Gość: k@si@ Re: Jak ususzyć jabłka??? IP: *.toya.net.pl 29.02.04, 20:41 najszybciej w piekarniku,ale dopóki kaloryfery są ciepłe to możesz jabłka pokroić i suszyć bez dodatkowych opłat za gaz;)) Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Jak ususzyć jabłka??? 29.02.04, 21:22 No tak,ale czy muszę je np. obrać ze skórki, wykroić gniazda itp? Jak to się najlepiej robi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Jak ususzyć jabłka??? IP: 213.25.161.* 29.02.04, 21:51 Suszyłam w suszarce do grzybów. Oczywiście bez pestek ale ze skórką. Wychodzą bardzo ładne. Ostatnio suszyłam nawet plastry pomarańczy, króre zawisły póżniej na choince. Kiedyś suszyłam też banany i morele. Suszenie w takiej suszarce jest lepsze od piekarnika, bo warzywa lub owoce zachowują swój naturalny kolor i nic nie można tam przypiec za mocno tak jak w piekarniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Jak ususzyć jabłka??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 10:45 Mój dziadek który mieszka na wsi, zbudował sobie kiedyś specjalny piec do suszenia owoców, grzybów itp. Zawsze przywożę od niego suszone jabłka i gruszki (rewelacja) Jabłka są pokrojone na cząski, ze skorką i gniazdami, to samo gruszki. Smakują świetnie. Kiedyś próbowałam suszyć te owoce w piekarniku ale to nie było to samo co z takiego pieca na węgiel Odpowiedz Link Zgłoś