Gość: m IP: 195.238.247.* 07.04.05, 21:02 to tak w ramach "odgapianki", ale z kolei to moja ulubiona mieszanka - najlepsze to chyba sa pastylki mietowe, sa tez czekoladki after eight, no i lody mietowe z wiorkami czekoladowymi:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasiunia-bt Re: miętowo - czekoladowo IP: 80.51.206.* 07.04.05, 21:24 o mniam! moje ulubione połączenie smaków!!=)) a jakiej firmy lody kupujesz?? ja uwielbiam miętowo-czekoladowe z Leader Pice'a =)niesa zbyt słodkie a za to jakie pyszne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: miętowo - czekoladowo IP: 195.238.247.* 07.04.05, 21:59 o tych nie jadlam - ja zwykle kupuje galkowe - w krakowie na slawkowskiej maja dobre - wraz z cynamonowymi - pyszna mieszanka:), zdazylo mi sie tez jesc galki z zielonej budki - ale jakies takie srednie sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiunia-bt Re: miętowo - czekoladowo IP: 80.51.206.* 08.04.05, 00:38 ja mieszkam w Toruniu =) i w pobliżu w sklepach niema niestety lodów mietowo-czekoladowych=( ale z leadera mi starczaja w zupełnosci =) dla mnie pyszne,choć troszke wodniste=) ale nieprzepadam za mocno kremowymi. no i taniutkie są + mało kaloryczne! moje ulubione lody=) /cały litr w dwie godzinki max!/ pozdrawiam=) Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: miętowo - czekoladowo 07.04.05, 21:31 Popieram :) Ja własnie jem mietowo - czekoladowy jogurt Bakomy. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: miętowo - czekoladowo 07.04.05, 23:10 Mam przepis na budyn After Eight, ale nie znam pojemnosci miarki od Thermmiksa. Moge jutro wstukac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiunia-bt Re: miętowo - czekoladowo IP: 80.51.206.* 08.04.05, 00:34 niecierpliwie czekamy obślinieni =)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: miętowo - czekoladowo 08.04.05, 19:16 Budyn After eight 1 litr mleka 3 jajka 1 torebka wanilliny 1 miarka od Thermomixa syropu mietowego / mysle, ze mozna sprobowac na tzw. oko 80 g di cukru 120 g maki zimniaczanej czekolada strata lub w wiorkach - zrobic budyn / bez czekoaldy / i wlac go do formy keksowej / wylozoenj folia przezroczysta / - wstawic do lodowki - kiedy bedzie wystarczajaco gesty, odwrocic go, zdjac forme i polac stopiona czekolada - mozna zrobic w miseczkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: miętowo - czekoladowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 19:20 Miarka od termomiksa: 50 ml do kreski 100 ml po brzegi Smacznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: miętowo - czekoladowo IP: 195.238.247.* 08.04.05, 22:03 dzieki:) juz mi smakuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: miętowo - czekoladowo IP: 195.238.247.* 08.04.05, 19:14 prosze, prosze, prosze:) moze byc na oko;) ja tam wszystko zjem;P Odpowiedz Link Zgłoś
lullaby22 Re: miętowo - czekoladowo 09.04.05, 14:06 Ja próbowałam kiedyś rozpuścić sobie czekoladki After Eight w gorącym mleku, ale jakoś nie zabardzo mi to wyszło :) Jest też bardzo dobra czekolada Ritter Sport z miętowym nadzieniem i takie cieniutkie miętowe pałeczki czekoladowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dottie Re: miętowo - czekoladowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:45 ja nie przepadam za tym połączeniem, ale z rodzinnego miejsca mojego męża wraz z nim otryzmałam przepis na tartę miętową- peppermint crisp tart. używam do tego czekolady cadbury (niestety importuję z zagranicki) pyszna czekolada... a w środku wściekle zielony - miętowy lizak... stąd w nazwie crisp. robi się to podobnie trochę do tiramisu... zamiast sera jednak uzywa się ubitej śmiatany połączonej z carmelem (też ściągam takie specjalne puszeczki). Ja idę na łatwiznę ściągając czekolade i karmel z zagramanicy..wierzę jednak, że są tu specjaliści i sami potraficie przygotować karmel. Jesli będziecie zainteresowani podam konkretnie przepis. RE-WE-LA-CJA. No i zawsze to jakaś odmiana. Dla smaku mocniejszego dodaję też odrobinę likieru miętowego..ale tylko czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiunia-bt Re: miętowo - czekoladowo IP: 80.51.206.* 10.04.05, 00:43 czekamy na przepis =) zbieram juz do koeljcji kolejny=) pozdrawiam,kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cool_ewula Re: miętowo - czekoladowo IP: *.ipt.aol.com 10.04.05, 00:32 poprosze o przepis!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś