kasiakaz1 no to i ja 28.12.04, 13:10 nick: widać przecież, kasiakaz1 płeć: piękna stan cywilny: wolna zawód/zajęcie: niedługo mgr psychologii(jakl napiszę pracę:-)) kraj/miasto, z którego piszę: Lublin ulubiona kuchnia narodowa: Uff. ulubiona kuchnia to kuchnia mojej mamy, a tak poza polsko-mamusiną to chyba włoska ulubione danie: za duzo wymieniania danie popisowe: ech, tyle gotuje róznych różności ze trudno powiedzieć. czego nie jadam: szpinaku ulubiony napój bezalkoholowy: kompot wieloowocowy, własnej roboty, mocno kwaśny ulubiony napój wysokoprocentowy: (R)um Tuzemsky w herbacie kawa/herbata: w dużych ilościach Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów, zyczę wielu szczęśliwych i smacznych, kulinarnych chwil w 2005 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: no to i ja IP: *.bb.netvision.net.il 28.12.04, 14:37 rzadko pisze, ale czytam, kopiuje i wyprobywuje, a potem wlaczam do repertuaru rodzinnej kuchni... :) nick: nie mam, uzywam wlasnego imienia plec: zenska stan cywilny: mezatka rodzina: 3 dzieci, duzych, mama, siostra zajecie: grzebanie w starych dokumentach kraj/miasto z ktorego pisze: jerozolima, israel ulubiona kuchnia: polska, wloska, chinska ulubione danie: kopytka, sery czego nie jadam: nie ma czegos takiego alkohol: dobre wino, dobry long drink napoj bezalkoholowy: soki naturalne, herbata, kawa i gratuluje wszystkim atmosfery panujacej na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
otama Re: kto sie jeszcze przedstawi? 10.01.05, 09:35 Przedstawię się również i ja. Póki co nie jestem zbyt aktywnym Forumowiczem ale za to sporo czerpię od Was. nick: j/w płeć: m stan cywilny: żonaty rodzina: Żona, pies, rybki :-) zawód/zajęcie: różnie, generalnie w branży TSL (transp-sped-logist) kraj/miasto, z którego piszę: Warszawa ulubiona kuchnia narodowa: polska, japońska, chińska, włoska (kolejność przypadkowa) ulubione danie: pierogi, sushi, kaczka po tongkińsku, makarony z lekkimi sosami (kolejność przypadkowa) danie popisowe: pierogi, ostatnio ciasta :-) czego nie jadam: szpinak, brukselka, młoda kapusta zasmażana ulubiony napój bezalkoholowy: woda ulubiony napój wysokoprocentowy: nalewki, whisky kawa/herbata: espresso pora dziennej aktywności: póki co dzień, praca :-) ale wkrótce zmiana - będzie sztywne łącze w domu :-) ulubiony cytat: "lepiej kijek obcinkować niż go później pogrubasić" Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: Może ktoś się dopisze? nt. 14.01.05, 15:14 no to może ja, nieśmiało, bo prawie nigdy nic nie piszę, za to bardzo uważnie i z wielką przyjemnością czytam i to już od dawna. płeć:ż stan cywilny:ż rodzina:mąż, córka i dwa kociska paskudne piszę z Warszawy, ale urodziłam się i młodość spędziłam w Szczecinie wiek:30 + zawód:prawnik ulubiona kuchnia:grecka i włoska najbardziej lubię jeść wszystko co ma w sobie cukinię, grzyby i żółty ser (niekoniecznie naraz), moje popisowe dania to chyba makarony z sosami na bazie cukinii. Nie tykam wędlin,podrobów i tp. Lubię kawę czarną bez cukru, wszelkie odmiany czarnej herbaty i ziołowe oraz czerwone wytrawne wino i piwo (pilsnery). To chyba wszystko, pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Klaryma - :-)) 14.01.05, 15:51 Ciesze sie ze jestes - i to z ulubiona grecka kuchnia :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pati102 to i ja sie dopisze 14.01.05, 16:34 pati102, kobieta, kilkuletni konkubinacik (ochydne slowo)ale w czerwcu sie legalizujemy, w kwestii zawodowej okaze sie za miesiac:), rodzina: mama, tato, brat, miasto-wawa. ulubiona kuchnia;francuska ulubione danie: zupa cebulowa (zmienia sie i zalezy od tak wielu rzeczy...) danie popisowe zmienia sie wciaz... nie jadam nerek, pluc, kapusty wloskiej ulubiony alkochol: bialy rum ulubiony bezalkocholowy: sok mieta+jablko kawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
argonia Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 14.01.05, 19:13 jak to miło,że ktoś wyciągnął ten post nawet nie wiedziałam,że forumowicze tak miło się poznają więc dołączę bo lubię tu zaglądać -argonia -kobitka -żona -jest 2+1 -strażniczka domowego ogniska -W-wa -różne ze wskazaniem na polską -nie ma jednego -ostatnio karp w galarecie -ostryg,żabich udek,ślimaków -czarna herbata -Zinfandel,Lambrusko (cz.wytr.) -espresso -ranek -"z każdym dniem coraz trudniej przychodzi mi pojąć,jak ludzie mogą żyć,nie będąc Galą czy też Salvadorem Dali"z "Dziennika geniusza"Salvadora Dali. - Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne to ja sie jeszcze nie wpisalam? :) 14.01.05, 19:25 roseanne, stara wyga, na forum wyborczej gdzies od 2001...... ona zajeta rodzina = 2+2 + kota wolny artysta = siedze w domu, kuchce, tlumacze, czasami pisze cos na stronke od listopada USA ostatnio zajadam sie kuchnia hinduska, ale lubie rozne salatka owocowa hm... skromna jestem :P nie przepadam za sashimi woda, niegazowana ... kawa, zdecydowanie kawa aktywnosc- cala doba z przerwa na sen, strefa czasowa Nowego Yorku Odpowiedz Link Zgłoś
churros Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 14.01.05, 20:22 No dobra, ja tez sie wpiszę, mimo, że jestem raczej biernym użytkownikiem ;)) nick: churros płeć: kobieta stan cywilny: zajety rodzina: rozległa, udomowiona- mąż i psy zawód/zajęcie: historyk kraj/miasto, z którego piszę: Warszawa ulubiona kuchnia narodowa: hiszpańska ulubione danie: osmiornica po galicyjsku, paella danie popisowe: zupy- cebulowa, z brokułów, ciasta, drożdzowe pierogi, nalewki czego nie jadam: móżdżku, wątróbki, gotowanej kapusty ulubiony napój bezalkoholowy: coca cola, sangria (no... prawie bezalkoholowy) ulubiony napój wysokoprocentowy: caipirinha, wódka z tonikiem i cytryną kawa/herbata: herbata zdecydowanie, czarna z cytryną, zielona, owocowa pora dziennej aktywności: noc Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia-bt kolejna do kolekcji =) 14.01.05, 23:31 > nick:kasiunia-bt > płeć:kobietka,lat 18 > stan cywilny:zajęta > rodzina:Mamitka i Tatuś, plus stały osobisty > zawód/zajęcie:licealistka > kraj/miasto, z którego piszę:Toruń > ulubione danie:zupa ogórkowa > danie popisowe:mmm rzadko cos wychodzi dlatego chetnie korzystam z pomocy na forum =) > czego nie jadam: niczego co jest smażone i zbyt tłuste > ulubiony napój bezalkoholowy:kawa z mlekiem i cynamonem > ulubiony napój wysokoprocentowy:blue curacao + wódeczka + sok pomarańczowy > kawa/herbata:kawka pół na ół z mleczkiem, herbatki niepijam > pora dziennej aktywności:o jejq, zależy czy zrobie sobie wolne czy też nie=),najczęściej wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 14.01.05, 23:58 dispell facet 39 l. żonaty 1+1 do niedawna oficer MW obecnie emeryt/obibok ))) Polska, Gdynia wszystkie za wyjątkiem eskimoskiej - bo nie znam...))) stanowczo wszystko popisuję się czym się da i gdzie się da (dorabiam koncertując...poezja śpiewana więc się trochę łączy...) Nie jadam słodkości za wyjątkiem lodów, no i ostatnio oblizałem palucha po Rafaello...))) Mrożona herbatka zielona z miętą nie słodzona. Siwucha... Z lenistwa nie używam ani kawy ani herbaty... pory aktywności zmienne są... aut bibat, aut abeat - niech pije albo niech sobie idzie. Cyceron...))) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_go Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 27.01.05, 11:53 nick:ma_go płeć:k stan cywilny:zajęta rodzina:mąż,syn(dorastajacy),pi es zawód/zajęcie:inżynier kraj/miasto, z którego piszę:wawa ulubiona kuchnia narodowa:polska ulubione danie:zjem wszystko,co pod nos dostanę danie popisowe:łosoś na rózne sposoby czego nie jadam:rosół,kawior ulubiony napój bezalkoholowy:soki warzywne ulubiony napój wysokoprocentowy:wino wytrawne,porto kawa/herbata:czarna bez cukru/herbata czerwona pora dziennej aktywności:zmienna Udzielam,sie troszkę na forum chlebowym,tutaj tylko podczytuję Odpowiedz Link Zgłoś
meggie8 Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 27.01.05, 11:56 nick: meggie8 płeć:K stan cywilny:stan cywilny wolny,ale serce zajęte:-) rodzina:rodzice+brat zawód/zajęcie:tchnik hotelarstwa,pilot wycieczek/zajęcie:studentka turystyki kraj/miasto, z którego piszę:Gdynia ulubiona kuchnia narodowa:lubię urozmaicenia,więc nie mam1ulubionej ulubione danie:jest ich przynajmniej kilka danie popisowe:rolada z kurczaka na słono,tortSachera,zapiekane naleśniki z róznymi nadzieniami czego nie jadam: czerniny,salcesonu,brukselki ulubiony napój bezalkoholowy:kubuś cytrynowy,pepsi,woda niegaz. ulubiony napój wysokoprocentowy:wino,likiery,c zasem piwo,słodkie drinki kawa/herbata:herbata,bo kawa działa na mnie usypiająco pora dziennej aktywności:caly dzień i pół nocy ulubiony cytat:Jakby co,to w razie czego! Odpowiedz Link Zgłoś
annarea Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 27.01.05, 12:37 Witam wszyskich, sledze watek od dawna ale od nie-dawna zaczelam cos pisac i jako nowa tutaj przedstawiam sie nick:annarea płeć: kobieca stan cywilny: zamezna rodzina:ja i on zawód/zajęcie: media rights manager kraj/miasto, z którego piszę: milano ulubiona kuchnia narodowa: wloska, polska i dobrze zrobiona chinska ulubione danie: cozze e fagioli ( fasolka z malzami) nic wyszukanego ale pyszne danie popisowe: pastiera napoletana ( ciasto wielkanocne z Neapolu) czego nie jadam: jadam raczej wszystko i jestem otwarta na nowe propozycje ulubiony napój bezalkoholowy: sok marchew+pomarancz ulubiony napój wysokoprocentowy: likier kawowy kawa/herbata: kawa ( odkad zamienilam Polske na Wlochy herbata poszla w zapomnienie) pora dziennej aktywności: 8-23 ulubiony cytat: Zyj i pozwol zyc ( nie wiem czy to cytat ale jest moim ulubinym mottem. Bo wedlug mnie to wazne miec swoja przestrzen i zostawic takze przestrzen dla innych - doslownie i w przenosni ) Pozdrowienia dla wszystkich na FK am sie: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? IP: *.bb.netvision.net.il 27.01.05, 13:26 moze tak podzielisz sie przepisem na to ciasto wielkanocne z neapolu? brzmi smacznie... :))) hmm, ta wloska kawa to rzeczywiscie najlepsza w swiecie, no i te lody, te lody... Odpowiedz Link Zgłoś
annarea Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 27.01.05, 15:07 Bardzo chetnie ale jutro bo nie mam przy sobie przepisu a nie chce pomylic proporcji. Odpowiedz Link Zgłoś
viillemo no to może ewentualnie ja tez????????????? :))))) 27.01.05, 13:50 czytam Was od niedawna i co tu dużo mówić...zdobyliście moje serce wielkim odzewem kiedy potrzebowałam pomocy w sprawie kleju:)))))) Z Waszych przepisów wykorzystałam jak na razie pleśniaka (który okazał się poczciwym skubańcem), parę przepisów na zupy i ciasto na pizze....aaaaaaaa no i mój był ten dzik, który udawał w tytule dziecko hiohihihi:)))No wiec do rzeczy:)) nick:Viillemo (to z Sagii... jestem podobną wariatką:)) płeć:kobieta stan cywilny:mężatka rodzina:mężowizna kochana i nie mniej kochany Timon Timonowicz TImonowski (Szymonek)-19-miesięczny syneczek:))) zawód/zajęcie:historyk aktualnie wychowujący wyżej wymienionych:))) kraj/miasto, z którego piszę: Łódź ulubiona kuchnia narodowa:każda dobra:)) ulubione danie:wszystko co dobre:)) danie popisowe: chyba tort mojej mamy zawierajacy w sobie tajemnice rodową:))) (dotycząca przygotowania) czego nie jadam: różnych skrajności... ulubiony napój bezalkoholowy:woda zmieszana z 100% sokiem ulubiony napój wysokoprocentowy:wino czerwone i piwo malinowe;)) kawa/herbata:ewentualnie kawa pora dziennej aktywności:no cóż z racji aktywnosci syneczka to od 7:00 do 20:00 ulubiony cytat: "kochac to odnajdywać własną duszę przez dusze ukochanego..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.01.05, 21:49 nick: Stokrotka płeć: kobieta stan cywilny: do kwietnia - wolny rodzina: od kwietnia - maz (logiczne, nie?:))) zawód/zajęcie: wieczny student, ha! kraj/miasto, z którego piszę: Krakow ulubiona kuchnia narodowa:nie znam sie tak jak Wy (choc bardzo bym chciala), chyba wloska... ulubione danie: ostatnio - makarony danie popisowe: ciasteczka Cynamoon (o ile wolno sie podpiac:)))) czego nie jadam: mdli mnie od surowego mleka ulubiony napój bezalkoholowy: goraca czekolada z duzo iloscia bitej smietany, ale czy to napoj, czy raczej deser? ulubiony napój wysokoprocentowy: rozowe Martini z cytryna i lodem kawa/herbata: herbate pije hektalitrami, picie kawy celebruje (uwielbiam pic kawe w kawiarniach, najbardziej w Pozegnaniu z Afryka) pora dziennej aktywności: kiedy mam studia albo prace - dzien, ale kiedy mam wolne, momentalnie przestawiam sie na noc ulubiony cytat: - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa102 Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? IP: *.atm2-0-77326.0x50a6e95a.bynxx15.customer.tele.dk 27.01.05, 22:51 Jestem tu od kilku tygodni, ale zagladam kilka razy dziennie bardzo ciekawie tutaj i mnostwa przeciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec do tego cieszy mnie przyjazny ton. dzieki za super forum Nick: ewa102 Imie: ewa Plec: no ewa, to co moze byc Rodzina: Ja(wszystkozerna)+ frytka lat 2 (slodycze oraz maslo wyjadane palcem)+ nitus(befsztyki oraz surowe miecho) Zajecie: podrozujacy inzynierek Miasto: Kopenhaga Ulubiona Kuchnia: kazda, robiona z sercem Ulubione danie: jem prawie wszystko, jesli nie ze smaku, to z ciekawosci Danie popisowe: najczesciej cos niespodziewanego. do tego bardzo rzadko korzystam z dokladnych przepisow, dlatego moje potrawy smakuja inaczej za kazdym razem Czego nie jadam: moze raczej czego nie lubie, bo jadam wlasciwie wszystko Ale nie lubie, brukselki, kardemonu, bialego pieprzu, potraw/ciast z paczek, fast foodow z duzych sieci (bo np. taki hamburger smazony na ogniu z domowym mayo i frytkami to chetnie zjem), taniej czekolady, chinskich, indyjskich i tureckich slodyczy (tak ogolnie, bo jakies tam pojedyncze to pewnie bym zjadla) Ulubiony napoj bezalkoholowy: woda Alkoholowy: szampan lub szampanopodobne (np.cava) oraz wsyztko, co nie jest wymieszane w slodka maz o kolorze niebieskim i ozdobione parasolka (no chyba, ze jestem na feriach w cieplych krajach, gdzie takie cus serwuje mi wpolrozebrany umiesniony i lsniacy potem, piekny mulat) Kawa /herbata: litrami w pracy, bez cukru, czasami biala / aktualnie ooloong, bo przywiozlam se. w zadnym wypadku pachnace torebeczki picwicka czy innego liptona, fuj Hobby kuchenne: probowanie dziwnych rzeczy w podrozach, domowej roboty czekoladki oraz ostatnio, przez WAS - muffinki Pora codzinnej aktywnosci: od rana do wieczora - stanowczo za malo snu Odpowiedz Link Zgłoś
