Dodaj do ulubionych

moje ukochane naczynko

13.07.04, 13:17
opstatnio nieco zaniedbywane, ale ponieważ syberysjkie lato skłania do pieczenia - dzis pieczona papryka nadziewana rissoni będzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Liska Re: moje ukochane naczynko IP: 81.210.125.* 13.07.04, 13:23
      prosimy o więcej szczegółów...
      :-)
      • Gość: giezik Re: moje ukochane naczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 13:39
        w szybkim skrócie

Ugotować 15 dag rissoni.. Odcedzić.
        na oliwie przesmażyć posiekaną cebuulę i zmażdżony ząbek czosnku. Dodać kilka posiekanych plasterków bekonu. PO usmażeniu wymieszać, z rissoni, kubkiem utartej mozzarelli i 1/2 kubka utartego parmezanu i sporą ilościa natki.
        Połowki papryki nadziać farszam.
        Wymieszać razem pomidory z puszki (40 dag) wino (1/2 szklanki), lyżkę koncentrau pomidorowego, oregano, sól pieprz. Wyłożyć masę na wierch papryki. POsypać świeżą bazylią.
        Piec 30-40 min.
        • Gość: Liska Re: moje ukochane naczynko IP: 81.210.125.* 14.07.04, 13:54
          Jeny... zakradnę się chyba nocą do Twojej kuchni i wszystko wyjem;-) jak czytam
          te opisy, to nawet na mięso mam ochotę... skąd Ty to wszystko bierzesz, hę?
          (Idee mam na myśli:-)
          • giezik Re: moje ukochane naczynko 14.07.04, 14:20
            :)))
            Jedną z pierwszych rzeczy, którą z rodzinnego domu wyniosłem na swoje, była kolekcja "Mojej kuchni" tak ze 3 roczniki (no mówiąc wprost podkradłem rodzicielce - kucharzowi z zawodu, a później machnęła ręką; czasem jej pożyczam ;) ).
            Od tametgo czasu moja biblioteka kulinarna rozrosła się sporo, no i do tego dochodzi internet i własna wyobraźnia.
    • Gość: giezik suplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:23
      Wlasciwie niepotrzebne są pomidory z puszki (na pewno nie w takiej ilości). Wystaczy zrobić "zalewę z koncentratu i wody" w sumie tylko po to, żeby trzoche przeniknęło do środka papryki.
    • saiss Re: moje ukochane naczynko 13.07.04, 15:48
      Co to jest rissoni? ?_?
      Pozdrawiam!
      • Gość: giezik Re: moje ukochane naczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:52
        taki malutki makaron w kształcie ryzu.
        • hela1 Re: moje ukochane naczynko 13.07.04, 15:54
          no wlasnie, a ja nawet chcialam zaczac watek o tym co zrobic z rissoni. No
          wiec, co zrobic z rissoni?
          • Gość: giezik Re: moje ukochane naczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:57
            do nadziewania, faszerowania no i zup
            • Gość: giezik PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:59
              w Konnemanie (Makarony) jest m.in
              pieczony pudding z rissoni
              tort kokosowo-cytrynowy
              rissoni z karemlizowaną cebulą i serem pleśniowym
              • Gość: Hela Re: PS IP: *.bb.online.no 14.07.04, 01:53
                Mam tego Kønnemana. Chyba jednak od przybytku glowa boli czasami, za duzo tych
                ksiazek!
    • Gość: Pichciarz Re: moje ukochane naczynko IP: *.proxy.aol.com 14.07.04, 04:31
      No ale gdzie to naczynie skoro podajesz danie?...
      • Gość: giezik Re: moje ukochane naczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 06:31
        w czymś piec trzeba :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka