segovia 09.10.04, 19:05 Czy ktoś z Was robił sałatkę z pieczonych pomidorów? Ciekawie wyglądała, ale czy dobrze (i jak)smakuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: dzisiejszy Pascal IP: *.acn.waw.pl 09.10.04, 19:14 Sałatka zapowiadaj sie interesująco Bezy też.. choc procedura wydawała mi sie hmmm zaczętas hmmm od d.. strony Ale ja laik jesli chodzi o pieczone słodkosci... m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalok! Re: dzisiejszy Pascal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 19:38 no ładne, ale irytują mnie taki programy są takie dla bab (bez obrazy) sprowadzają się do tego co pomieszać w jakiej kolejności zdecydowanie wolę formułę wypracowaną przez Makłowicza, (chyba był taki wątek? Czy ja się nie powtarzam?) i spotkanie z panem Wacławem rybakiem Kaszubskim, któren wędzi właśnie węgorza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookie Re: dzisiejszy Pascal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:35 a ja zrobie taka salatke (tylko chyba z oliwkami zamiast kaparow - z braku takowych) no i jeszcze tarte z ruccola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookie Re: dzisiejszy Pascal IP: 81.15.227.* 15.10.04, 09:16 zrobilem pomidorki, pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha szkoda ze sezon na nie sie powoli konczy... Odpowiedz Link Zgłoś
agastaga Re: dzisiejszy Pascal 09.10.04, 21:12 A mnie rozbroiły te bezy zapowiedziane jako deser dla "znajomych z dzieckiem". Myślałam więc, że będzie to coś dla malucha... A było z surowym jajkiem i kawą. Hmm, deserek... Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: dzisiejszy Pascal IP: *.acn.waw.pl 09.10.04, 21:15 ano "dla znajomych z dzieckiem" nie dla dziecka .. i znowu schodzimy na tematy nie zwiazane z pierwszym postem m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chimera Re: dzisiejszy Pascal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:02 Przestancie ogladac , czepiac sie , krytykowac! Destrukcja , kwasny ocet i za duzo pychy niczym nie popartej z tych opinii o Pascalu wylazi. Od tych biadolen program sie nie zmieni, szkoda wiec czasu i atlasu. Napiszcie scenariusz lepszego programu, wszak Pascal wygral konkurs na prowadzacego , a formula to kompromis interesow sponsora i telewizji. Nie ma obowiazku tracenia tam Waszego cennego czasu. Ugotujcie lepiej cos smakowitego. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: dzisiejszy Pascal 09.10.04, 22:15 "wszak Pascal wygral konkurs > na prowadzacego , a formula to kompromis interesow sponsora i telewizji." nic dodac nic ujac. dokladnie, dlatego sie czepiamy bo lubimy i zdaje sie umiemy gotowac, a program ma byc dla tlumow, ktore kupia reklamowane produkty przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalok! ... to jest program dla tłumów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:33 tłum łyknie wszystko bez czepiania i radośnie patrzy na uśmiechniętego efeba i laseczkę zza kadru pokażcie ją wreszcie! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chimera Re: ... to jest program dla tłumów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:41 Czy gremium z FK to tlum czy jury czy klub zrzedow czy grono eksperckie od ogladalnosci TV czy nadeci malkontenci czy........... ? ciocie-babcie i dziadkowie , co chca pomoc chlopczykowi? a ja myslalam, ze sympatyczni , wirtualni smakosze , hmm Odpowiedz Link Zgłoś
jottka apropokonia 09.10.04, 23:48 to nie rozumiem, dlaczego dowolna osoba nie może wyrazić własnej opinii na temat dowolny rozmówcy piszą sobie, co sądzą o programie iksa czy igreka, a dość często w odpowiedzi słyszą teksty, że jakakolwiek uwaga poza nawyyyższym entuzjazmem jest dowodem a/ malkontenctwa, b/ zawiści bezinteresownej, c/ zawiści zawodowej itp.itd. nie ma dekretu, że dzieło wystawiane na widok publiczny wolno tylko admirować, krytyka jest jak najbardziej uprawniona we wszelkich dziedzinach życia, bo pomaga wprowadzać ulepszenia i nie świadczy ex definitione o wrednym usposobieniu zawistnego krasnala Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 łomatko 09.10.04, 23:56 można krytykować wszelako pod warunkiem, że obiekt krytykowany nie należy do stajni z augustówki :) jak sie jeździ publicznie na paskalu jak na łysej kobyle, to premie tną w tefałenie. no empatii trochę, bo go zdejmą, albo zespół wymienią na nowy i jeszcze lepszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: łomatko 10.10.04, 00:00 nieno, uzaleznianie krytyki od posiadania wiedzy w przedakcji, kto komu i za co, to jest dopiero ale paranoja:( Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: łomatko 10.10.04, 00:06 rozpoznanie prawidłowe, ale choroba nie znika:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do emki 1 Re: łomatko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:01 opinie na tym forum są tak nie konkretne ze nic nie są w stanie zrobić, ogladalnośc pascala wzrosła dwuktotnie, a wszelkie dyskusje wokół niego tylko mu pomagaja, pogadajcie lepiej na temat makłowicza bo jemu grozi zdjęcie z tv . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do chimery Re: dzisiejszy Pascal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 09:58 chimera to nic nie da niekrórzy tylko umieją krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chimera Re: dzisiejszy Pascal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 00:01 Pascal-be Dodatek do GW-be Konkurs kulinarny na Onecie-be itd.itp........ krytyka tak , ale konstruktywna do tego potrzeba wiedzy , a nie tylko internetowej , anonimowej "odwagi" i pseudo-eksperckiego zadecia po co to? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: dzisiejszy Pascal 10.10.04, 00:09 czekaj, wymienionych wątków nie śledze wprawdzie z przesadną uwagą, ale zachodzi możliwość, że wymienione przez ciebie rzeczy iluś tam osobom sie nie podobały - i co wtedy? mają zmilczeć bądź kłamać, bo to tak nieładnie mowić, że coś jest be? pamiętam też np., że kiedyśtam ludzie sie skarżyli na brudne ręce któregoś z tv- kucharzy i ponoc w krótkim czasie uległo to zmianie - znaczy krytyka-nie- wsparta-dyplomem-ani-certyfikatem podziałała i o to chodzi dalej - jak ktoś napisze, że nazywa sie hermenegilda faworek, to już moze wyrażać otwarcie swoje upodobania? imputujesz rozmówcom bardzo wredne cechy na dzień dobry, nie biorąc pod uwagę, że może im sie faktycznie program a czy be nie podobać każdy, kto wystawia swą pracę na widok publiczny, daje tym samym szerokiej publiczności prawo do oceny (pozytywnej i negatywnej) swych dokonań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chimera Re: dzisiejszy Pascal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 00:17 każdy, kto wystawia swą pracę na widok publiczny, daje tym samym szerokiej publiczności prawo do oceny (pozytywnej i negatywnej) swych dokonań " ...zgoda , ale jest ocena i ocenka sprawy nieladne , niekompetentne, niedoskonale lepiej omijac szerokim lukiem zostawic w czarnej dziurze , same przepadna bez piany , zlosliwosci , wymadrzania sie Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: dzisiejszy Pascal 10.10.04, 00:24 wiesz co, ale to tylko zmarłych dotyczy powiedzenie 'de mortuis nil nisi bene':) żywi jeszcze nie dostępują tej łaski, natomiast twierdzenie, że czyjekolwiek błędy same sie naprawiają cudownym zrządzeniem losu, pozostaje w sferze poboznych życzeń no a poza tym własnie dokonujesz osobiście bardzo krzywdzącej krytyki współsieciowców, oceniając ich jako złośliwych pieniaczy:) a przecież można ładniej to powiedzieć, ominąć szerokim łukiem, aż przepadną w czarnej dziurze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chimera Re: dzisiejszy Pascal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 00:29 Widze , ze za nic nie chcesz zrozumiec moich slow a dokladasz interpretacje rodem wlasnie z czarnej dziury no to tam wlasnie sie udam , niekoniecznie szerokim lukiem . Dzieki za rozmowe , dobranoc , zycze milych snow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chimerko Re: dzisiejszy Pascal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:04 zaatakowałaś współsiciowców, ci bardziej zakompleksieni ci nie darują...ale zgadzam się z tobą w całej okazałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: dzisiejszy Pascal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:11 dlaczego niektórzy rozmowę, wymiane pogladow (nawet ostrą) nazywają atakiem. Wydaje mi sie ze wymiana pogladow zawsze jest korzystna dla obu stron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: dzisiejszy Pascal IP: *.acn.waw.pl 10.10.04, 00:35 Spokojnie. Przeciez nikt (ok, są wyjątki..) w czmbuł nie potępia nikogo. Chimero, zerknij na wątki dotyczące Pascala czy dodatku do gazety. Przeciez są tam również wpisy w których chwalimy .. ja np. pod niebiosa wychwalam ciasto czekoladowe PAscala, czy Jego truskawki z karmelem.. zamierzam wypróbowac wiele innych dan Jego autorstwa:) Ale co do makaronów.. no niestety tu popełnia sporo błedów. Nikt doskonały nie jest, Makłowicz pewnie tez nie .. NIe wiem bo rzadko oglądam. Z Gazety też coś niecoś zrobiłam i jestem zadowolona zmęczona jestem. Jutro cd dalszy, nieco bardziej składny :) m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik do chimery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 07:31 1. ad Pascal - spojrz uwage na wątki, czesc z tych którzy tak ostro na nim jezdzila (a propos chocby makaronow) korzystala z wczesniejszych dokonan - chyba ze program leci na leb na szyje 2. ad. Atlas GW - chcesz merytorycznej dyskusji to weź kogoś spoza warszawy i pokaż mu przepis uznany za tani i jeszcze każ kupić składniki (najlpeiej ze sredniej wielkości miasteczka). 3. ad konkurs na onecie - cel jeden zwiększyć klikalnosć, czyli dlatego konkurs, a nei serwis kulinarny z prawdziwego znaczenia i celem uzupełnienia - dzieki takiej jak mówisz "krytyce" wiele osób nie popełniło błedow, albo wpadki gdy byl blad w jakims przepisie (vide: strucla z pol szklanki gorzkich migdałow) i jeszcze, gdybysmy byli sfrustrowanymi, zawistnymi zrzedami to niepodowabło nam by sie wszystko, jak jeden maż, a tymczasem pojawiaja sie pozytywne (a nawet entuzjastyczne) opinie na tematy innych magazynow, programow, ksiązek itp Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: do chimery 10.10.04, 09:55 Skoro od dna odbila sie "Kuchnia", moze sie to zdarzyc i Pascalowi. A ci, ktorzy robia ten program, powinni byc wdzieczni autorom postow krytycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: do chimery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 09:58 masz racje Linn, a dodatkowo szkoda, ze ludziom czasem trudno jest przyjąc do wiadomości ze są wyłącznie "przedmiotem badań rynkowych", ktore powoduja ze ktos tam wymyslil ze teraz sprzedamy i wypromujemy program kulinarny. To nic to, ze bez ekspertów lub prawdziwych pasjonatów, wystarczy podlać to sosem z aktualnie topowej/kontrowersyjnej/ wyrafinowanej gwiazdy (patrz Doda u K. Schellera). to nic ze trzeba zadbac o wizerunek prowadzacego, bo kucyk sie nie podoba panią w srednim wieku - a prowadzący ma wyglądać poza tym jak ideał chłopaka, to jeszcze jak ideał zięcia (patrz Pascal) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gieza .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:10 giez nie dorabiaj teorii nie istniejących,sciecie włosów pascala to wyłącznie jego pomysł mimo ze tłumy wolały go z kucykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:14 chcialbym zeby to byla prawda. Ale wolalbym zobaczyc jego kontrakt - a szczegolnie zapisy o tym, co wolno mu, a czego nie zmieniac w wizerunku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gieza .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:57 w kontrakcie ma tylko zabronione sporty ekstremalne+ motor deska itp, wizerunek jest jego sprawa i tak wygląd wiekszość kontraktów gwiazd, procz Brodzikowej która po reklamie loreala bez ich zgody nie moze dokonac modyfikacji koloru, to tak apropos kuchni giezik Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 gościu.., chimero, syropie czy jak ci tam jeszcze 10.10.04, 15:23 wglądu w kontrakt nie mają osoby postronne, więc albo jesteś producentem programu, przedstawicielem knorra, narzeczoną pascala, albo pleciesz trzy po trzy. tak czy owak współczuję, podnoszenie oglądalności i wskaźnika ocen pozytywnych wymaga nieco innej metody niż zarzucanie forumowiczom złośliwości i kompleksów:) p.s. to miłe, że tak bardzo zależy wam na pozytywnej ocenie forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do giezika .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:08 a propos Atlasu to nie ma sensu krytykowac pascala skoro całosc przygotowuje wyborcza a pascal tam jest tylko dodatkiem. a co do serwisu na onecie, takie sa prawa dzisiejszej telewizji, Pascal jako zwykły kucharz z Bristolu nie mógł by nakręcic programu bez sponsora. poczekajmy na jego własny autorski pogram, ale kucharzem jest barrrdzo dobrym i mam nadzieję ze w tym roku dostanie oskara kulinarnego za fantazję w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:12 a gdzie ta fantazja (chodzi o kulinaria, a nie wystrój i trzęsącą sie - juz mniej - kamer) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: fantazja 10.10.04, 10:34 Fantazja fantazja, ale dobry kucharz pewne rzeczy musi umiec: np. ugotowac makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik sponsoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 10:19 > zwykły kucharz z Bristolu nie mógł by > nakręcic programu bez sponsora Jest sponsoring i sponsorig. Dotyczy to kazdej branży. Weź takie np. gazety - podoba Ci sie to, ze niektore pisma wygladaja jak tablice reklamowe, łącznie z artykułami sponsorowanmi udajacymi zwykle teksty? Mozna promowac nawet plastik Knorra, ale w programie o gotowaniu jednak jakos bardziej subtelnie A propos - o sponsoring programu dobrego kucharza z Bristolu powinny sie zabijac firmy żywnosciowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gieza, Re: sponsoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 14:00 knorr nalezy do najwiekszego koncernu zywnosciowego, Unilever, ...., i na własne zyczenie psują sobie wizerunek agresywnym marketingiem, pazywiom uwidim , stawiam 100 do jednego ze za dwa lata konrr nie bedzie sponsorem pascala a pascal zrobi wlasny program, zajebisty program dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz zajebisty program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:27 tego samego zdania jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kardamon1 Re: sponsoring IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 13:15 Gość portalu: do gieza, napisał(a): > knorr nalezy do najwiekszego koncernu zywnosciowego, Unilever, ...., i na > własne zyczenie psują sobie wizerunek agresywnym marketingiem, pazywiom > uwidim , stawiam 100 do jednego ze za dwa lata konrr nie bedzie sponsorem > pascala a pascal zrobi wlasny program, zajebisty program dodam. nie to zebym sie czepial ale chyba czegos nie rozumiem. za dwa lata knorr nie bedzie sponsorowal pascala wiec on bedzie mogl zrobic zajebisty program, tak? tylko niby jak? wrzucajac do kazdego dania kostke knorra stanie sie taka gwiazda medialna ze bedzie mogl sam ustalac kontrakty reklamowe? jesli w takim razie knorr go tak krepuje to kto podpisal ten kontrakt? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: sponsoring 12.10.04, 13:29 krasnoludek:) w maszynce medialnej pascal wcale się nie liczy, stacja kupiła format programu, a to tak naprawdę oznacza, że 'ktokolwiek po prostu gotuj'. ktokolwiek, byle była oglądalność, dobre oceny i sponsorzy chętni płacić. to nie jest program autorski gwiazdy. a czy za dwa lata pascal będzie taką gwiazdą, że będzie mógł zaproponować jakiejś stacji swój autorski program i znajdzie na niego sponsorów - 'pażywiom uwidim', ale do tego czasu tvn kupi format 'ready, steady, cook' :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: sponsoring 12.10.04, 13:29 Juz kiedys o tym wspominalam: jeden z bardzo dobrych wloskich szefow kuchni za reklame kostek / nie K., ale S. / zostal wywalony z publikacji Michelina 2004. Nie zeby inni tego nie stosowali w swoich kuchniach, ale w reklamie stalo sie to jawne, a nawet zalecane. Reklamy tez juz od dawna nie widze w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Re: dzisiejszy Pascal 10.10.04, 12:52 Zapomniałam napisać :) Wczoraj zrobiłam tę sałatkę i wyszła przepyszna. No i wyszło mi nawiązanie do wątku "czego nie można zmieniać w przepisach" :)) Miałam "zwykłe" pomidory, ap owinny być mniej wodniste - puściły ciut za dużo soku. Niestety, podłużnych w pobliżu nie było. Ale i tak pycha :)) Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: dzisiejszy Pascal 10.10.04, 15:02 dziwi mnie jedno - przy okazji takich wątków zawsze ujawnia się masa osób, które normalnie nie udzielją się na forum. Ale wmawiają nam, że jesteśmy zawistni, nie umiemy gotować i w ogóle nie mamy prawa wyrazić zdania odmiennego niż zachwyt takim czy innym programem. Może najpierw Ci wszyscy wielcy fani Pascala pochwalili by się przed nami swoimi zdolnościami kulinarnymi na forum zanim obrzucą nas stekiem niesprawdzonych oskarżeń? howgh ;-) miłej niedzieli życzę :) pzdr, P. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: dzisiejszy Pascal 10.10.04, 15:34 A mnie nie dziwi. Praca to praca. Moge sie mylic, ale dlaczego ktos kto w ogole tu nie zaglada, byc moze nie gotuje, milaby nagle byc zainteresowany Pascalem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: dzisiejszy Pascal IP: 217.153.179.* 11.10.04, 15:12 Ja bardzo lubię Pascala za to,że większość jego przepisów jest prosta. Nie jestem zaawansowana kulinarnie, gotuję średnio, dopiero się uczę;)) To program w sam raz dla mnie. Jak się komuś nie podoba, to wyłącznie jego sprawa. Każdy może mieć własne zdanie. Poza tym, nie ma przymusu oglądania Pascala. Można zawsze zmienić kanał w TV, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: dzisiejszy Pascal 11.10.04, 16:29 Tym bardziej dziwi to, ze potrafi niektore sknocic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: dzisiejszy Pascal IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 12.10.04, 19:59 Bardzo cenię sobie propozycje kulinarne Pascala,są łatwe i smaczne. Parę przepisów wykorzystałam i nie zawiodłam się.Pascal jest świetnym fachowcem i sympatycznym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chopinnn Re: dzisiejszy Pascal IP: 80.244.140.* 12.10.04, 20:48 sory ale takim obiadkiem czy kolacją to można sobie podrażnić żoładek tudziesz inne czesci ukłądu pokarmowego - bezy robotu że ja nie mogę a tych parę to bym sam wtrynił i nie nażarł - pomidory obiciach ze ło matko przeciery są w puszcze - i to serkowata pizza może się jescze nadawała... odcinek niestety nie najlepszy lae program ogólnie spoko Odpowiedz Link Zgłoś