fachowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piwo imbirowe IP: *.acn.waw.pl 18.06.03, 23:24 aha wyslalam jednego facecika do gadania z nimi. ja nie potrafie, niekompetentna jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Piwo imbirowe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 17:13 Gość portalu: kanuk napisał(a): > Piwo imbirowe to z angielska Ginger Ale. szalenie w calej Ameryczce popularne, > lacznie z Kanada. I z Karmi nie ma nic wspolnego. Z piwem zreszta tez nie. To > gazowany napoj bezalkoholowy , przezroczysto- bursztynowy kolor , lekko > kwaskowaty ale slodki , orzezwiajacy smak. w wersji Diet , czyli po "polsku" > Light , bez cukru. Firma Canada Dry jest najpopularniejszym producentem tegoz > napoju , ktory jest wszedzie doslownie w puszkach i plastykowych butelkach o > pojemnosci do 3 litrow. Sa tez oczywiscie inne firmy produkujace Ginger Ale, > tak jak mozna kupic aspiryne od nie od Bayera.... jezeli ktos chce sprobowac > Ginger Ale to zapraszam. mam w lodowce caly karton puszek. Plymcie Wisla albo > > Orinoko. ...Sail away , sail away....... :) Ginger Ale to jest napoj imbirowy a nie piwo imbirowe!!!Piwo imbirowe to Ginger Beer!I tak sie nazywa na calym swiecie rowniez w USA nie wprowadzaj ludzi w blad.W krajach anglojezycznych popularny jest tez Root Beer napoj o dosyc dziwnym smaku z mala zawartoscia alkoholu.Dostepnymi piwami imbirowymi w Polsce sa piwo o prostej nazwie Ginger Beer produkowane przez Browar Belgia z Kielc (wlascicielem tego browaru jest belgijski Browar Palm)niezle piwo imbirowe robia rowniez Browary Lodzkie tylko nie pamietam nazwy,a z zagranicznych belgijski Strongbow alkoholowy w butelkach 0,33(dostepny w niektorych warszawskich knajpach z beczki)pozatym bezalkoholowy angielski Britvic Fiery w puszkach 0,33 innych nie znam.A wracajac do napojow imbirowych ginger ale najpopularniejsze na swiecie poza Canada Dry sa Schweppes Ginger Ale(ten z zielona naklejka)i Kinley Ginger Ale(wyrob Coca-Coli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Piwo imbirowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.06.03, 17:31 Ale-tez piwo. a jak mam nie wprowadzac "ludzi w blad " tu, to , przepraszam , gdzie ? pragne wprowadzic w blad jak najwieksza liczbe czytelnikow. dla skompliowania sprawy sa jeszcze inne napoje imbirowe, popularne na Karaibach. pikantne. no i piwo czeresniowe , belgijskie. bez pestek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piwo imbirowe IP: *.acn.waw.pl 19.06.03, 21:19 aha jako tkwiaca w bledzie kanukowa grupa czytelnicza dodam, ze jest tez sok z kaktusa. bez ości. z tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piwo imbirowe IP: *.acn.waw.pl 19.06.03, 21:19 aha jako tkwiaca w bledzie kanukowa grupa czytelnicza dodam, ze jest tez sok z kaktusa. bez ości. z tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Piwo imbirowe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 22:48 Gość portalu: kanuk napisał(a): > Ale-tez piwo. a jak mam nie wprowadzac "ludzi w blad " tu, to , przepraszam , > gdzie ? pragne wprowadzic w blad jak najwieksza liczbe czytelnikow. dla > skompliowania sprawy sa jeszcze inne napoje imbirowe, popularne na Karaibach. > pikantne. no i piwo czeresniowe , belgijskie. bez pestek. Niewiem dlaczego sie spierasz chociaz niemasz racji,ale wiem na 1000% ze ginger ale to nie jest piwo.Moze mylisz z root beer?Pozatym czy widziales kiedykolwiek alkoholowy ginger ale? a przeciez wiekszosc piw imbirowych zawiera alkohol.W krajach anglojezycznych ginger ale nalezy do szeroko rozumianej kategorii napojow typu SODA.Moze Polacy wsrod ktorych pewnie przebywasz w tym USA tak uwazaja,ale zapytaj prawdziwych amerykanow i zobaczysz ze mam racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Piwo imbirowe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.06.03, 06:55 Goldi : ja przeciez napisalem , ze Ginger Ale nie jest piwem. przeczytaj dobrze moj tekst. Napisalem tez , ze nie zawiera tez alkoholu. "Ale" to rodzaj piwa i dla zartu napisalem Ci to w odpowiedzi na Twoj list. Takie imbirowe ale ale.... Jezeli istnieje "piwo imbirowe" i mozna je kupic np. w jakims sklepie w Polsce, to chetnie nastepnym razem sprobuje. Bo w mojej okolicy zadnego piwa imbirowego ( Ginger Beer ) nie ma zaden sklep monopolowy. A ja nie musze nikogo o nic pytac , a szczegolnie " prawdziwych" Amerykanow. bo w USA nie mieszkam. Ginger "beer" w tutejszym supermarkecie jest rowniez bezalkoholowe , pikantny napoj tzw. Jamaican Style . jego popularnosc w stosunku do Ginger Ale jest zerowa. albo jak jeden do stu milionow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Piwo imbirowe IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 21:05 Piwo imbirowe jest mozliwe do wypicia tylko z odrobina angielskiego ginu Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Piwo imbirowe 16.07.03, 21:14 A ten angielski gin zdecydowanie jest lepszy z tonikiem i Campari. Odpowiedz Link Zgłoś
laws Re: Piwo imbirowe 19.06.03, 23:29 az sprobowalam tego gingera... paskudztwo. nigdy wiecej. wracam do herbatki. a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absynent Re: Piwo imbirowe IP: 212.182.31.* 24.06.03, 11:21 No to morał z tego, że w polsce po prostu nie ma dobrego piwa imbirowego. Ten zielony ginger w puszce, chociaz go nie piłem, zawiera SŁODZIKI. Ludzie, czy to w ogóle możliwe? Koniec świata juz blisko, mówię wam. A może tak zywiec+imbir? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Piwo imbirowe IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 22:00 a tego w butelce nie da sie wypic do konca. chociaz butelka mala. mniejsza niz przecietna butelka szardoneja Odpowiedz Link Zgłoś