Dodaj do ulubionych

potrawy wigilijne najlepsze na drugi dzień...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:18
Pomóżcie. W tym roku po raz pierwszy spędzę wigilię z rodziną mojego
ukochanego. Chciałabym przygotować jakąś pyszną potrawę, najchętniej sałatkę
ze sledzi (wczoraj zakupiłam matiasy i filety w oleju). Niestety w sam dzień
wigilii pracujęi to od samego rana aż do wieczora i nie będe miała czasu żeby
coś przygotować. Poradzcie mi co mogę zrobić dzień wczesniej, żeby olśnić
przyszłych teściów. Mój chłopak zrobił mi reklamę jako dobrej kucharki i nie
chcę się splamić, szczególnie w takim dniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: iskierka 26 Re: potrawy wigilijne najlepsze na drugi dzień... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:40
      Nikt mi nie pomoże?????
    • cat-lover Re: potrawy wigilijne najlepsze na drugi dzień... 21.12.04, 17:44
      Nie wiem co podajesz, ale np. barszcz, kapusyte z grzybami uszka, pierogi-to
      wszystko mozna zrobic wczesniej. Co do salatek sledziowych to przypuszczam, ze
      jak zrobisz dzien wczesniej to tez edzie dobra, przegryziona. Na pewno powinnas
      zrobic juz teraz wszystkie zakupy zeby w ten ostatni dzien nie marnowac czasu w
      sklepach.
    • giezik Re: potrawy wigilijne najlepsze na drugi dzień... 21.12.04, 17:47
      "Poradzcie mi co mogę zrobić dzień wczesniej, żeby olśnić
      > przyszłych teściów. Mój chłopak zrobił mi reklamę jako dobrej kucharki i nie
      > chcę się splamić, szczególnie w takim dniu."

blefowałaś ? :)
      • Gość: iskierka26 do giezika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:49
        Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi...
        • Gość: iskierka26 Re: do giezika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:54
          Naprawdę uwielbiam gotować i nieżle mi to wychodzi ale do tej pory wigilię
          przygotowywała moja mama a w tym roku jest daleko i stąd ten stres u mnie. W
          wigilię je się u nas potrawy, na które czekamy cały rok i dlatego boję się że
          je zepsuję. Głównie myślałam o jakiejś sałatce ze śledzi ale nie wiem czy mogą
          one stać gotowe w lodówce dłuzej niż parę godzin...
          • siostraheli Re: do giezika 21.12.04, 18:49
            wszystkie sledzie powinny stac dluzej, bo wtedy sie przegryzaja i maja
            pelniejszy smak, moga spokojnie czekac tydzien, rowniez karp po zydowsku,
            makowki, kutia itp. Przepisow w ostatnich dniach mnostwo - wrzuc w wyszukiwarke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka