26.02.05, 14:07
Nie trzy tylko cztery ja też jestem miłośniczką TM i dołączam do was ,ja
wrzucam ogórki,włączam obroty 4 i miksuj kilka sekund ,otwieram pokrywę
zgarniam ze ścianek ,zamykam pokrywę i znów kilka sekund jak to ma być na zupę
to można wrzucić ogórki i dać trochę wody będzie się lepiej miksować renata
Obserwuj wątek
    • atunia Re: witam 26.02.05, 20:32
      Witam smile

Cztery - to już (nie)legalne zgromadzenie, prawda?
      Ja z ogórkami za późno przypomniałam sobie, że płyn ułatwia sprawę smile. Chociaż
      nie we wszystkich przypadkach, czekoladę na budyń męczyłam dziś
      kilkunastosekundowymi uderzeniami turbo, podejrzewam, że dodanie mleka nie
      ułatwiłoby wiórkowania twardej czekolady. Hm, a może by ułatwiło? Próbowałyście? smile

Atunia
      • plaski6 Re: witam 26.02.05, 21:20
        Nie raczej nie z czekoladą to nie da efektu dodanie płynu bo się nie zmieli
        .Muszę spróbować ten budyn musi być dobry skoro do niego wróciłaś.
        • atunia Re: witam 27.02.05, 22:03
          Bardzo fajny, ja robię z 1/3 tabliczki mlecznej i 1/4 gorzkiej czekolady (w
          zaleceniach jest gorzka), daję jakies dwie płaskie łyżeczki cukru (w przepisie -
          łyżka). Jedyny problem to z domywaniem, bardziej czepliwe niż ciasto...

Atunia
          • syso Re: witam 28.02.05, 10:52
            Budyn jest pyszny! Potwierdzam, zrobilam wlasnie, ale dalam tylko gorzka
            czekolade, bo innej nie mialam. Moje dzieci sie wlasnie zajadaja, mimo, ze
            mlodszy w ogole budyniu nie jada, bo nie cierpi!
            Natomiast problemu z domyciem nie mialam zadnego. Puscilam wode w T. na maksa i
            potem tylko gabka w pare sekund doczyscilam.smile Cale szczescie!
            • atunia Re: witam 28.02.05, 11:10
              Może ja cierpię za zbyt dobry wzrok z bliska? wink. (jestem krótkowidzem). Bo jak
              nóż oglądałam po takim myciu, jakie opisujesz, to mi się nóż w kieszeni otwierał
              wink. No i z dzbanka też nie chciało puścić, jeszcze wytłumaczeniem może być
              właśnie czekolada mleczna, bo pewnie bardziej kleista.

Atunia
              • plaski6 Re: witam 01.03.05, 18:58
                Jak masz problemy z domyciem to rób tak jak ja ,ja wlewam wodę większe pół gara
                do TM trochę płynu do mycia naczyń włączam go na 20 sec.turbo póżniej stoi
                jakięś 10 minut i znów włączam na turbo parę sekund jest czyściutki tak robię
                zawsze i nie mam problemów.RENATA
              • syso Re: witam 01.03.05, 22:32
                > Może ja cierpię za zbyt dobry wzrok z bliska? wink. (jestem krótkowidzem). Bo ja
                > k
                > nóż oglądałam po takim myciu, jakie opisujesz, to mi się nóż w kieszeni otwiera
                > ł
                > wink.

Ja do mycia kuchennych rzeczy mam sokoli wzrok, gorzej z ciuchami na meblach czy
                zabawkamiwalajacymi sie po calym domu smile Taki sposob jak opisalam wystarcza u
                mnie na dokladnie umycie. Jesli za dlugo gotuje jakis sos to wtedy musze
                doszorowac scianki, ale to zadko sie zdarza. Silny strumien goracej wody
                puszczony na odkrecony noz plus szczotka i patyczek bambusowy dla pewnosci
                wymiota wszystko nawet ciasto na zakwasie czy mace zytniej, ktora sie
                niemilosiernie klei do wszystkiego.

Moze ja mam jakos inaczej noz skonstruowany, czy co, ale naprawde zadnych
                problemow z domyciem dzbana i noza nie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka