Gość: marghe_72 IP: *.acn.waw.pl 28.09.04, 20:29 cóz z nią mozna zrobic? Dzis starałam i zjedlismy skropioną cytryną. Co jeszcze? Bo nie mam doswiadczenia z tymze warzywkiem m. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saiss Re: Biała rzodkiew 28.09.04, 21:04 Coż. Ja uwielbiam białą rzodkiew z miodem. A poza tym - mozesz ja jesc w plasterkach, jak ogorek na kanapkach no i w surowce z jablkiem i smietana. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Biała rzodkiew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 21:18 Co za zbieg okolicznosci, wlasnie zjadalam ja z wody, z masem i odrobina tartej bulki (a, co!) Lubie tez, starta na grubej tartce w towarzystwie salaty i vinegretu. Dodaje ja tez do mieszanek warzywnych, ktore sobie gotuje lub dusze. No i wsrod przyprawionych po indysku farszy do samosow. Sporo jej sie tez uzywa w kuchni chinskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Re: Biała rzodkiew 28.09.04, 21:29 moja ulubiona salatka: scieram biala rzodkiew "grubo" na tarce dojrzale, soczyste pomidory kroje na " szesnastki" odlewam troche soku z rzodkwi, i po dodaniu pomidorow mieszam albo ze smietana, albo z jogurtem. Mieszam rozgniatajac pomidory, zeby smietana zabarwila sie na rozowo. sole do smaku przed rozmieszaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: Biała rzodkiew 28.09.04, 21:41 a ja robię twarożek z rzodkwią, solą, pieprzem,pycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Biała rzodkiew IP: *.proxy.aol.com 29.09.04, 00:41 W wyszukiwarce po angielsku: DIKON RECIPES. Dużo ciekawych i niezwykłych możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś