Dodaj do ulubionych

Rodzaje mąk bezglutenowych

11.11.15, 16:48
Witam!
Z jakimi mąkami bezglutenowymi się spotkaliście?
Macie może swoje ulubione odmiany?
Obserwuj wątek
    • zenobi11 Re: Rodzaje mąk bezglutenowych 13.11.15, 08:19
      Np. Mąka z quinoi
    • lips-of-an-angel Re: Rodzaje mąk bezglutenowych 08.05.16, 19:43
      Ja lubię sezamową, tylko jest ciężka i ciasta na niej niespecjalnie wyrastają :)
    • kanielak Re: Rodzaje mąk bezglutenowych 16.08.16, 18:02
      Mąka z manioku to moje odkrycie tego roku! Do tego mąka z tapioki, mąka ryżowa, trochę skrobi ziemniaczanej i ciasto zaparzane na pierogi gotowe: www.kanielak.com/pl/pierogi-bez-glutenu/. Fajne są też pankejki: www.kanielak.com/pl/bezglutenowe-weganskie-pankejki/. Ale trzeba ją mieszać z innymi, bo sama w sobie ma specyficzny zapach (albo tylko ja jestem wyczulona ;)
    • bella_anja Re: Rodzaje mąk bezglutenowych 29.08.16, 10:39
      Gryczana albo ryżowa, ale tą pierwszą lubie najbardziej.
    • hanna_kmita87 Re: Rodzaje mąk bezglutenowych 06.06.17, 13:32
      Ja jeszcze ostatnio odkryłam w zielonysklep.com mąkę z kasztanów. Całkiem fajna do wypieków.
    • kamil_wegetarian Re: Rodzaje mąk bezglutenowych 20.02.19, 14:13
      Zdecydowanie mąka konopna. Całkowicie bezglutenowa, bez GMO, ekologiczna i co najważniejsze zdrowa zawierająca mnóstwo cennych składników odżywczych. Nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków oraz jako dodatek do musli, jogurtów. Polecam sklep www.zdrowe-konopie.pl Od dłuższego czasu kupuję tam bardzo zdrowe ekologiczne produkty w przystępnych cenach i jestem zadowolony. Pozdrawiam
    • sofiijka Re: Rodzaje mąk bezglutenowych 29.04.19, 09:24
      Używam ryżowej, czasami mieszam z kukurydzianą. Próbowałam jaglanej i była niedobra, gorzka. Mam też kokosową ale jest specyficzna i nie za bardzo wiem do czego by się nadała.
    • yanine Re: Rodzaje mąk bezglutenowych 16.09.20, 11:17
      U mnie regularnie w kuchni mąka ryżowa (różni producenci, jeszcze nie wpadł mi w ręce bubel), a ostatnio coś nowego - mąka z ciecierzycy (bio planet akurat), dodaję jej jak potrzebuję coś zagęścić i ostatnio też miały miejsce eksperymenty z nią przy wypieku chleba :)
    • ilona.trzebawska Re: Rodzaje mąk bezglutenowych 21.10.22, 17:46
      ja uwielbiam mąkę z sorgo

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka