patrice7 12.05.08, 09:35 mam problem.nie mam robota kuchennego.musze ubic jajka z cukrem na pianke. i jestyem wsciekla bo juz 2 raz nie wyszlo! daje motylek i ubijam na 2-3 obrotach , co robie zle ((((((((((((((( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zarowska Re: ubijanie "pianki" pilne 12.05.08, 12:56 masz czy nie masz w końcu tego robota, jeżeli masz TM to : motylek , białko, szczypta soli, 3 min. obr. 3-4, poczym dodawać cukier puder na obr. 1-2. mnie wychodzi. Odpowiedz Link
patrice7 zle sie wyrazilam 12.05.08, 14:21 nie mam tradycyjnego robota do ubuijania Tm mam mam i wlasnei w nim chcialam zrobic, tyle ze z przepisu trzeba wrzucic 4 jaja, cukier i make i z tego ma sie zrobic taka "pianka" ( Odpowiedz Link
zarowska Re: ubijanie "pianki" pilne 12.05.08, 20:09 No to dobrze ci doradziłam,tylko że pytałaś wpierw o białko, a więc poejność : suchy garnek, motylek, białko, szczypta soli, min 3 min. obr. 3-4, zmniejsz obroty do 2, dodaj żółtka , cukier, znowy obroty na 1, na końcu mąkę, i już. (Typowy przepis na biszkopt) Odpowiedz Link
patrice7 Re: ubijanie "pianki" pilne 12.05.08, 21:35 zgadza sie to przepis na biszkopt. Dziekuje pieknie!! Odpowiedz Link
edyta.irka Re: ubijanie "pianki" pilne 11.11.08, 21:01 Ja też nie potrafię ubić piany z białek - mówię o ubiciu na bardzo sztywno Raz jedyny mi wyszło jak garnek był nowy i to była pierwsza rzecz, którą zrobiłam, potem niestety już się nigdy nie udało. Próbowałam wiele razy - wysuszony garnek, odtłuszczony, normalnie i w ogóle ... ubijam więc ją normalnym zwykłym mikserem Odpowiedz Link
alicja_sok Re: ubijanie "pianki" pilne 09.01.09, 21:21 Może nie doczytałam czy juz ktos pisał, jaja i śmietankę ubijamy BEZ PRZYKRYWANIA miareczką, nie wychodzi gdy przykryta... pozdrawiam Odpowiedz Link
alicja_sok Re: ubijanie "pianki" pilne 09.01.09, 21:23 jeśli chodzi o mąkę, to dodałabym juz po ubiciu białek Odpowiedz Link
mariol1 Re: ubijanie "pianki" pilne 15.01.09, 14:35 ale na początku bardzo chlapie, nie masz zabrudzonych ścian bez przykrywania miarka? Odpowiedz Link
alicja_sok Re: ubijanie "pianki" pilne 20.01.09, 10:43 niestety, mam, jednak to jedyny sposób aby ubić pianę z białek czy też śmietanę Odpowiedz Link