Dodaj do ulubionych

Producenci - CZARNA LISTA

20.10.04, 13:29
Proponuje zrobienie czegos w tym rodzaju, tylko zeby nie bylo zadnych psykowek, marketingu/antymarketingu to tylko wypisany producent (firma) i to za co naszym zdaniem robi w balona klientow (jakosc, brak przejrzystosci, niejasne informacje na etykiecie itp).
I zeby bylo jasne - to sa subiektywne kryteria - DOSWIADCZONE przez tych, ktorzy pisza, nie zadne tam - "bo mi ktos powiedzial", albo "przeczytalem/am gdzies tam"
Obserwuj wątek
    • giezik mrozony grendier - WILBO 20.10.04, 13:30
      napompowany wodą do granic niemożliwości. Po rozmrozeniu traci znaczną częśc wagi. Ci ktorzy smażą nie rozmrożone ryby w ogole mogą mysleć o kosmaże - wszystko pływa w wodzie
      • Gość: Finka Re: mrozony grendier - WILBO IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 21:33
        deser czekoladowy Sonata z wisnia bodajze...smakuje pudelkiem...smakuje
        rozgryzionym swiezym plastikowym pudelkiem...smak charakterystyczny
    • brunosch Re: Producenci - CZARNA LISTA 20.10.04, 13:42
      Zakłady mięsne Jadów - za bardzo złą jakość. Przykład metka cebulowa, mielony
      tłuszcz, gorzki i w dodatku nie pierwszej świeżości.
      • dymiacy_piecyk Re: Producenci - CZARNA LISTA 20.10.04, 13:47
        1. Ketchup TORTEX
        • kicior99 Zaklady miesne STOKLOSA 20.10.04, 14:07
          za kielbase zwyczajna skladajaca sie w 80 proc. z wody
          za parowki pilskie o ordynarnym smaku
          powody pozamerytoryczne pomijam ;)
          • kicior99 Zaklady Drobiarskie Kozieglowy 20.10.04, 14:08
            Tez Henryka ;)
            za parowki drobiowe, ktorych nawet moje wszystkozerne kotopsy nie rusza
            • saiss Re: Zaklady Drobiarskie Kozieglowy 20.10.04, 17:02
              A ja uwielbiam Kozioglowi pasztet i wedline z indyka...
              Parowek nie jadlam( i nie bede probowala, skoro taka opinia :) )
              Pozrawiam!
              • kicior99 Re: Zaklady Drobiarskie Kozieglowy 20.10.04, 19:13
                ja niwe mowie ze wszystko jest zle. Np. uwielbiam metke lososiowa od Stoklosy
                (tu w UK dalbym sie za nia pokroic). Z Kozieglow dobre sa uda kurczakow wedzone.
              • Gość: nika Re: Zaklady Drobiarskie Kozieglowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 13:24
                Ja kupuję u nich cienkie parówki "extra" - smakują wszystkim. Innych nie
                próbowałam.
    • em_es Majonez i ketchup firmy Roleski 20.10.04, 14:15
      Wstrętny smak, w ketchupie to właściwie trudno się doszukać jakiegokolwiek
      smaku, z pomidorowym włącznie. Musztardy odrobinę lepsze, ale też ich nie
      kupuję. Podejrzewam, że przyczyną jest nadmierna oszczędność na jakości
      składników, bo ceny tych produktów są niższe niż innych firm. No chyba, że po
      tej niższej cenie powinno się zakładać niższą jakość, wtedy czepianie się firmy
      jest bez sensu.

MS
      • kicior99 Re: Majonez i ketchup firmy Roleski 20.10.04, 14:20
        Podpisuje sie pod majonezem. Kwasny i w ogole "niemajonezowy". Przesadzili
        zdrowo z octem.
        Jeszcze dorzuce groszek HARY (powinni go nazwac HORY ;) To sie nadaje na srut
        do wiatrowki!!!
    • Gość: Sqka Roleski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:58
      Za keczup, który niestety kosztowałam w jakimś barze. Smak sztucznych przypraw,
      konsystencja gluta. Pełno konserwantów.
      • Gość: lubię:) Dr.Oetker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:02
        za krem ole! powinien nazywać się krem ble! =)
    • Gość: Sqka Amino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:01
      za sos do pieczeni. Smakuje i pachnie jak brudna ścierka (zapach się zgadza,
      smak ścierki tak sobie właśnie wyobrażam)
      • iwu Nie znam producenta 20.10.04, 17:09
        serków Łąki Warmii, ale serki mi wybitnie nie smakują, jakieś sztuczne takie (a
        serki wszelkie kocham).
        No i słynny Roleski z tym czymś czerwonym kiślowatym.
        • Gość: kragmel Re: Nie znam producenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:14
          serię Łąki Warmii robi Danone.
    • Gość: rama Re: Producenci - CZARNA LISTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:18
      wszystkie jej "smakowe" smarowidła do chleba, obrzydlistwo!
      • Gość: Pyniek Za przeproszeniem polski parmezan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:01
    • Gość: giezik koreczki helskie - anchois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 07:09
      polecam przeczytanie składu (jesli ktos potrzebuje anchois)
      • kardamon1 Re: koreczki helskie - anchois 21.10.04, 11:42
        te koreczki helskie to chyba z tej samej serii co paluszki krabowe, ktore byc
        moze kiedys nawet kolo kraba lezaly
    • kardamon1 FORTUNA - sok pomidorowy tabasco 22.10.04, 12:52
      melduje sie z kolejnym "odkryciem", poniewaz bardzo lubie sok pomidorowy
      skusilem sie dzisaj na te nowosc:
      sklad: koncentrat i przecier z pomidorow i marchwii (!?) + cukier + woda +
      troche chemii
      konsystencja: podejrzana
      smak: ochyda!
      • Gość: landsbergk Za to pikantny pomidor z Tymbarku jest OK! n/txt IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 12:57
        • anmanika Re: Za to pikantny pomidor z Tymbarku jest OK! n/ 22.10.04, 13:28
          Producenta soków żurawinowych Clippo - czytam skład: sok żurawinowy 5%
          Tymbark niestety też się splamił.
          Jedyny w miarę normalny sok żurawinowy wypuściła nieznana mi firma Ocean, i ten
          ma "normalną" zawartość żurawiny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka