Gość: Monika IP: *.range86-138.btcentralplus.com 11.02.06, 22:34 Ciasto,super.Polecam goraco.Do tego na gore polewa czekoladowa i Palce lizac. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanis Re: Murzynek 02.04.06, 14:02 Czesc. Mam pytanie: czy ciasto włozyć do nagrzanego piekarnika ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakoszka Re: Murzynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 15:38 Polecam ciasto. Bardzo smaczne. Tylko jeśli ktoś ma płytkie foremki wystarczy piec 30 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziai Murzynek IP: *.zdnet.com.pl 11.04.07, 13:06 i do tego jeszcze kremik z dwoch budyniow w 0,5 l mleka i 3/4 margaryny (budyn ugotowac oddzielnie a po ostudzeniu zmiksowac z kostka margaryny...mniam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni@ Murzynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:32 Właśnie zabieram się do upieczenia ciacha. Mam nadzieję że będzie mi smakowało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Murzynek IP: *.chello.pl 07.02.08, 20:52 murzynek to moje ciasto rodzinne, najlepsze na swiecie. Pieke go od dobrych kliku lat srednio raz na dwa miesiace i mam dobra rade dla wszystkich, by murzynek byl bardziej czekoladowy;) Otoz dodajcie biala i gorzka czekolade do srodka tuz przed wlozeniem do piekarnika (takie groszki czekoladowe), uwierzcie mi czekoladowy raj..;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sensacja Murzynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 15:34 Zrobiłam wczoraj i się udało.Ciasto przepyszne.Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
panigazeta Re: Murzynek 09.08.07, 09:12 TAK DO NAGRZANEGO A KIEDY TO SIE CIASTO WSTWIA DO ZIMNEGO PIEKARNIKA???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Murzynek IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.08.07, 12:26 Zakalec mi wyszedł :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Murzynek IP: 78.133.163.* 27.08.07, 22:44 mam zamiar upiec murzynka jutro mysle ze bedzie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klumcia_2 Re: Murzynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 13:48 pierwszy raz jak piekę ciasto to zakalec mi wyszedł :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia_123 Murzynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 11:07 czy duże wychodzi to ciasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Murzynek IP: 212.160.172.* 21.09.07, 14:59 nie rozumiem jak dodawać żółtka . Najpierw jedno potem 3 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Murzynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 15:03 ja dalam najpierw jedno zmyksowalam a nastepnie 3 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izu$ Murzynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 13:35 Zrobilam jak w waszym przepisie...i powiem ze palce lizac.... tylko polalam gotowa polewa wedla i normalnie 7 niebo... :);p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła kucharka Re: Murzynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 13:43 ciasto równe zakalcowi jaki wyszedł (pierwsze moje ciasto z takim zakalcem, chyba coś nie tak - pewnie margaryna zbyt świeża) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Murzynek IP: *.adsl.alicedsl.de 25.09.07, 19:18 To jest faktycznie super ciasto ja dodaje jeszcze do tej masy ktora sie robi w garnku jeszcze po 1/5 z wszystkich sladnikow i tymsposobem mam polew na wieszch .A potem po upieczeniu jak ostygnie rozkrajam w zdloz na dwie czesci i wtedy przekladam powidlami i nutela. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
agapan78 Re: Murzynek 07.10.07, 22:32 robiłam 3 razy i 3 razy wyszedł mi zakalec, co robię nie tak. Ciasto wkładam do nagarzanego piekarnika, nie otwieram podczas pieczenia, wyrośnie nawet a potem klapa, opada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła kucharka Re: Murzynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 18:03 nie przejmuj się, mi wychodzi podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczolina Murzynek IP: *.mg.gov.pl 15.10.07, 13:23 To jedno z najlepszych ciast jakie jadłam, robiłam już kilka razy, mąż sie nim zajada!!!!POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczolina Murzynek IP: *.mg.gov.pl 15.10.07, 13:38 a i jeszcze jedno - z masłem jest o wiele lepsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidorka Murzynek IP: *.brhm.cable.ntl.com 02.12.07, 09:22 Bardzo dobry przepis, ale polecam na sam koniec po dodaniu wszystkich skladnikow, dodac lyzke stolowa wodki, albo octu, to poprawi objetosc ciasta, pozdrawiam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genova51 Re: Murzynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.07, 19:01 Czemu dajesz 1 żółtko, a potem dopiero 3? Mam identyczny przepis, ale od razu daję do wystudzonej masy 4 żółtka , dalej jak u Ciebie. ZAWSZE się uda, bez zakalca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Murzynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 14:59 wczoraj zrobilam.... rewelacja naprawde polecam bo jest przepyszny,,, dodalam pol sloiczka dzemu wisnoiowego... chybba zaraz zrobie jeszcze jednio bo od razu zniknelo ze stolu. goraco polecam pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROLINA Re: Murzynek IP: *.chello.pl 12.12.07, 14:43 PROSTA ZASADA, JEśLI DODAJESZ PIANę ZE SZTYWNYCH BIAłEK DODAWAJ Ją STOPNIOWO I MIESZAJ DREWNIANą łYZKA POWOLI, BROń BOżE MIKSEREM BO CIASTO NIE WYJDZIE!! a PO UPIECZENIU NIE WYCIAGAJ PROSTO Z PIEKARNIKA, ODCZEKAJ Z 10 MINUT, WYłąCZ PIEKARNIK ALE NIECH CIASTO TAM TROCHE POSIEDZI żEBY NIE OPADłO!! sUKCES MUROWANY, SMACZNEGO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola :) Murzynek IP: *.aster.pl 17.12.07, 10:03 Ciasto smaczne i łatwe do zrobienia. Wszyscy byli zachwyceni. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewa Murzynek IP: 62.111.198.* 06.02.08, 11:49 Zgadzam się z poprzednia opinią należy polać ciasto polewą czekoladową i dodatkowo posypać z mielonymi orzeszkami. Jeśli ktoś lubi powidła uprzednio należy ciasto przekroć na pół i posmarować nim lub nawet zrobić kilka warstw tak jak w torcie i dodać jeszcze dżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Murzynek IP: *.chello.pl 07.02.08, 20:53 murzynek to moje ciasto rodzinne, najlepsze na swiecie. Pieke go od dobrych kliku lat srednio raz na dwa miesiace i mam dobra rade dla wszystkich, by murzynek byl bardziej czekoladowy;) Otoz dodajcie biala i gorzka czekolade do srodka tuz przed wlozeniem do piekarnika (takie groszki czekoladowe), uwierzcie mi czekoladowy raj..;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolona Murzynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 00:09 Piekę dość dużo, więc mam spore doświadczenie. Ciasta są udane oprócz murzynka. Ten nie udał mi się jeszcze nigdy. Zawsze ma zakalec. Nie wiem, co mogę robić źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Murzynek IP: 217.113.129.* 13.08.08, 13:44 hej murzynek jest swietny wlasnie go zrobilam i go jem mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Murzynek IP: *.sol2.cable.ntl.com 29.10.08, 18:21 Super!!! lece do tesco po produkty xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Murzynek IP: *.171.13.50.static.crowley.pl 31.10.08, 15:32 Ja zanurzam jeszcze w cieście pokrojone gruszki pychotka. smacznego Odpowiedz Link Zgłoś