kaiserka Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 28.01.05, 12:20 W ramach podciagania... Ja sie juz przedstawialam, ale jako gosc LidKa. Nick byl zajety, wiec mam konto kaiserkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mopek1 No to ja też :-) 07.02.05, 21:04 Nick: Mopek1 Imie: Marta Plec: baba Rodzina: mąż + Basia Zajecie: lek.med. Miasto: Kraków Ulubiona Kuchnia: mojego taty :-) Ulubione danie: hmmm nie, jednego się nie da, a na wszystkie nie ma miejsca! Danie popisowe: Do tej pory zupa z bobu z kolendrą, ale dzięki wam bedzie ich więcej! Czego nie jadam: owoców morza Ulubiony napoj bezalkoholowy: kawa - każda dobra Alkoholowy: nie mam ulubionego Hobby kuchenne: nikt mi w to nie wierzy, ale ja NAPRAWDĘ przy garach odpoczywam, np. po dyżurze jak mam możliwość zamykam się w kuchni i robię obiad na dwa dania z deserem - tak odpoczywam :-) Trafiłam na to forum z powodu wielkiej imprezy jaką mam zorganizować dla rodziny za 2 tygodnie - moja córeczka kończy ROK!!! Ale wiem, że tu zostanę, bo sie uzalezniłam i zaglądam codziennie. Odkąd tu jestem wypróbowałam już masę przepisów - hi, hi codzinnie robię coś z FK - i choć jeszcze nie zdecydowałam jakie będzie menu to mam już kilka "pewniaków" np. zupa cukinowo-czosnkowa Giezika będzie na pewno!!! :-) A może mi podsuniecie cały zestaw? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f up, up... 07.02.05, 21:22 a gdzie Jędrki i inne fajne chłopy, co patelni się nie boją? Odpowiedz Link Zgłoś
kikkera To w taki razie ja też pójdę w Wasze ślady (:-) 07.02.05, 22:48 nick: Kikkera płeć: piękna stan cywilny: zamężna rodzina: szwajcarski mąż, kochający Polaków i dwa wielkie psy (berneńczyk i labrador) zawód/zajęcie: szef projektu (co by to miało nie oznaczać...) kraj/miasto, z którego piszę: "Czekoland", Grandson - nad jednym ze szwajcarskich jezior ulubiona kuchnia narodowa: w zasadzie każda, choć serce me rwie się w stronę włoskiej ulubione danie: risotto ;-) danie popisowe: risotto czego nie jadam: podrobów brrr !!! brukselki, miodu i lasagne (pochorowałam się kiedyś i od tej pory bardzo mi się źle kojarzy...) ulubiony napój bezalkoholowy: woda i wszystkie rodzaje herbat ulubiony napój wysokoprocentowy: wino czerwone i jeszcze raz czerwone (białe mnie powala ciężką migreną) pora dziennej aktywności: cały boży dzionek, aż nie padnę, co zdarza się o bardzo różnych porach ulubiony cytat: Il vaut mieux ne rien dire et passe pour un idiot que de parler et ne laisser aucun doute à ce sujet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszam Re: To w taki razie ja też pójdę w Wasze ślady (: IP: *.chello.pl 07.02.05, 23:40 O! Pozdrawiam reprezentantów mojego ulubionego kraju! Od fondue niekwestionowane autorytety! Żeby te sery choć trochę tańsze były...:) Odpowiedz Link Zgłoś
diwina Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 09.02.05, 10:04 diwina kobieta mężatka mąż+pies miłe w zimie, latem absorbujące! Gliwice czeska pierogi rosół łazanek,kapuśniaku,gotowanego mięsa z rosołu kawa z cukrem i śmietanką ajerkoniak kawa cały dzień, herbata wieczorem,najchętniej z cytryną rano bierzcie i jedzcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Już najwyższy czas coś o sobie napisać 09.02.05, 10:39 nick: mwookash płeć: mężczyzna stan cywilny: oficjalnie wolny ale nieoficjalnie zajęty rodzina: model (2+0)? zawód/zajęcie: geograf, kartograf (już prawie tytułowany), redaktor w wydawnictwie kraj/miasto, z którego piszę: Polska, Warszawa, pochodzenie - nieco na północny wschód od Warszawy ulubiona kuchnia narodowa: niejedna ulubione danie: niejedno danie popisowe: zaskakujące, że najprostsze oceniane są jako popisowe, a te popisowe często przechodzą niezauważone :) czego nie jadam: RZODKIEWKI (ale znam smak bo jadłem będąc dzieckiem) właściwie to jadam wszystko, do niczego nie jestem uprzedzony ulubiony napój bezalkoholowy: niejeden ulubiony napój wysokoprocentowy: niejeden, ale preferuję słodkie kawa/herbata: TAK! Pod różnymi postaciami pora dziennej aktywności: mniejwięcej od 6 do 24+ ulubiony cytat: dużo ale podam jedną myśl nieuczesaną Leca "Rzeczy śmiesznych nie biorą ludzie na serio. Tak jak gdyby zastrzelono kogoś z rewolweru w kształcie świnki morskiej, a facet zabity nie chciał tego uznać." Odpowiedz Link Zgłoś
olabogga Re: Już najwyższy czas coś o sobie napisać 14.02.05, 17:28 oto ja nick: olaboga płeć: kobieta stan: uzależniona rodzina: typowa (mąż, kot, przyjaciele) zajęcie: dziennikarka kraj/miasto: od 12 lat warszawa, wcześniej kaszuby ulubiona kuchnia narodowa: każda słoneczna, od karaibskiej, przez włoską, bałkańską, bliskowschodnią, po hinduską, tajską i tak dalej. ulubione danie: mnóstwo danie popisowe: mnóstwo nie jadam: mięsa ulubiony napój bezalkoholowy: woda muszynianka naturalnie gazowana, kefir zmiksowany z sokiem pomidorowym, solą, pieprzem i pietruszką ulubiony napój wysokoprocentowy: piwo pszeniczne, wino wytrawne, tequila, bourbon, krwawa mary z worczesterem kawa/herbata: tylko z ekspresu ciśnieniowego/w każdej postaci pora dziennej aktywności: nienormowana ulubiony cytat: mam kiepską pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen No dooooobra :) 05.03.05, 20:15 nick: schaetzchen (tylko nie każcie mi się z niego tłumaczyć, proszę!) płeć: kobieta stan cywilny: jest facet, ale nie mam na niego papierów :) zawód: wolny :-P branża - muzyka poważna kraj/miasto, z którego piszę: Polska, Warszawa, Ursynów ulubiona kuchnia narodowa: hmmm i to jest problem... Jednej nie da rady :) Generalnie śródziemnomorska ze wskazaniem na Włochy, japońska (tak naprawdę tylko sushi, sashimi, tempura, miso, te wszystkie wynalazki z wodorostów), "wschodniopolska" czyli wszystkie kluskowate i pierogowate rzeczy, ale w wersji bezmięsnej, hinduska od czasu do czasu. ulubione danie: postaram się ograniczyć: wszelkie sałaty; kluchy, kasze, makarony, pierogi, ziemniaki - pod każdą postacią. I risotto. Owoce. Morza też :) Sushi. Grzyby. danie popisowe: duuuuużo :) czego nie jadam: mięsa które nie pływa. Bo ryby owszem, zdarza mi się, podobnie owoce morza. ulubiony napój bezalkoholowy: woda bez gazu z Żywca, wyciśnięty własnoręcznie sok z pomarańczy i herbata (patrz niżej) ulubiony napój wysokoprocentowy: gin z tonikiem, dobrze zmrożona biała wódeczka (i bliny...), śliwowica paschalna. Niskoprocentowy: wino wytrawne czerwone (za dużo gatunków do wymieniania, ostatnio dalekie kraje - australijski shiraz i różne chilijskie). Latem - białe lub różowe z kostką lodu. I taki soczek ume-shu - wino śliwkowe japońskie. Jak się poda z lodem, jest pychotka. W innej wersji - niemożliwie słodkie. kawa/herbata: zdecydowanie, tylko i wyłącznie herbata. Najchętniej zielona japońska, czasami jakaś mocna czarna. Ziółkami też nie gardzę. pora dziennej aktywności: różnie... tak to jest z wolnymi zawodami i nienormowanym czasem pracy :) ulubiony cytat: nie zmieszczą się wszystkie... ------------------------------ - A niech mnie, co pan tam ma? - Trufle. - Och, dobra. Trufle. Od dawna nieżywe, co? Peter Mayle "Zawsze Prowansja" Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Hmm:))) 06.03.05, 17:02 Wychodzi na to,ze swinka Fetti sie nie przedstawila grzecznie:)Juz nadrabiam:) 1.fettinia 2.kobitka puszysta 3.powtorna mezatka 4.rodzinka-oj spora:))) 5.obecnie "drob domowy"-powod-patrz punkt wyzej:) 6.BRD 7.kuchnia kosmopolityczna w zalezmnosci od zyczen rodziny:) 8.chyba jednak pierogi 9.takze owe i lasagne 10.KOPERKU-brrr:) 11.kakao i soczki 12.nieustajaco czerwone,wytrawne 13.mala czarna rano,herbata w zaleznosci od nastroju 14.z urodzenia sowa,z koniecznosci skowronek(oj nie lubie rano wstawac) 15.ooo-to temat rzeka-ostatnio stary sprawdzony"Na zawsze jestes odpowiedzialny za to co oswoiles" Dziekuje za uwage:)) Odpowiedz Link Zgłoś
