Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 21.10.05, 09:44 Zblizaja sie swieta i chcialabym zrobic tak jak robila moja babcia te pierogi. Czy ktos zna ten przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rotten Re: Pierogi smazone z grzybami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:55 Ciasto jak zwykle. Świeże grzyby należy teraz zamrozić (do świąt by le robale zjadły). Farsz: pokrojone byle jak, poddusić na masełku z cebulą, dodać sól, pieprz. Po wystudzeniu przepuścić prze maszynkę (grube sitko), ew dodać troszkę tartej buły, jak będzie trzeba zagęścić farsz. Zrobić pierogi. Przed podaniem podsmażyć. W wersji ultradrogiej mogą być grzyby suszone, ale wg. mnie smak będzie zbyt intensywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DESI Re: Pierogi smazone z grzybami IP: *.cust-adsl.tiscali.it 21.10.05, 10:04 dzieki. raczej zrobie z suszonych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotten Re: Pierogi smazone z grzybami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 10:12 To bedą pierogi z kapustą i grzybami, ale w wersji bezkapuścianej :))) Ja takie jadłem. Są pyszne. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś