giezik 13.07.04, 13:17 opstatnio nieco zaniedbywane, ale ponieważ syberysjkie lato skłania do pieczenia - dzis pieczona papryka nadziewana rissoni będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Liska Re: moje ukochane naczynko IP: 81.210.125.* 13.07.04, 13:23 prosimy o więcej szczegółów... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: moje ukochane naczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 13:39 w szybkim skrócie Ugotować 15 dag rissoni.. Odcedzić. na oliwie przesmażyć posiekaną cebuulę i zmażdżony ząbek czosnku. Dodać kilka posiekanych plasterków bekonu. PO usmażeniu wymieszać, z rissoni, kubkiem utartej mozzarelli i 1/2 kubka utartego parmezanu i sporą ilościa natki. Połowki papryki nadziać farszam. Wymieszać razem pomidory z puszki (40 dag) wino (1/2 szklanki), lyżkę koncentrau pomidorowego, oregano, sól pieprz. Wyłożyć masę na wierch papryki. POsypać świeżą bazylią. Piec 30-40 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liska Re: moje ukochane naczynko IP: 81.210.125.* 14.07.04, 13:54 Jeny... zakradnę się chyba nocą do Twojej kuchni i wszystko wyjem;-) jak czytam te opisy, to nawet na mięso mam ochotę... skąd Ty to wszystko bierzesz, hę? (Idee mam na myśli:-) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: moje ukochane naczynko 14.07.04, 14:20 :))) Jedną z pierwszych rzeczy, którą z rodzinnego domu wyniosłem na swoje, była kolekcja "Mojej kuchni" tak ze 3 roczniki (no mówiąc wprost podkradłem rodzicielce - kucharzowi z zawodu, a później machnęła ręką; czasem jej pożyczam ;) ). Od tametgo czasu moja biblioteka kulinarna rozrosła się sporo, no i do tego dochodzi internet i własna wyobraźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik suplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:23 Wlasciwie niepotrzebne są pomidory z puszki (na pewno nie w takiej ilości). Wystaczy zrobić "zalewę z koncentratu i wody" w sumie tylko po to, żeby trzoche przeniknęło do środka papryki. Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: moje ukochane naczynko 13.07.04, 15:48 Co to jest rissoni? ?_? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: moje ukochane naczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:52 taki malutki makaron w kształcie ryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: moje ukochane naczynko 13.07.04, 15:54 no wlasnie, a ja nawet chcialam zaczac watek o tym co zrobic z rissoni. No wiec, co zrobic z rissoni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: moje ukochane naczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:57 do nadziewania, faszerowania no i zup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:59 w Konnemanie (Makarony) jest m.in pieczony pudding z rissoni tort kokosowo-cytrynowy rissoni z karemlizowaną cebulą i serem pleśniowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: PS IP: *.bb.online.no 14.07.04, 01:53 Mam tego Kønnemana. Chyba jednak od przybytku glowa boli czasami, za duzo tych ksiazek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: moje ukochane naczynko IP: *.proxy.aol.com 14.07.04, 04:31 No ale gdzie to naczynie skoro podajesz danie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: moje ukochane naczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 06:31 w czymś piec trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś