estestest 20.03.10, 13:16 Nie sklep oczywiście ;-), ale rozmaite przysmaczki na święta? Wszyscy mi radzą Almę. Nie ma innego dobrego sklepu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marciasek Re: Gdzie kupic "delikatesy" w Krakowie? 20.03.10, 13:50 Jest jeszcze Bomi (Solvay Park). Sporo fajnych rzeczy jest w Auchan (Bonarka) - wprawdzie nie są to luksusowe delikatesy, ale mają różne smakołyki za dobry pieniądz (zwłaszcza sery, np. ser carski za 27 zł./kg, bursztyn za 33,70, poza tym świeże tagliatelle za 3 zł z groszami, wyjątkowo pyszne pomidorki koktajlowe tomiello itd.) A czego konkretnie poszukujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
giwia czego szukam? 20.03.10, 16:17 chcemy wejsc do sklepu przed swietami i kupic po pare deko wedlin, pasztetow, cos z owocow morza Spedzamy swieta we dwoje i nie mamy ochoty bawic sie pieczeniem itp Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: czego szukam? 20.03.10, 16:55 Też robię zakupy na dwoje :) No to nabiał kup w Auchan, a ryby, owoce morza - w Makro (największy wybór). No i wędliny. Znasz sieć sklepów mięsnych Szubryt? Kup u nich coś z serii wędlin tradycyjnych (zapytasz ekspedientki o wędliny tradycyjne - pokażą Ci co mają). Smak szynki jak za komuny :) I tanio. Tylko trzeba się liczyć z długą kolejką (zawsze) i z tym, że późnym popołudniem (po 17) na półkach już jest pusto - zamawiają tyle ile są w stanie sprzedać. Z tym, że w Szubrycie nie ma wędlin długodojrzewających. Znajdziesz je w Auchan i w delikatesach (Alma, Bomi), a jeśli wolisz trochę tańsze - Lidl (szynka szwarcwaldzka), Biedronka (pastrami, kindziuk, krumpiok itp. w plastrach, pakowane po 80g). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czego szukam? IP: *.chello.pl 20.03.10, 21:57 Ostatnio kupiłam szynkę szwarzwaldzką w Lidlu, beznadziejna w smaku. Szubryt ma dośś dobre wędliny, ale te droższe, niestety nie są one wędzone naturalnie, jak zresztą większość wędlin w sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: czego szukam? IP: *.chello.pl 20.03.10, 22:51 Dobre wedliny sa w sklepie na Zwierzynieckiej (rog Malej), na Starym Kleparzu tez niezly wybor. Krewetki kupuje albo w Almie, albo w Kuchniach Swiata (galeria Krakowska), mrozone, niegotowane. Tanie nie sa, ale na swieta mozna zaszalec. W Makro na pewno owoce morza tansze, ale nie mam ani karty, ani samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciasek Re: czego szukam? IP: *.ghnet.pl 20.03.10, 23:39 > W Makro na pewno owoce morza tansze Czy tańsze, to nie wiem (nie znam cen w innych sklepach), ale wybór jest duży. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs ona mi nawet tutaj nie smakuje, 21.03.10, 10:32 Gość portalu: gość napisał(a): > Ostatnio kupiłam szynkę szwarzwaldzką w Lidlu, beznadziejna w smaku. > Szubryt ma dośś dobre wędliny, ale te droższe, niestety nie są one > wędzone naturalnie, jak zresztą większość wędlin w sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pini Re: Gdzie kupic "delikatesy" w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 19:42 W krakowskim kredensie. Odpowiedz Link Zgłoś