pestka1973 01.02.06, 19:02 Zrobiłam dziś pyzy z żółtej książki. Były pyyyszne - robiłam pyzy pierwszy raz w życiu i UDAŁY SIĘ!!! Moja rodzinka była zachwycona - POLECAM WSZYSTKIM BO TANIE I SMACZNE! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewik73 Re: PYZY ZIEMNIACZANE 02.02.06, 00:58 robiłam kiedyś ale mi nie wyszły i musiałam zrobić kluski ziemiaczane które na szczęście mój mąż bardzo lubi. Widzę, że jednak niektórym wychodzą, więc spróbuję jeszcze raz je zrobić. Domyślam się, że za słabo odcisnęłam ziemiaki. Odpowiedz Link
patka.f Re: PYZY ZIEMNIACZANE 02.02.06, 02:18 Ja uwielbiam pyzy ziemniaczane- dlatego kupuje mrożone Z tego przepisu robiłam juz ze 4 razy i jeszcze nigdy mi nie wyszły..Nie wiem, gdzie popełniam błąd wiec moze napiszecie dokładnie jak wy robiłyscie? Byłabym bardzo wdzieczna..bo jak dla mnie to musze sie niezle potem nagimnastykowac, zeby zrobic cos z tego co wychodzi z TM..i dac dzieciakom jesc.. Pozdrawiam Odpowiedz Link
pestka1973 Re: PYZY ZIEMNIACZANE 02.02.06, 15:03 Zrobiłam dokładnie w/g przepisu z książki i wyszły bez problemu!! ;P Może za słabo odciskasz surową masę?? Odpowiedz Link
graja7 Re: PYZY ZIEMNIACZANE 02.02.06, 16:27 A czy mogłabyś pesto droga wklepać po prstu ten przepis do PRZEPISÓW? Ja na przykład nie posiadam książki żółtej tylko niebieską (starszą, w której nie ma o pyzach ani słowa. Narobiłyście mi apetytu, więc chciałabym spróbować. Odpowiedz Link
pestka1973 Re: PYZY ZIEMNIACZANE 02.02.06, 22:48 Tak jest - zgodnie z życzeniem zaraz wklepię i zapraszam do robienia i konsumpcji. PYYYYCHA Odpowiedz Link
ewik73 Re: PYZY ZIEMNIACZANE 07.02.06, 22:21 w końcu mi wyszły pycha a to dzięki Pestce która tak ładnie napisała żeby mokrymi rękami formować kule jakoś na to nie wpadłam dziękuję Ci Pestko! Odpowiedz Link
proxima77 Re: PYZY ZIEMNIACZANE 14.02.06, 14:40 Ja tez robiłam i za bardzo mi nie smakowały Juz sie pogubiłam w tych przepisach, dajecie jajko i kaszę manne? Odpowiedz Link
pestka1973 Re: PYZY ZIEMNIACZANE 14.02.06, 22:05 ???? Kaszę manną????? Jajko??? Nic podobnego, nie daje się!!! Skąd wzięłaś przepis??? Może jednak wypróbuj ten przepis który wklepałam do "przepisów"?? Odpowiedz Link
migotka34 Re: PYZY ZIEMNIACZANE 23.04.06, 14:35 Do tej pory robiłam pyzy tradycyjną metodą ale nigdy jaja ani kaszy manny nie dawałam. Przez lata największy problem pojawiał sie przy gotowaniu i dlago nie gotuję pyzy tylko wkładam do rekawa i piekę w piekarniku. Masa może być bardze mokra a nie mam obawy że "rozejdą sie" naprawdę są pyszne , piekę ok 40 min w tem 200 stopni . Polecam Basia Odpowiedz Link