apsik1 Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 09.03.05, 14:19 od pewnego czasu mam stały dostęp do internetu. Szukałam i znalazłam coś fajnego czyli to forum. Jesteście zgraną "paczką" ale mam nadzieję że i mnie tutaj przyjmiecie, a ja dalej będę zadowolona (jak wcześniej gdy tylko się przyglądałam). Boję się trochę ale.. nick: apsik lub apsik1 płeć K stan cywilny :mężatka rodzina: mąż, 2 córcie i synek -duuuużo nas, ale jest wspaniale, zawód budowlaniec po polibudzie ale od dawna przysłowiowa"kura" domowa kraj/miasto obecnie Piła ale tak co pewien czas Trójmiasto ulubiona kuchnia: chińska, włoska i nasza tradycyjna ulubione danie makaron z warzywami, krewetki danie popisowe nieokreślone-w zależności od potrzeby staram się by było smacznie nie jadam czerniny, ozorków, michałków, części wędlin napój kawa, woda ten wysokoprocentowy to likiery kawowe lub brazylijskie pora aktywności: w zależności od aktywności dzieciaków (szkoły, przedszkola i malucha) mam nadzieję że nie będzie źle. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi110 Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 16:24 Forum podczytuje od bardzo dawna aczkolwiek dopieroteraz niesmialo zaczynam sie udzielac :)) nick: gabi110 płeć: kobietka stan cywilny: mężatka rodzina: mąż ( o kolejnego członka sie staramy ;)) zawód/zajecie: ksiegowa miasto: Kłodzko ulubiona kuchnia narodowa: polska i włoska ulubione danie: bigos mojej mamy danie popisowe: nie mam, chodziaż znajomi przychodzą z nadzieja na sałatkę z kurczakiem i ananasem, więc moze to :) czego nie jadam: wiórek kokosowych ulubiony napój bezalkoholowy: sok z czerwonych grejfrutów wysokoprocentowy: Casablanca (adwokat z sokiem pomarańczowym) kawa/herbata: herbata z cytryną (koniecznie bez skórki) pora dziennej aktywności: 8-23 ulubiony cytat: brak No to by było na tyle :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna Andzia Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? IP: *.fbx.proxad.net 09.03.05, 18:25 Skoro juz zaczynam udzielac sie regularnie na tym forum, wypada sie przedstawic :) > nick: jw. > płeć: a znacie duzo facetow o imieniu Andzia ? ;) > stan cywilny: zamezata > rodzina: meska wiekszosc : maz, syn i pol-koczur (kastrat, znaczy sie) > zawód/zajęcie: anglista/logistyk > kraj/miasto, z którego piszę: pld Francja, Mrs > > ulubiona kuchnia narodowa: srodziemnomorskie wszystkie, ze szczegolnym upodobaniem francuskiej, libanskiej i maghrebu > ulubione danie: zmiennie, w tej chwili ravioli z ricotta i szpinakiem > danie popisowe: udziec jagniecy pieczony 7 godzin (gigot de 7 heures) > czego nie jadam: kozliny (pachnie mokrym kotem) > ulubiony napój bezalkoholowy: coca light (bardzo sie wstydze;) > ulubiony napój wysokoprocentowy: czerwony Medoc, biale Alzackie, i nade wszystko rozowe prowansalskie > kawa/herbata: kawa porannie, herbata o wszystkich porach dnia > > pora dziennej aktywności: roznie bywa > > ulubiony cytat: "Juste Leblanc? Ah bon, il n'a pas de prenom ?" - Jacques Villeret w "Le diner des cons" Odpowiedz Link Zgłoś
antka1 Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 09.03.05, 18:49 nick: antka płeć: K stan cywilny: niedookreślony rodzina: rodzice, młodszy brat, 47 dzieci świetlicowych, którymi się opiekuję zawód/zajęcie: polonista, edytor/ korektor tekstów, świetliczanka, /od czasu do czasu fotografuję i pisuję teksty kraj/miasto, z którego piszę: Siedlce ulubiona kuchnia narodowa: jestem na etapie poszukiwań - Francja i Indie ulubione danie: naleśniki danie popisowe: jak wyżej + murzynek czego nie jadam: tatara i flaków nie miałam w ustach, rzadko jadam mięso ulubiony napój bezalkoholowy: coca-cola light, woda mineralnbe gazowana ulubiony napój wysokoprocentowy: wino kawa/herbata: herbata różnokolorowa, kawa rozpuyszczalna, ostatnio kawa 3 w 1 pora dziennej aktywności: im wcześniej, tym lepiej ulubiony cytat: njic nie powiem, bo za dużo powiem Odpowiedz Link Zgłoś
buttermilk Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 11.03.05, 23:53 Jako nowa wielbicielka tego forum pozwole sobie podciagnac watek i przy okazji sie przedstawic: nick: buttermilk plec: kobialka stan cywilny: zonka rodzina: mezus, syn i pies wybitnie nierasowy zajecie: biuro prowadze (sprzedaz, administracja i takie tam..) kraj: Irlandia ulubiona kuchnia narodowa: wloska! ulubione danie: wszystko co zawiera makaron, szpinak danie popisowe: chyba orzechowiec z masa grysikowa..? czego nie jadam: mozdzek i plucka ulubiony napoj bezalkoholowy: wszelkie smoothies ulubiony napoj wysokoprocentowy: piwo kawa/herbata: kawa lub herbaty smakowe pora dziennej aktywności: wieczor ulubiony cytat: co masz zrobic dzis zrob pojutrze, bedziesz miec 3 dni wolnego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
xena_x Re: POZNAJMY SIĘ - co Wy na to? 12.03.05, 06:54 Jesli to kogos zainteresuje to moge sie przedstawic poniewaz to nie fair podczytywac inne dane nie wspominajac o sobie wiec lecim nick - Xena , X , ogolnie sie nie loguje ale login xena_x plec- kobieta stan cywilny - mezatka rodzina - niemaz i kot , bezdzietna zawod / zajecie - hmm gospodyni domowa ? Nie pracuje zawodowo kraj/miasto - Belgia , Antwerpia kuchnia narodowa - internacionalna z kazdej wyczerpuje cos dobrego np z polskiej pierogi ruskie , z wloskiej, greckiej, tureckiej czy ogolnie srodziemnomorskiej przyprawy , oliwki , fete , warzywa , owoce Z azjatyckiej pyszne przyprawy i dania ulubione danie - trudno powiedziec bo dzisiaj to a jutro tamto zalezy na co mam ochote . W zasadzie dania mam bardzo roznorodne i kazde , ktore zrobie danego dnia wydaje mi sie najlepsze na swiecie :-) Wiem ! to bialy ser w roznych postaciach bez tego dzien niewazny Danie popisowe - o to ciezkie pytanie bo nie mam wlasciwie przed kim sie popisywac kiedys robilam sliczne polmiski na rozne imprezy " na zimno " , bigos , ktory bardzo smakowal chyba gdybym sie miala czyms popisac to raczej jakas nowoscia , nie klasyka czego nie jadam - duzo moznaby wymienic moze ogolnie wszelkich podrobow (poza kurza watrobka), junk food chociaz tez zdarzaja sie wyjatki ,kartole zawsze zastepuje czyms innym ale lubie do zupy ,zbednych dodatkow jak np bulka tarta i panierka do wszystkiego , beszamele i inne sztuczne sosy ( uznaje tylko mieso w sosie wlasnym ), skwarek , sloniny , cukru samego w sobie ulubiony napoj bezalkoholowy- herbata z cytryna , czesto z konfitura , kawa , sok grejfrutowy ulubiony napoj z %- piwo kawa/ herbata pije duzo jak powyzej zwlaszcza w upaly goraca herbatke pora dziennej aktywnosci - pozno wstaje i pozno chodze spac ale zawsze staram sie to jakos ulepszyc Najwieksza aktywnosc mam po przebudzeniu i wieczorem ulubiony cytat - hmmm duzo moznaby wymienic ale na FK moge powiedziec: " nie wierz gebie poloz na zebie " jak mawiala moja babcia , gdy sie na cos krzywilam i to polecam wszystkim , bo w kazdej kuchni moze inaczej smakowac Odpowiedz Link Zgłoś