Dodaj do ulubionych

ceny ekojedzenia

16.09.14, 14:10
porównywałam sobie ceny jedzenia w eko-sklepie stacjonarnym, a w takim internetowym i zastanawiałam się skąd są aż takie różnice? możlwe, że w tych internetowych sklepach to nie jest prawdziwe eko-jedzenie?
Obserwuj wątek
    • gucek_lbn Re: ceny ekojedzenia 18.09.14, 16:32
      Pamiętaj, że sklep internetowy zawsze ma niższe koszty utrzymania. Z tego co zauwazyłem ekosklepy stacjonarne mają przeważnie lokalizacje w drogich punktach handlowych, co na pewno zawyża cenę produktów.
    • spalona_gora Re: ceny ekojedzenia 25.09.14, 12:03
      W Poznaniu jest kilka sklepów stacjonarnych z ekożywnością. Sklep w galerii handlowej na ten sam produkt ma cenę dokładnie 2x wyższą, od sklepu stacjonarnego w ścisłym centrum miasta. Dlaczego? Podkreślam, chodzi o dokładnie ten sam produkt. A dlaczego ten sam lek potrafi być kilkakrotnie droższy w jednej aptece niż w innej?
    • cogito_ergo_sum42 Re: ceny ekojedzenia 27.09.14, 15:05
      Nie mam zaufania do tej tzw. "ekożywności", podobnie jak do reklamy, w której straganiarz podaje piękne, lśniące jabłko mówiąc - "to z mojego sadu - niepryskane." Mam działkę i wiem jak trudno wyhodować dziś w sposób wielkotowarowy żywność nazywaną ekologiczną.
    • anikssa Re: ceny ekojedzenia 27.09.14, 20:19
      jak dla mnie to to całe eko jedzenie jest i tak i tak za drogie :P więcej ci rolnicy płacą zżeby dostać certfikat eko niż za uprawę, a ktoś se na tym zarabia...
    • jaszczur.ka_87 Re: ceny ekojedzenia 30.09.14, 10:19
      Zawsze sklep internetowy ma niższą cenę bo nie płaci ogromnych kwot za wynajem powierzchni handlowej, czynszu czy za energię. Trzymanie produktów w jakimś magazynie czy nawet czasem w mieszkaniu jest duuużo tańsze, dlatego ceny sa niższe. Poza tym w internecie jest większa konkurencja.
      • gucek_lbn Re: ceny ekojedzenia 30.09.14, 10:58
        No i w internecie dochodzą koszty wysyłki, więc towary muszą mieć na tyle atrakcyjne ceny, by opłacało się tam zamawiać.
        • tamiza.1 Re: ceny ekojedzenia 12.10.14, 17:08
          nierzadko powyżej pewnej kwoty masz wysyłkę gratis więc odpadają dodatkowe koszty :)
    • sandriks Re: ceny ekojedzenia 07.10.14, 14:54
      czyli mówicie, że te internetowe sklepy to nie jest jakis szwindel? to moze zamówie na próbe sobie troche u nich tym razem :)
      a ktoś zamawiał w tych sklepach? polecacie któryś sprawdzony?
      • zakuskowaprzeszera Re: ceny ekojedzenia 10.10.14, 22:51
        Wrzucasz hasło w wyszukiwarkę i na pewno znajdzie się kilka... :) Korzystałam z delisam.pl. Są nowi na rynku, duży wybór produktów i przyzwoite ceny, szczególnie jak na ekożywność. Polecam z czystym sumieniem :)
        A co do szwindli w tej 'branży' to pewnie zdarzają się jak w każdej dziedzinie życia. Wszystko zależy od ludzi.
    • madziulka987 Re: ceny ekojedzenia 19.10.14, 20:19
      mi się wydaje że bardzoe ciężko trafić na coś całkowicie ekologicznego, o ile nie wychodujemy tego samodzielnie. Ile nawet w delikatesach czy innych sklepach produktów "eko" "bio" itp a potem się okazuje że to to samo co te tańsze obok tyle że po wyższej cenie
    • 2lumena Re: ceny ekojedzenia 13.04.15, 16:10
      mniejsze koszty utrzymania sklepu internetowego stąd te rozbieżności, ale ogólnie jedzenie ekologiczne w moim odczuciu jest drogie :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka