Dodaj do ulubionych

mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to?

14.08.04, 11:52
Byłam na Forum "Czas wolny" i na Forum E-Dziecko i tam forumowicze moga pochwalic sie fotkami swoich ogrodó, roślinek, zwierzątek, kotków, piesków, żmijek i zabek a ja PROPONUJĘ by na Forum kuchnia równiez można było zamieszczać fotki swoich własnoręcznie wykonanych kulinarnych wyczynów. Co Wy na to...dla mnie dużą pomoca były by takie fotki bo można by zobaczyć efekt końcowy przygotowywania łatwych i tych trudnych jedzonek.pozdrawiam
B.

PS. Chyba, że ja o czymś nie wiem i takie forum tu jest, co? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Cynamoon Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:19
      To fajny pomysl,tez o tym myslalam:-). Ja akurat nie mam cyfrowki (jeszcze),
      ale jak ktos ma to czemu nie.
      • orissa Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? 14.08.04, 13:13
        Wątpię, aby szefostwo dało się przekonać do utworzenia forum kuchnia-zdjęcia,
        ale można przecież założyć bloga na gazecie i tam zamieszczać zdjęcia :-)
        • babeczkaa Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? 14.08.04, 15:38
          orissa, myslisz że mogą nie chciec się zgodzic(szefostwo)? Zreszta widzę, że mało jest chetnych, czyzby woleli opisywac swoje wyczyny a nie je pokazywac?
          • Gość: Nobullshit Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 14.08.04, 16:08
            Osobiście chętnie pooglądam, babeczkoo, ale nic nei pokażę,
            bo nie mam cyfrówki.
            • qubraq Re: mam pomysł na to Forum!!! co Wy na to? 14.08.04, 16:16
              Gość portalu: Nobullshit napisał(a):

> Osobiście chętnie pooglądam, babeczkoo, ale nic nei pokażę,
              > bo nie mam cyfrówki.

A masz skaner?
              A.
              • nobullshit Re: mam pomysł na to Forum!!! co Wy na to? 14.08.04, 17:32
                qubraq napisał:

> Gość portalu: Nobullshit napisał(a):
                > > > Osobiście chętnie pooglądam, babeczkoo, ale nic nei pokażę,
                > > bo nie mam cyfrówki.
                >
                > A masz skaner?
                > A.

A skąd. :)
        • Gość: Ela Do Orissy (mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to?) IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 14.08.04, 17:30
          Do Orissy

> ale można przecież założyć bloga na gazecie i tam zamieszczać zdjęcia :-)

Wlasnie sprobowalam.
          Zalozylam blog.
          Chcialam tam przeslac zdjecia z mojego PC, ale sie nie daje - bilam sie pare
          razy z wlozeniem cos do "zasobow", ale nic z tego. Albo ja nie potrafie, albo
          jest problem techniczny innej natury.
          • orissa Re: Do Orissy (mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na 14.08.04, 20:10
            Gość portalu: Ela napisał(a):

> Do Orissy
            >
            > > ale można przecież założyć bloga na gazecie i tam zamieszczać zdjęcia :-)
            >
            > Wlasnie sprobowalam.
            > Zalozylam blog.
            > Chcialam tam przeslac zdjecia z mojego PC, ale sie nie daje - bilam sie pare
            > razy z wlozeniem cos do "zasobow", ale nic z tego. Albo ja nie potrafie, albo
            > jest problem techniczny innej natury.

Imienniczko miła :-) Chyba to już nieaktualne, widziałam, że poradziłaś sobie
            ze zdjęciami na blogu :-)
    • ramshe Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? 14.08.04, 16:42
      Też nie mam cyfrówki, a o skanerze nie wspomnę :/ bidaaaaa...
      • Gość: Ela Pierwsze amatorskie zdjecia tarte tatin IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 14.08.04, 17:53
        parisvarsovie.blox.pl/html/1310721.html
        • Gość: Nobullshit Re: Pierwsze amatorskie zdjecia tarte tatin IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 14.08.04, 18:33
          Gratulacje dla Eli (podwójne - że upiekła i że udało jej się te zdjęcia
          nam pokazać), ale po namyśle - nie wiem, czy to taki dobry pomysł.
          Wystarczająco się ślinię tylko czytając, a jak zobaczyłam, to już omal
          nie zaplułam sobie klawiatury. Poza tym zachwyciła mnie ta szklana forma
          na tartę. U nas takich nie widziałam.

Pozostaję zaśliniona, głodna i sfrustrowana :(((
          • emka_1 Re: Pierwsze amatorskie zdjecia tarte tatin 14.08.04, 18:48
            w zasadzie masz rację, wyobraźnia mniej działa na ślinianki:(

co do formy - wygląda jak pyrex, dostępny w każdym hiperze za jakieś 20 pln.
            • babeczkaa Re: Pierwsze amatorskie zdjecia tarte tatin 14.08.04, 18:56
              super Elu! gratulacje, wyglada super, gratulacje!pozdrawiam,
              B.
            • babeczkaa No i co Wy na to? 14.08.04, 18:59
              Czyż nie fajnie wyglada takie foto i wiadomo jak ma co wyglądać, extra! musze poszukac jakiegos fajnego miejsca do założenia bloga i będe umieszczać fotki a Wy ewentualnie będziecie korygować moje postępy w kuchennym buszowaniu (wszak niektórych rzeczy dopiero się uczę)pozdrawiam wszystkich,
              B.
              • orissa Re: No i co Wy na to? 14.08.04, 20:09
                A ja proponuję założyć jednego bloga do cełow foto-kulinarnych (na gazecie) a
                jak się blog ładnie rozkręci, to możnaby próbować namówić adminów do
                podlinkowania blogu na forum Kuchnia.
                • Gość: Cynamoon Re: No i co Wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 20:59
                  Mozna tez i zalozyc album, wiem, ze na onecie trwa to ze 3 minuty i wrzucac tam
                  zdjecia. Ja jestem glabem komputerowym, ale nawet mnie sie udalo zalozyc tam
                  album i wrzucic zdjecia mojej pieknej corki :-)wiec to proscizna!

Mozna wiec i zdjecia jedzenia. Tylko, na onecie by niepoprawnie politycznie bylo
                  Wiec chyba lepiej w blogu gazetowym...
      • quba Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? 16.08.04, 11:20
        ramshe napisała:

> Też nie mam cyfrówki, a o skanerze nie wspomnę :/ bidaaaaa...

skanowany sernik albo skanowany gulasz?
        wyobrazacie sobie?
        he he he he
        pozdrowka
        :-))))))))))))))
    • ampolion Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? 14.08.04, 22:13
      Co do potraw to, hmm, well...
      Ale było tu kiedyś POZNAJMY SIĘ - wolałbym fotki kuchciarzy raczej niż ich
      kucharzeństw. Można by było za sygnaturkę podać link do własnego konterfektu,
      niekoniecznie w kuchni.
      • Gość: Cynamoon Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 22:16
        he, he ;-)))

A dlaczego wolalbys kuchciarzy?
        • Gość: Hela Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? IP: *.bb.online.no 15.08.04, 01:04
          Alez Ampolionie, przeciez nie chciales tam sie wpisac!
          A teraz kusza Cie zdjecia?
          • ampolion Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? 15.08.04, 05:59
            To tylko propozycja. Nie chodzi zresztą o mnie lecz o nas. W dodatku jestem
            fotografem.
            • Gość: Cynamoon Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 08:47
              Prosze, prosze ;-)))

A swoja droga, ja chetnie tez bym wszystkich poogladala.
              Daletgo, ze wiele osob tutaj ma dosc wyrazna osobowosc, co sila rzeczy narzuca
              jakies wyobrazenie o tym jak wyglada ;-)
              • linn_linn Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? 15.08.04, 10:20
                Pomysl jest bardzo dobry: taka mozliwosc jest na Mniamie, a z moich ulubionych
                wloskich, www.coquinaria.it. Zdjecia najprosciej wstawiac za posrednictwem
                imageshack.us/index.php / zdjecia sa dostepne przez rok od ostatniej
                wizji /. Mozna takze z albumow, ale nie wszyscy maja i chca miec.
                Wspaniale jest to, ze mozna nie tylko wstawiac pojedyncze zdjecia, ale caly
                proces przygotowania potrawy.
                Duze wrazenie robi zawsze wloski watek o chlebie:
                www.coquinaria.it/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=3;t=001515
                / ostrzegam, ze jest to watek-tasiemiec /
                Tego typu mozliwosc przydalaby sie takze na watkach turystycznych.
              • Gość: Nobullshit Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 15.08.04, 20:51
                To może napisz o swoich wyobrażeniach?
                Będzie to zabawniejsze niż zdjęcia.

Poza tym jest proste wyjście z sytuacji - urządzić imprezę,
                na której wszyscy będą się mogli oglądać do woli (i poczęstować innych
                swoimi flagowymi daniami.) Przyznać się, kto ma duży dom? :))))
                • linn_linn Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? 16.08.04, 09:21
                  Ogladanie nie jest obowiazkowe. Chyba nie udal Ci sie weekend.
                  • nobullshit do linn_linn 16.08.04, 11:08
                    linn_linn napisała:

> Ogladanie nie jest obowiazkowe. Chyba nie udal Ci sie weekend.

Chodziło mi o to, że Cynamoon tak zabawnie pisze z "zacięciem psychologicznym"
                    (vide choćby wątki o znakach zodiaku i charakterach),
                    że ciekawie by się czytało, gdyby przedstawiła swoje wyobrażenia
                    o wyglądzie forumowych gwiazd.
                    Nie wiem, skąd ta złośliwość, Linn :(
                    • linn_linn Re: do linn_linn 16.08.04, 11:18
                      Wyszlo jak odpowiedz na moj post, niestety.
                    • Gość: Cynamoon Re: do linn_linn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 11:19
                      Hi, hi, hi.
                      Moze kiedys je przedstawie ;-)))
      • nobullshit Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? 15.08.04, 20:55
        ampolion napisał:

> > Można by było za sygnaturkę podać link do własnego konterfektu,
        > niekoniecznie w kuchni.

Może być w kostiumie kąpielowym na jachcie, a la rozkładówka Playboya?
        Ale musiałabym posłać ci to zdjęcie na priva, bo blogów / albumów / sygnaturek
        jeszcze nie przerabiałam :(
    • babeczkaa Re: mam ppmysł na to Forum!!! co Wy na to? 15.08.04, 20:05
      założyłam blog ale dopiero dziś miałam troszke czasu by coś tam wstawić, jesli ktos bedzie chcial wstawic jakies fotki swoich kulinarnych odkryć to prosze wysylac do mnie na maila, postaram sie w miare możliwosci wkleic,pozdrawiam
      B.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka