Dodaj do ulubionych

karpatka ciasto

13.11.05, 17:40
jak piec ciasto na karpatkę aby było lekkie i wypieczone, a nie twarde i
zbite, jakie mi wychodzi ( góry rosną jak należy)
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: karpatka ciasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:56
      Piekarnik rozgrzej do 240stopni i po wlozeniu placka nastaw termoobieg na 12
      minut.
      • Gość: Isia Re: karpatka ciasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:46
        A czy komus wychodzi pieczenie karpatkowego ciasta w piekarniku gazowym??????
        Mnie zawsze wychodzi takie nieokreslone.....niewiele wyrasta ,wyciagniete z
        piekarnika jest raczej suche ale za kilka chwil ciasto jest wilgotne.
        Wszystko robie tak jak pisze w przepisie na opakowaniu.
        • Gość: Thea Re: zdradze ci jeden tryk przy pieczeniu karpatki. IP: *.pools.arcor-ip.net 13.11.05, 22:31
          Zdradze ci jeden tryk przy pieczeniu ciasta parzonego, otoz w pewnej chwili
          trzeba piec otworzyc i zaraz zamknac zeby wypuscic z niego nadmiar pary.
          Tym sposobem pieke zawsze i zawsze sie udaje, wyrasta ladnie, jest miekka i lekka.
          • Gość: Isia Re: zdradze ci jeden tryk przy pieczeniu karpatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 22:39
            OO dziekuje bardzo za podpowiedz!!! byc moze ten nadmiar wilgoci w piekarniku
            jest powodem nieudanej karpatki,zrobie tak jak radzisz! dziekuje bardzo.
            • Gość: Thea Re: zdradze ci jeden tryk przy pieczeniu karpatki IP: *.pools.arcor-ip.net 13.11.05, 22:48
              Ptrzynajmnie jedna grzeczna i uprzejma osoba odpowiedziala bardzo grzecznie na
              tym forum. Zycze powodzenia w wypieku.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka