GoĹÄ: edytafg1 IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 20.01.05, 13:18 Robie te babe od 3 lat chyba i to prawda- ZAWSZE sie udaje , nawet jak zaczne od konca:-)) cudowny pzrepis i wysmienite sniadnaie na niedziele, z kawa, kakao.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Marta N. Re: Ciasto drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:30 To prawda, ciasto jest fantastyczne. Robiłam je dzisiaj pierwszy raz i wyszło, nie opadło ani troszkę. Cała nasza rodzina jadła je ze smakiem. Najlepiej smakuje jak się je posmaruje konfiturą lub świeżym masełkiem i do tego gorące mleczko. Niebo w "gębie". Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: Ciasto drożdżowe 19.02.05, 21:58 Ale strasznie dużo tego ciasta wychodzi, czemu przepis jest na trzy formy? Albo źle coś wyczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
goskaa.l Re: Ciasto drożdżowe 21.06.05, 15:27 Rzeczywiście tyle wychodzi (TRZY KEKSÓWKI). Robię ciasto wg takiego przepisu, z tym że najpierw miałam przepis na 1/2 tej proporcji. po dwóch wypiekach zaczęłam sama z siebie robić z kilograma, bo zbyt szybko znika. Takie 3 keksówki wystarczają na 2 - dni (choć kiedy zasnęłam i przepiekłam, jadłam je przez tydzień, jako że mój syn odmówił wchłąniania) dla dwóch - trzech osób. A pracy nie ma wiele więcej, niż kiedy robisz z połowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ika Re: Ciasto drożdżowe IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.06.05, 12:15 wspaniały przepis- zrobiłam to ciasto z połowy podanych składników- wyszło na całą blachę do kuchenki , dołożyłam na wierzch truskawki i kruszonkę, pięknie wyrosło i było bardzo puszyste. Można przyśpieszyć cały cykl wyrabiając ciasto robotem - odpada wtedy to miętoszenie przez 20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
tamitka Re: Ciasto drożdżowe 21.06.05, 19:32 Drożdżowo drożdżowe. Jak dla mnie to za dużo tych drożdży. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ciasto drożdżowe 27.08.05, 08:45 Skad sie biora te ilosci drozdzy? Na 1 kg maki 50 g drozdzy to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: g Re: Ciasto drożdżowe IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 22.06.05, 00:23 Od lat robię bardzo podobne cisto drożdzowe..tylko daję 10 dag drozdzy, 3 jajka a nie 5 i mniej oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: Ciasto drożdżowe 22.06.05, 23:06 Wlasniw upieklam wg podanego przepisu i wyszlo super wyrosniete! Dwa dni temu pieklam drozdzowe z innego przepisu i wyszedl mi nie wyrosniety gniot chociaz na poczatku zapowiadal sie dobrze. A tak na marginesie to moje pierwsze, udane ciasto drozdzowe! :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiika Re: Ciasto drożdżowe 27.08.05, 04:05 a jak sie wylozy owoce na ta ciasto to kruszonke na owoce? przeciez sie zeslizgnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AG Re: Ciasto drożdżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:20 To moje pierwsze ciasto drożdżowe!!! Jestem zachwycona!!! Rodzina oszalała!!! Polecam wszystkim, przepis prosty, a ciasto super! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beata Re: Ciasto drożdżowe IP: *.aster.pl 25.12.05, 20:21 Upiekłam ciasto wg tego przepisu i rzeczywiście jest bardzo smaczne. Niestety jedna porcję umieściłam w foremce-babce i to ciasto nie wyszło zbyt dobre, tzn. rozwalało się następnego dnia. Placki ze zwykłych foremek były ok. Dziękuję za przepis. Było to pierwsze ciasto drożdżowe w moim życiu i wszystkim bardzo smakowało dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anusia Re: Ciasto drożdżowe IP: 62.173.194.* 17.01.06, 13:01 Piekę to ciasto od kilku dobrych miesięcy razem z moimi dziećmi. ZAWSZE się udaje - co jest najważniejsze przy cieście drożdżowym. Nie jest zbyt słodkie - to też duża zaleta. PYSZNE. Szybko się je przygotowuje i cudnie smakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: twinkle* Re: Ciasto drożdżowe IP: *.laczpol.net.pl 20.09.06, 23:19 przepis świetny. wyszło idealnie już za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aneta Re: Ciasto drożdżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 12:22 A jakiej konsystencji powinno być ciasto ??? (bo mi wyszło gumowate - ciągnęło się strasznie no i nie odstawało ani od ręki ani od miski). A jak patrzę na formę w piekarniku po 30 min. to nawet nie wyrosło !!! Więc raczej nie zawsze się udaje ;( Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna-anna7 Re: Ciasto drożdżowe 11.10.06, 01:35 Też myślę,że drożdży zbyt dużo, ja wolę mniejszą ilość i niech troszkę dłużej rośnie. i jeszcze jedno,nie żeby złośliwie ale najwyraźniej jest kłopot z odmaną "rodzynek" Zacytuję więc wierszyk pochodzący z książeczki Gramatyka na wesoło: Pomarańcza i rodzynek to przysmaki, rzekł mój synek Swięta racja drogi synku masz w nagrodę garść rodzynków. Pozdrawiam bardzo serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falkosia Ciasto drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 09:43 Bardzo łatwe ciasto i zawsze się udaje, to jest przepis dla mnie bo kiepska ze mnie kucharka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Ciasto drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 14:35 Po raz pierwszy udało mi sie zrobić ciasto drożdżowe. Jest proste w wykonaniu i bardzo smaczne. I co najważniejsze wychdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anga_26 Ciasto drożdżowe IP: *.acn.waw.pl 09.12.06, 23:39 wlasnie dzis zrobilam to ciasto, jest genialne!!! nawet szybko sie robi a jakie smaczne! polecam! p. Agnieszko, dziekuje za swietny przepis Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Ciasto drożdżowe IP: 195.164.6.* 13.12.06, 08:00 Wspaniały przepis! Pierwszy raz w życiu robiłem ciasto drożdżowe i wyszło znakomicie! Rodzina i Znajomi nie chcieli uwierzyc, że sam upiekłem takie cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ela Ciasto drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 17:13 Wyśmienite, zawsze się udaje, jak to przepisy A Kręglickiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nina Re: Ciasto drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 18:21 Dzisiaj upiekłam, bo zaintrygował mnie tak prosty przepis, bez ubijania jajek, dodałam tylko szczyptę soli i efekt wspaniały.Robiłam ciasta drożdżowe z różnych przepisów, więcej sie napracowałam a efekt nie był taki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karolina Ciasto drożdżowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:01 Przepis rewelacyjny! Próbowałam kilka razy zrobić ciasto drożdżowe z różnych przepisów i dopiero ten placek się udał :) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Barbara Re: Ciasto drożdżowe IP: *.wyszkow.tnp.pl 25.01.07, 14:06 Forma do ciasta drożdżowego nie musi być wysypana bułką, bardzo dobrze się wyjmuje bez bułki tylko masłem - specjalistka od drożdżowego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Ciasto drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 19:28 Cudowny przepis. po raz pierwszy odwazylam sie zrobić ciasto drożdżowe. I wyszło super !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iguana Ciasto drożdżowe IP: *.zabrze.net.pl 30.01.07, 01:10 Takie ciasto pieke od kilku lat, jest naprawde, swietne. Ulatwilam sobie troche prace i wyrabiam ciasto robotem z tymi grubszymi koncowkami do wyrabiania ciast. Naprawde, jest bez roznicy i rowniez zawsze sie udaje. Radze sprobowac, bo bardzo ulatwia to prace. Pozdrawiam zyczac smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
twinnie77 Re: Ciasto drożdżowe 04.02.07, 18:54 Wczoraj upiekłam, wyszło rewelacyjne! Na wierzchu ułożyłam śliwki i kruszonkę! I również wyrabiałam robotem! Pychotka! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kika Ciasto drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 19:58 Dzisiaj piekłam,jest super!!!!!!!!!!!!!!!!! Pierwsz raz mi się udało. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania__28 Ciasto drożdżowe IP: *.toya.net.pl 18.03.07, 20:23 ja robie drozdzowe pierwszy raz własnie wstawiłam do piekarnika,pózniej napisze czy i jak wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Ciasto drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 12:44 Wspaniały przepis a ciasto jeszcze wspanialsze. Najlepsza w tym wszystkim jest łatwość wykonania i swiadomosc, że ciasto na pewno się uda. A udaje się wiem, bo kilkakrotnie juz piekłam. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś