blubelle Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 20.02.05, 19:18 Niezmiennie od lat, ale bez wynalazków typu Inka waniliowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamafrania13 Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 20.02.05, 20:30 inkę pijam codziennie, kilka razy dziennie. Uwielbiam z wodą i mlekiem. Polecam! Innej kawy nie pijam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.block.alestra.net.mx 20.02.05, 20:29 ja jestem. naturalnej kawy nie znosze, ale kubkowi inki z dodatkiem mleka jestem od lat wierna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.waw.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 21:25 No to idę jutro do sklepu - znowu się zacznie :) Zwykłą pijam tylko w 'kawiarni' Odpowiedz Link Zgłoś
kuka9 Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 20.02.05, 23:10 ja piję i bardzo lubie. Opróczt tego pije też zwykła, którą także lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 20.02.05, 23:19 jest dla mnie wspomnieniem z dziecinstwa i lat w polsce, milym wspomnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 20.02.05, 23:24 Właśnie kupiłam, przygotowuję się do pierwszego od pewnie 15 lat kubka:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniko Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.geant.pl 21.02.05, 09:58 Ja jestem. Świetna na zabicie późnowieczornego głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wsuwka1 Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 21.02.05, 10:18 I ja bardzo lubię. Nie wyobrażam sobie sobotniego i niedzielnego rodzinnego śniadania bez kawy Inki zalanej mlekiem. Często też zaparzam w dużym dzbanku do picia na zimno wciągu dnia. Kawę naturalną uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dapop Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 21.02.05, 12:54 No to ja też sie dopiszę. Piję Inkę bardzo często a jak bardzo zachce mi sie "mocniejszej" kawy to dodaję do niej łyzeczkę rozpuszczalnej. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brown_sugar Anatol 21.02.05, 13:41 A ja codziennie rano przed wyjściem do pracy pije Anatola - też kawa zbożowa tylko nie jest rozpuszczalna jak Inka a jest w torebkach ekspresowych. Uwielbiam z mlekiem. Inke też pije:) U mnie też są to smaki z dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 21.02.05, 13:54 ja, mniam , mniam Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 21.02.05, 14:08 ja jestem fanką, ale nie fanatyczką! Odpowiedz Link Zgłoś
camilen Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 21.02.05, 16:01 Mój nie-mąż uwielbia! Mnie też nia zarazil, pijemy rano na śniadanie, naprzemian z kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.adsl.solnet.ch 21.02.05, 21:47 pije codziennie przynajmniej jeden kubek. prawdziwej kawy nie pije. moj maz tez pije inke codziennie. uwielbiamy zalana wrzatkiem i z mlekiem. jak jestesmy w polsce, to zawsze robimy zapasy, zeby nam przypadkiem inki nie zabraklo :-). Odpowiedz Link Zgłoś
mnkra Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 21.02.05, 22:09 Lubie kawe,na sniadanie wlasnie inka a potem w ciagu dnia naturalna i rowniez zabielana Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 21.02.05, 22:13 Na studiach piłam dużo Inki, dobre wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.autocom.pl 22.02.05, 12:36 ja lubię najpierw zalewam inkę wrzątkiem a potem dodaję mleko i łyżeczkę brązowego cukru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuch Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.man.polbox.pl 22.02.05, 12:55 Często jadąc za granicę biorę kilka słoików dla weteranów II wojny. Płaczą ze wspomnień i piją jak najlepszą kawę na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 22.02.05, 13:04 Troche dziwne bo wiekszosc starszych ludzi ktorych znam na widok kawy Inki i czarnego chleba dostaje ataku mdlosci i zlych wspomnien. Ja sporadycznie popijam tak od wielkiego dzwonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuch Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.man.polbox.pl 22.02.05, 14:28 Masz rację, ale tamci nie byli w obozach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monka_25 Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: 213.77.90.* 22.02.05, 13:42 mój chłopak jest fanem kawusi :) Obowiązkowo w domu musi stac 1 słoik!!!! Mi osobiście przypomina sie od razu przedszkole :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluch Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.05, 19:41 oboje z mężem zapijamy :) się inką rano zwykła kawa, później już tylko inka albo inka mieszana z normalną kawą ja zwykle piłam 5-7 kaw dziennie. przy zwykłej kawie czasem było to za dużo dla żołądka, dla mało dla głowy. teraz jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anicka Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:53 kocham inke...od zawsze jestem wielkim fanem,zwlaszcza takiej z cukrem i mlekiem,goracej,w kubku...wlasnie pije!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
delie Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 23.02.05, 16:02 właśnie piję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monka Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 16:14 Ja, ze 3 dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon gajowniczek Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: 80.53.160.* 23.02.05, 20:40 Ja lubie kawę inkę ale ostatnio używam jej do ciasta pa powodzenia w kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaa.k Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.crowley.pl 12.03.05, 13:51 Piję codziennie, w południe, kiedy moje dziecię idzie spac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.autocom.pl 12.03.05, 12:27 Bardzo lubię właśnie piję:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sos Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy IP: *.localdomain / 212.141.90.* 12.03.05, 13:53 Dodana do sosu pieczeniowego podnosi smak i daje świetny kolorek. Odpowiedz Link Zgłoś
janek53 Re: Kto jest fanem kawy Inka proszę o wpisy 12.03.05, 14:48 Proponuje sprobujcie cos takiego: - 200 ml mleka pelnego; - 1 lyzka stolowa kopiasta) Inki (kawa ma byc dosyc mocna - o silnym smaku); - 1 lyzeczka cukru z trzciny cukrowej (brazowy); - 25-50 ml dobrego Brandy (ciemnego, z doza slotkosci); - 2-3 krople (doslownie) soku z cytryny. Podgrzewamy dobrze mleko, rozpuszczamy Inke, rozpuszczamy cukier, wlewamy Brandy i 2 krople soku z cytryny. W czasie tych operacji, kawa sie ochlodzi wiec proponuje podgrzac wszystko 1 minute w mikrofalowce (650 W). Gotowe. Czas przygotowania: 3 minuty. Podawac w eleganckich filizankach po godzinie 16. Bez herbatnikow. Samo sie broni. Smacznego. P.S. Ilosc Inki, cukru y Brandy .. wg. gustu .. Odpowiedz Link Zgłoś