IP: *.polkomtel.com.pl 16.02.04, 14:38
Co robicie z mięsem, żeby naberało charakteru (oprócz przyprawienia) ?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Carpacio 16.02.04, 14:41
      Carpaccio może być skropione cytryna. NIezbędna jest dobrej jakości oliwa i
      parmezan.
      M.
    • marghe_72 Re: Carpacio 16.02.04, 14:41
      Aha, po przygotowaniu, odstaw na minimum godzinę do lodówki.
      M.
      • Gość: Aga_ Re: Carpacio IP: *.polkomtel.com.pl 16.02.04, 15:06
        No właśnie - to jest pytanie. Skrapiasz cytryną i oliwą, solisz, pieprzysz i
        dajesz się "przegryźć" ?
        • marghe_72 Re: Carpacio 16.02.04, 15:09
          Tak:)

mozna dodac kapary, grzbki marynowane, karczochy...
          M.
          • Gość: Aga_ Re: Carpacio IP: *.polkomtel.com.pl 16.02.04, 15:20
            Mmmm, pycha :) Dzięki.
            • Gość: moniska Re: Carpacio IP: *.tele2.pl 16.02.04, 15:25
              Hmm w jednej z super restauracji w Warszwie (nazwy nie podam bo sie tlumy
              zrobia)podaja rewelacyjne carpaccio (tak twierdzi moj maz). Powiem tak, nie
              smakowalo mu tak bardzo dopoki sama mu nie doprawilam na talerzu. Plastry
              wolowiny ulozone sa wokol rukoli i posypane plasterkami pyszniutkiego bardzo
              parmezanu. Solimy i pieprzymy nastepnie olwia z oliwek traktujemy oraz....octem
              balsamicznym sutoooo Pyszne jest nawet dla mnie ktora miesko jada od swieta.
              • marghe_72 Re: Carpacio 16.02.04, 15:30
                Moniska, egoistko:)) dawaj namiary:)
                M.

A ocet balsamiczny..... mmmmmmmmmmmmmmniam
                • Gość: Aga_ Re: Carpacio IP: *.polkomtel.com.pl 16.02.04, 16:26
                  Jeśli jesteś z W-wy, to polecam Mediteraneo na Wilczej. Sobotnia konfrontacja z
                  podawanym tam carpacio skłoniła mnie właśnie do tego wątku :-) Mniammm
    • Gość: krystyna_jl Re: Carpacio IP: *.23.185.81.internet9tcollecte.9massy1-1-ro-bas-2.9tel.net 16.02.04, 17:34
      aby latwo pokroic mieso, wkladam poledwice wolowa na 20 minut do zamrazalki.
      (z filetem lososia na carpaccio robie to samo), potem mozna bez problemu kroic
      bardzo cienkie plastry dlugim, cienkim nozem. Jezeli ktos ma maszynke do
      ktojenia wedlin, mozna sie nia tez posluzyc.
      Oj, dziewczyny, jeszcze jedna zachcianka mi przyszla!
      (tatara tez lubie!)
      • Gość: smakosz... Carpacio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 03:12
        Zaraz, zaraz... Surowe mięcho... To Wy sie tu delektujecie carpacio a ja tatara
        nie mogę nigdzie spożyć...
        • Gość: Marghe_72 Re: Carpacio IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 23.05.04, 10:57
          Zrób sobie sam/a w domu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka